Προς το περιεχόμενο

miniDV format...giati to lene "psifiako"?

galanta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ποια έννοια η κασέτα minidv είναι αναλογικό μέσο; Η αποθήκευση στην κασέτα γίνεται με ψηφιακό τρόπο. Με δυο λόγια, η πληροφορία αποθηκεύεται με τη μορφή 0 και 1.

Αυτό που μάλλον σε μπερδεύει είναι ότι στην κασέτα minidv δεν έχουμε τυχαία προσπέλαση, αλλά μόνο σειριακά.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ψηφιακή η αποθήκευση.

Δημοσ.
emena me koufane, exei kai touch screen!:shock:

το πιο βολικό σε μια κάμερα είναι να έχει touch screen. Εμένα με διευκολύνει αφάνταστα και δεν μπλέκω με 100 κουμπάκια πάνω στην κάμερα

Δημοσ.

apla me mperdeyei epeidi grafei se kasseta.

nomiza pws psifiaka mporei na graftei mono se psifiako meson, opws cd h dvd.

den einai analogiki i kasseta opws sta VHS?

ayto me koufane, perimena na dw mesa diskaki, opws sta minidisc players as poume...

peite me asxeto alla ayth thn entypwsh eixa!:?

Δημοσ.

Καταρχάς Χρόνια Πολλά σε όλους :)

τα cd και dvd δεν είναι ψηφιακό μέσο όπως τα ονομάζεις αλλά οπτικό δηλαδή στις συσκευές που χρησιμοποιούν οπτικούς δίσκους (CD/DVD) χρησιμοποιείται φως (lazer) για την εγραφή/ανάγνωση πληροφοριών οι οποίες όμως είναι κωδικοποιημένες ψηφιακά (με bits 0 και 1).

Αντίστοιχα οι κασσέτες miniDV είναι ηλεκτρομαγνητικό μέσο, η κεφαλή διαβάζει/γράφει μέσω εφαρμογής ηλεκτρομαγνητικών παλμών που αλλάζουν το μαγνητικό πεδίο της ταινίας, αλλά χρησιμοποιείται ψηφιακή κωδικοποίηση οπότε ελαχιστοποιείται η απώλεια δεδομένων λόγω των αλγόριθμων διόρθωσης λαθών που χρησιμοποιούνται οπότε έχουμε πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, σε σχέση πάντα με τις αναλογικές μέθοδους εγγραφής/ανάγνωσης.

Δημοσ.

den exei omws ta idia problhmata opws h VHS kassetes, diladi f8ora tis kassetas, kopsimo tis tainias klp?

den einai xilies fores kalytero ena format tou stil cd/dvd/minidvd/minicd/minidisc klp?(ayta egw ta onomaza "psyfiaka" ews protinos!:P )

Δημοσ.

έχεις δίκιο σ΄ αυτό, στον τομέα αντοχή στον χρόνο είναι καλύτερα αυτά τα format αλλά είναι και ακριβότερες οι videoκάμερες που χρησιμοποιούν τα δισκάκια προς το παρόν οπότε για τα λεφτά τους οι miniDV είναι καλή επιλογή

Δημοσ.

Παλικάρι μου πόσο χρονών είσαι?

Δισκέτα δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ?

Η δισκέτα είναι κατα κάποιο τρόπο μια κασέτα που έίναι δομημένη σε μορφή δίσκου.

Το ίδιο και ο ριμάδης ο σκληρός δίσκος του υπολογιστη σου. ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ μέσα είναι και τα δύο και η πληροφορία που γράφεται πάνω τους είναι ψηφιακή(binary01)!!!

An λοιπόν εμπιστέυεσαι το σκληρό σου δίσκο με την τεράστια χωριτικότα τότε που σε χαλάει η κασετούλα.

Συγνώμη για τον τόνο, αλλά καλά είναι να κάνετε ένα search στο internet πρώτα για τις διάφορες τεχνολογίες αποθήκευσης και μετά να αρχίζεται τις απορίες αν ακόμη υπάρχουν.

Γι' αυτό υπάρχει το ριμάδι το διαδίκτυο πρωταρχικά και όχι μόνο για διασκέδαση!!!

(Όπως βλέπεις δεν αναφέρω να διαβάσεις βιβλία διότι τέτοιες βασικές πληροφορίες υπάρχουν ευρέως στο δίκτυο).

Καλες Γιορτές!

Δημοσ.

mentzik, kala ola ayta pou les alla me tin logiki sou (efoson yparxei to google as poume) mporoume kalista na to kleisoume to magazi.

egw proswpika empisteyomai kai ektimw omws perissotero tin gnwmh twn insomniacs apo ton ka8e asxeto.

oso gia to optiko meson, de nomizw na einai to idio mia tainia pou me to paramikro kobetai h ginetai salata kai enas skliros diskos.

anyway... ayth thn aporia eixa kai se megalo ba8mo me kalipsate.

eyxaristw

Δημοσ.

