pp6210 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2004 Γειά χαρά, αποφάσισα να "δωρίσω" στο σύστημά μου (Ρ4@2,6 -765ΜΒ DDR/333) εναν καινούργιο δίσκο 120 ή 160GB για τις γιορτές, γιατί με κάτι TV captures και DVD-cloning έχει στριμωχτεί λίγο ο 40άρης. Αναρωτιόμουν αν είναι και μιά καλή ευκαιρία για επανεγκατάσταση των winxp ώστε να βάλω και το SP2 και να κάνω setup και το office 2003 (έχω το 2000) αλλά παίζουν οι εξής ερωτήσεις: 1. Δεδομένου οτι και οι δύο δίσκοι είναι ΑΤΑ100, έχει νόημα να βάλω το λειτουργικό στον 120άρη; ίσως επειδή είναι πιό καινούργιος απο τον 40άρη, που βρίσκεται στον 3ο χρόνο; Από την άλλη, η αρχική μου ιδέα ήταν να έχω στον 40άρη μόνο λειτουργικό και προγράμματα και τον άλλον σε 2-3 partitions για data... 2. Εάν βγάλω τον 40άρη απο master, και συνδέσω τον καινούργιο, όπου θα περάσω λειτουργικό και προγράμματα, μετά μπορώ αν θέλω να ξαναφέρω τον 40άρη σαν master και να bootάρω απο εκεί με το παλιό λειτουργικό; ή θα τον συνδέσω μόνο ως slave για να διαβάζω μόνο δεδομένα? 3. Τι πρέπει να κάνω για το activation XP; Έχω νόμιμη κόπια ΟΕΜ που μου την είχε εγκαταστήσει το κατάστημα απο όπου αγόρασα το PC. 4. Τι format να επιλέξω για τον δίσκο /partition του λειτουργικού, FAT ή NFTS; 5. Υπάρχει τρόπος να κάνω back up τους drivers των συσκευών μου (πχ να τους βρώ έναν έναν από το system / properties και να τους σώσω σε ένα φάκελο από όπου θα τους ξαναεγκαταστήσω μετά το format. Συγννώμη για το μεγάλο ποστ και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
dali13gr Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2004 Kalispera 1. Kalo tha itan na valeis ta XP ston kainourgio pou logika tha einai kai pio grigoros alla kalo tha itan na ton xwriseis kai se 2 partition. 2. Giati na exeis leitourgiko kai stous 2 diskous? 3. Nomizw den tha exeis provlima me to activation afou einai nomimi i copia 4. NTFS 5. Den exeis kapou swsmena ta setup twn drivers pou xreiazesai? Den einai efkolo pantws na kaneis afto pou les. Filika
pp6210 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2004 Φίλε μου ευχαριστώ για την απάντηση, θέλω να το διατηρήσω στον δεύτερο δίσκο ώστε αν στην εγκατάσταση winXP+SP2 στον νέο δίσκο κάτι δεν κάτσει, να μπορώ να κάνω rollback στην προηγούμενη κατάσταση του συστήματος. Παρόλο που έχω DVD-R δεν έχω Ghost για να φτιάξω image... Για το activation εννοούσα τι μου ζητιέται να κάνω, πχ πρέπει να μπω στο site της Microsoft και να δώσω το product key? Και μετά απο την δεύτερη ενεργοποίηση δεν μπορώ να κάνω τρίτη αν χρειαστεί να τα ξαναεγκαταστήσω; Ευχαριστώ
dali13gr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2004 Exw tin entypwsi oti mporeis na kaneis mexri 5 activation epipleon me tin afthentiki copia alla den pairnw kai orko.... Den mou exei tyxei mexri stigmis na xreiastei na ksanakanw activation :wink:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.