Giorikas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2004 GEIA SAS PAIDIA! THA ITHELA NA ROTISO TI AKRIVOS XREIAZOMAI GIA NA METATREPSO SE DVD KATI PALIES VIDEOKASSETES POU EXO. TO VIDEO MOU EXEI MONO SCART APO PISO? TI PREPEI NA AGORASO?
ahristos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2004 Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να μη ΦΩΝΑΖΕΙΣ. Γράφοντας με κεφαλαία γράμματα σε κάποια ομάδα συζήτησης είναι σα να φωνάζεις ή σα να διατάζεις και πολλοί θα απαξιώσουν να απαντήσουν μόνο και μόνο για αυτό. Για αυτό που θέλεις να κάνεις θα χρειαστείς: Μία κάρτα σύλληψης video ή μία κάρτα tv (30 έως 100 Ευρώ). Στη δεύτερη περίπτωση θα σου μείνει ο δέκτης να βλέπεις τηλεόραση όταν τελειώσεις με τις άλλες δουλειές σου. Ένα καλώδιο που στη μιά μεριά θα έχει SCART και από την άλλη βύσμα RCA γιά το σήμα video (composite) και μικρό στεροφωνικό καρφί για τον ήχο (2 έως 5 Ευρώ). Αν η κάρτα σύλληψης έχει και είσοδο ήχου συνδέεις και τα δύο βύσματα επάνω της, αλοιώς βάζεις το βύσμα του ήχου στην είσοδο line της κάρτας ήχου σου. Τώρα χρειάζεσαι και το κατάλληλο πρόγραμμα, που θα κάνει τη σύλληψη αλλά και που θα μετατρέψει τα αρχεία σε κατάλληλη μορφή ώστε να μπορούν να διαβαστούν από όλα τα DVD Players. Κατά πάσα πιθανότητα στο CD εγκατάστασης της κάρτας θα έχει κάποιο πρόγραμμα για αυτή τη δουλειά, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι δεν θα είναι και ότι καλύτερο. Άν έχεις την πλήρη έκδοση του Nero, το NeroVision Express θα σε καλύψει σε όλα τα στάδια. Μην περιμένεις πάντως όλα να πάνε καλά με την πρώτη... Το πιό σημαντικό πρόβλημα που πιθανώς να συναντήσεις είναι ο ασυγχρόνιστος ήχος μετά από αρκετή ώρα εγγραφής, αλλά εδώ θα είμαστε να τα πούμε αυτά Εγώ είχα την Pinnacle PCTV Pro (δεν είχε πρόβλημα συγχρονισμου) και τώρα έχω την AverDVD EZMaker Gold που έχει αυτό το πρόβλημα με ορισμένα προγράμματα σύλληψης αλλά έχει και καλύτερη εικόνα (για αυτό την πήρα άλλωστε). Γιά πρόγραμμα σύλληψης χρησιμοποιώ το InterVideo WinDVR 3 (δεν είναι δωρεάν) και για μετατροπή σε DVD το NeroVision Express, αλλά μπορεί εσύ να είσαι τυχερός και να βρεις ότι χρειάζεσαι μέσα στο CD εγκατάστασης.
ahristos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2004 1 GB γιά περίπου 20 λεπτά σε ανάλυση 320Χ240. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό βέβαια, οπότε κάντο 3 με 4 φορές παραπάνω γιά καμμιά σοβαρή ανάλυση. Έτσι έκανε το πρόγραμμα της Pinnacle που ήταν μαζί με την κάρτα. Δεν είμαι και απολύτως σίγουρος όμως γιατί μόνο μιά φορά έκανα τη σύλληψη σε avi. Πάντα την κάνω σε MPEG-2 σε μορφή ίδια με αυτή που θα βγει το τελικό DVD. Έτσι μετά από μιά τυπική επεξεργασία (κόψιμο των διαφημίσεων αν είναι από τηλεόραση, ή των ανεπιθύμητων σκηνών αν είναι από κάμερα), και την προσθήκη μενού γιά το DVD παίρνω τα αρχεία έτοιμα για γράψιμο σε 10-20 λεπτά, αφού το NeroVision Express δεν ξανακάνει κωδικοποίηση. Για κάποιον που δεν κάνει εκτεταμένη επεξεργασία, νομίζω είναι η καλύτερη λύση. Από άποψη ποιότητας, το standard play (2 ώρες 4 GB) καλύπτει κατά τη γνώμη μου τα τηλεοπτικά προγράμματα και τις βιντεοκασσέτες. Μειονέκτημα; Θέλει τουλάχιστο 1.5 GHz επεξεργαστή (βάλε 2 νάσαι σίγουρος). Avi κάνεις και με λιγότερο από 700 MHz.
nektarios1973 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2004 ayto mono xriazese http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=780&Catalog_Id=1&Product_Id=155429&Merchant_Id=1&Nav_Section_Id=911#
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.