Μια ερωτηση κι απο μενα...Μια καμερα minidv σαν την Sony HC30E που εχω και γραφει σε κασσετα αν εγραφε σε dvd θα ειχε διαφορα στην ποιοτητα εγγραφης ???? Εγω επεμενα να παρουμε να γραφει σε dvd αλλα, υπερισχυσε η γνωμη της κορης μου που ηθελε κασσετα ... :twisted: :twisted: :twisted:

Δημοσ.
Μια ερωτηση κι απο μενα...Μια καμερα minidv σαν την Sony HC30E που εχω και γραφει σε κασσετα αν εγραφε σε dvd θα ειχε διαφορα στην ποιοτητα εγγραφης ???? Εγω επεμενα να παρουμε να γραφει σε dvd αλλα, υπερισχυσε η γνωμη της κορης μου που ηθελε κασσετα ... :twisted: :twisted: :twisted:

Makria apo tis videocameres pou grafoun se dvd kateu8eian. Oxi den exoun kalyterh poiothta (to ccd tous einai xamilo), exoun mikrh xwrithkothta (oi perissoteres xrisimopoioun 8cm dvd-r opote me kaloutsikh poiothta gyrw stin 1wra) + den boreis na kaneis kamia epexergasia (ta grafei me thn mia se dvd morfh kai esy mono chapters boreis na pros8eseis mexri na to kleiseis) kai den exei features pou vriskeis se dv kameres (px 16:9 ktl). Akoma einai se proimo stadio diladi alla apo tin alli h Sony twra evgale nea epagelmatikh camera pou grafei se 1080i (HDMI) MPEG2, pali se dv. Den einai tyxaio afto. H kalh allagh 8a einai otan plewn euraiws 8a xrhsimopoihoun flash cards (typou kai xwritikothtas san thn Compact Flash).

Gia opoion 8elei mia kalh dv na parei, sinistw tin Sony DCR - PC350E. Einai ligo tsibimenh pros to parwn, alla pragmatika ta axizei ta lefta ths kai 8a exete se poly kalh poiothta tis anamniseis sas. Alla panta pairnw kai to dedomeno oti, texnologia einai auth, oi times peftoun kai auth exelisetai!

Δημοσ.
Μια ερωτηση κι απο μενα...Μια καμερα minidv σαν την Sony HC30E που εχω και γραφει σε κασσετα αν εγραφε σε dvd θα ειχε διαφορα στην ποιοτητα εγγραφης ???? Εγω επεμενα να παρουμε να γραφει σε dvd αλλα' date=' υπερισχυσε η γνωμη της κορης μου που ηθελε κασσετα ... :twisted: :twisted: :twisted: [/color']

Makria apo tis videocameres pou grafoun se dvd kateu8eian. Oxi detn exoun kalyterh poiothta (to ccd tous einai xamilo), exoun mikrh xwrithkothta (oi perissoteres xrisimopoioun 8cm dvd-r opote me kaloutsikh poiothta gyrw stin 1wra) + den boreis na kaneis kamia epexergasia (ta grafei me thn mia se dvd morfh kai esy mono chapters boreis na pros8eseis mexri na to kleiseis) kai den exei features pou vriskeis se dv kameres (px 16:9 ktl). Akoma einai se proimo stadio diladi alla apo tin alli h Sony twra evgale nea epagelmatikh camera pou grafei se 1080i (HDMI) MPEG2, pali se dv. Den einai tyxaio afto.

Να και μια φορα που γυναικεια γνωμη ηταν σωστη.Σε ευχαριστω.Εγω σε HQ γραφω 80min σε κασετα. :D :D :D

Δημοσ.

όχι. η ποιότητα είναι ίδια, εφ'οσον η εγγραφή είναι ψηφιακή. Η διαφορά έγκειται στην τεχνολογία εγγραφής ( το ένα είνα οπτικό μέσο και το άλλο μαγνητικό). Άλλη διαφορά είναι ο χρόνος αποθήκευσης (μεγαλύτερος στο DVD). Πιθανώς να δεις διαφορά επειδή η διαφορετικές κάμερες συμπιέζουν διαφορετικά τα δεδομένα αλλά αυτό έχει να κάνει με την κάμερα και όχι το μέσο αποθήκευσης.

Δημοσ.
όχι. η ποιότητα είναι ίδια, εφ'οσον η εγγραφή είναι ψηφιακή. Η διαφορά έγκειται στην τεχνολογία εγγραφής ( το ένα είνα οπτικό μέσο και το άλλο μαγνητικό). Άλλη διαφορά είναι ο χρόνος αποθήκευσης (μεγαλύτερος στο DVD). Πιθανώς να δεις διαφορά επειδή η διαφορετικές κάμερες συμπιέζουν διαφορετικά τα δεδομένα αλλά αυτό έχει να κάνει με την κάμερα και όχι το μέσο αποθήκευσης.

Oxi kaneis la8os. Epeidh einai h eggrafh psyfiakh den simainei oti exoun thn idia poiothta. Ta CCD kanoun tin diafora! Ti na to kanw an grafei se 720x480 kai oles oi leptomeries twn topiwn fenontai xalia.

Oso gia tin xwritikothta, an eina 8cm dvd-r (pou sini8ws etsi einai) xwraei 2.5gb MPEG2. Opote an xereis, se teleia poiothta, einai poly ligh wra...

Δημοσ.

martyras, μάλλον δε παρατήρησες σωστά τι απάντησα. Μίλησα για τη διαφορά ποιότητας σε σχέση με το μέσο αποθήκευσης, ΌΧΙ την τεχνολογία της κάμερας. Other things being equal η ποιότητα είναι ίδια είτε γράφεις σε κασσέτα ψηφιακά, είτε σε DVD.

Τώρα για το χρόνο εγγραφής αν δε κάνω λάθος (πού ίσως κάνω) σε μια κασσέτα γράφονται περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά. Σε ένα DVD τα 2.5 GB είναι 1 ώρα και ένα τέταρτο. Αλλά αυτό πάλι εξαρτάται απο τα Mbps στα οποία γράφει η κάμερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...