Προς το περιεχόμενο

προβλημα εκτυπωσης σε dos εφαρμωγη σε xp

georapt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σε ολους!

εχω προβλημα με μια εφαρμωγη της singular στην οποια η εκτυπωση οπου υπαρχουν ελληνικοι χαρακτηρες βγαινουν σκουπιδια!

μιλησα με τους ανθρωπους της εταιριας και μου ειπαν οτι μου λειπουν οι ελληνικες γραμματοσειρες του εκτυπωτη ομώς. το λειτουργικο ειναι xp pro. Ειμαι σε αδιεξοδο και δεν βρισκο τπτ στο internet!!!!! :( :( :( :(

Δημοσ.

sigoura afto pou sou eipan apo thn etairia einai.

to idio provlima exo kai ego me mia efarmogi sthn douleia. exo ektipoti kai mono kai mono gia afti thn efarmogi anagasa kai dilosa ton ektipoti san lexmark diladi evala kai drivers lexmark kai otan kano ektiposi dilono ton lexmark eno sthn ousia ektiponei apo ton xerox kai ola einai ok kai ta grammata kai ola.

piramatisou kai esy me kati analogo!

Δημοσ.

Πρώτα από όλα πες τι εκτυπωτή έχεις (Μάρκα & Μοντέλο) καθώς και ποιά εφαρμογή της Singular έχεις.

Στη συνέχεια μπορεί να βρούμε και λύση που ίσως η Singular να σου είπε ότι δεν γίνεται...

Δημοσ.

Η εφαρμογή ειναι το eurofasma. o printer ειναι epson laser. δωκιμασα με αλλον printer και μου εκανε τα ιδια! σκεφτηκα λοιπον μήπως ειναι "αθωα" η εφαρμογή. ανοιξα ενα dos παραθυρο εφτιαξα ενα αρχειο με ελληνικους χαρακτηρες και εστειλα εκτυπωση στην lpt1. πηρα λοιπον σκουπιδια!!!! :( :( :( :( :( λοιπον νομιζω ποωσ το προβλημα ειναι στον εξομιωτη του dos των xp. ο 2ος εκτυπωτης που δοκιμασα ηταν ενας hp 5550.

Δημοσ.

Λοιπόν.

Ο Epson αν έχει PCL και έχει και Ελληνικά (δεν αναφέρεις μοντέλο) μπορεί να λειτουργήσει άψογα αλλά πιθανόν να έχεις πρόβλημα με escape χαρακτήρες που αλλάζουν τη γραμματοσειρά κλπ.

Μπορείς να το λύσεις βγάζοντας όλους τους escape χαρακτήρες από τη φόρμα.

(Ίσως να μην χρειαστεί. Παίζει ανάλογα τον driver).

Τον 5550 δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ξέρω ότι όλη η σειρά pro της HP παίζει Ελληνικά σε DOS αρκεί να το ορίσεις μέσα από τις παραμέτρους του εκτυπωτή.

Συνήθως σε κάποιο από τα CD έχει μέσα ένα προγραμματάκι DOS με το οποίο φορτώνεις τη γραμματοσειρά π.χ. 437 Greek στον εκτυπωτή.

Μπορείς να τηλεφωνήσεις στην HP Hellas και αν δεν βγάλεις άκρη να το ψάξουμε μαζί.

Τέλος το πρόβλημα δεν είναι στον εξομιωτή του dos των xp αλλά στον εκάστοτε εκτυπωτή που χρησιμοποιείς.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

telika eimai akoma se adieksodo!!!!!! :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

auth i 437 kodikoselida mou exei ginei efialtis!!!!!!

tora problima me enan epson (pali!!!!) xl-300+

tilefonisa stin hp kai den egine tpt!!!! milisa kai me tous programmatistes ton programmaton alla den me boithisan!!!!!

please enan tropo na egkatastiso tin anathematismeni auti kodikoselida!!!!!!!!!!!

skeftika bebea prin ligo mia lisi: na allakso tin antistoixi kodikoselida sto config.sys. exete tpt yp opsi sas;

Δημοσ.

