Προς το περιεχόμενο

Albatron PX865PE Pro και θερμοκρασία CPU

soko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν Pentium 4 2.4 Northwood (στα 533), άλλαξα την μητρική μου, είχα μία ASUS P4S533 και πήρα την Αlbatron που αναφέρω και βλέπω ότι η θερμοκρασία στην καινούργια σε idle είναι κάπου 46-50 βαθμούς ενώ στην προηγούμενη κάπου 38. Η διαφορά λέτε να είναι στη θέση του αισθητήρα? Γενικά το ανεμιστηράκι δεν φαίνεται να ανεβάζει στροφές όπως έκανε στην παλιά όταν η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 50

Δημοσ.

Ο αισθητήρας δεν άλλαξε θέση, αφού βρίσκεται μέσα στη CPU :)

Πολλά Motherboards όμως διαβάζουν λάθος τον αισθητήρα. Δεν ξέρω όμως να σου πω πιο από τα 2 δείχνει τη σωστή τιμή.

Βέβαια, η διαφορά στις ενδείξεις μπορεί να οφείλεται και στην τοποθέτηση της ψύκτρας. Μπορεί να μην την έβαλες καλά στο νέο Motherboard.

Δημοσ.

Πάντως κοιτούσα τη βάση με τις θερμοκρασίες του Motherboard Monitor για την συγκεκριμένη Μ/Β και CPU και όλοι είχαν θερμόκρασίες σαν την δική μου και αρκετά μεγαλύτερες..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πώς ενεργοποιείς το ενσωματωμένο κύκλωμα ήχου Realtek Ac' 97 που έχει η κάρτα; ¨εχω την PX865PE Lite και τα Windows δεν βλέπουν το κύκλωμα ήχου της κάρτας. Δεν είναι θέμα Bios, αφού η σχετική εντολή είναι ενεργοποιημένη με auto detect. HELP όποιος μπορεί. Δεν ενδιαφέρομα για ποιοτικό ήχο, γι αυτό και δεν θέλω να πάρω εξωτερική κάρτα ήχου.

Δημοσ.

Το πρόβλημα ήταν το overclocking. Μόλις γύρισα τη συχνότητα του επεξεργαστή από τα 2,4 στα 2 GHz που είναι και η κανονική λειτουργίας του, τα Windows αναγνώρισαν το AC'97 στην εκκίνηση. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σας.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα κοιτάξω να πάρω καμιά Arctic Silver γιατί η πάστα που έχει πάνω είναι παλιά αλλά οι αισθητήρες πρέπει να κάνουν λάθος. Είναι δυνατόν να ξεκινάει το σύστημα μετά από πολλές ώρες κλειστό με 40 βαθμούς θερμοκρασία CPU και το κουτί να έχει 23 βαθμούς? Και πρόβλημα να έχει δεν νομίζω ότι προλαβαίνει να ανεβάσει.. Πάντως διάβαζα και στα forums της Albatron και άλλους που ήταν σίγουροι πως η θερμοκρασία που τους έδινε δεν ήταν η σωστή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...