το προβλημα σου ειναι οι drivers του εκτυπωτη που δεν υποστηριζουν εκτυπωση σε dos στα ελληνικα ψαξε στην epson να σου δωσουνε drivers

το ιδιο επαθα και εγω με ενεν canon αλλα οι ανθρωποι ηταν αψογοι μου εδωσαν κατευθειαν τους σωστους drivers και εδω και τρια χρονια δουλευει αψογα

δεν εχουν καμμια σχεση τα windows

Δημοσ.

georapt, Η κωδικοσελίδα κανονικά πρέπει να είναι 437 Greek ή κάποια αντίστοιχη Ελληνική.

Ο LX-300 (και όχι XL-300) παίζει κανονικά αρκεί να είναι ρυθμισμένος σε αυτή την κωδικοσελίδα.

Δοκίμασε το εξής: (Αν έχεις Ελληνικά Windows)

Βγες command prompt και δώσε DIR > LPT1

Αν δεν τυπώσει Ελληνικά τότε πρέπει να αλλάξεις κωδικοσελίδα στο εκτυπωτή.

Αν τυπώσει κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις του EUROFASMA πρέπει να κάνεις...

Δημοσ.

ontos se auto pou les exeis dikio. ela omos pou to elliniko site tis epson einai katebasmano, tis hp den exei ellinikous drivers gia xp kai oi pelates xanoun ta cd kai tis disketes..... :? :? :?

panta mazi me tous aplous drivers-stous palious printers yparxoun patchakia gia ellinika arabika ebraika ktl eite se floppy eite se cd. sta site tous omos denbrisko tpt :( :( :(

etsi skeftika na dokimaso aurio auto me tin 437 sto config.sys. mpika sti skepsi auti giati mou thymise problimata me pc pou einai ftiagmena sto eksoteriko kai den exoun elllinkes kodikoselides kai xreiazetai na tis fortoneis me tin bootdisk ton 98 giati xtypaei i egkatastasi (panta gia egkatastasi win98 milao).

Δημοσ.

highlander to dokimasa auto kme ton dir stin lpt kai bgazei skoupidia. i ekdosi tou eurofasma einai palia kai den exei parametropoiiseis ston printer. episis o printer parolo pou pcl stis ritmiseis den mou exei pouthena eisagogi eksoterikis grammatoseiras opos alloi. ase file mou.....tha xtypiso pirakia se ligo, giati mesa 2 meres etyxan 2 pelates me to idio problima, me diaforetika progammata kai diaforetikous printer!!!!!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Δημοσ.

1ον ΝΑ πάρουν συμβόλαιο ώστε να έχουν νέες εκδόσεις.

2ον Καλό είναι να πάρεις και εσύ συμβόλαιο υποστήρηξης από Singular ώστε να έχεις υποστήριξη απέυθείας από αυτούς.

3ον Μιλάς με Epson ή με κάποιον που μπορεί να σου πει τι να κάνεις με τον LX-300.

Δυστυχώς τους απεχθάνομαι σαν εκτυπωτές και δεν θυμάμαι απ'εξω να σου πω πως τον ρυθμίζεις. Αν είσαι Πάτρα έλα να στον φτιάξω.

Αν ο πρώτος ο Laser έχει PCL και υποστηρίζει Ελληνικά (πάλι τηλ. στην Epson) απλά πρέπει να τα κάνεις προεπιλογή.

Δημοσ.

sto eurofasma exoun bgalei kainourgia ekdosi pou parametropoieis ton printer. otan loipon ton epilekseis mesa apo tin efarmagi na einai dot-matrix tote tiponei kanonika. balame loipon ton pelati na apetisei apo tin singular na tou steilei to update. enooite oti exeis proepilegmeno ton printer pou theleis na typoseis.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...