Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για ηλεκτρ.εμπόριο (site που να πουλά μέσω visa κλπ)

krot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειαζόμαστε ένα site που να μπορεί να πουλά κάποια πράγματα.

Η αγορά θα γίνετε με πιστωτικές κάρτες.

Ερωτήσεις:

1) Για να έχω κωδικοποίηση SSL τί πρέπει να κάνω; Ένα είναι να το υποστηρίζει ο server που έχω το site μου. Απο κει και πέρα εγώ τί κάνω;

πως δηλώνω ότι μία πληροφορία σε μία σελίδα στέλνετε με SSL;

2) Υπάρχουν κάποια πιστοποιητικά (geotrust, verysign) και άλλα.

Τι ακριβώς προσφέρουν; (γιατί κοστίζουν αρκετά κι'όλας) Είναι ανάγκη να τα βάλω;

Δημοσ.

1. Eκτός από την υποστήριξη του server, πρέπει να εγκαταστήσεις ένα πιστοποιητικό ssl, από κάποια εταιρία που το προμηθεύει (είναι αυτές που ανέφερες και αρκετές άλλες: κάνε μια αναζήτηση στο google για ssl certificate).

2. Πάντως είναι μια λύση που δεν θα συνιστούσα: το να κάνεις εσύ την εκκαθάριση των καρτών, και να έχεις στην κατοχή σου στοιχεία πιστωτικών καρτών είναι πολύ, μα πολύ μεγάλη ευθύνη.

3. Θα πρότεινα να συνεργαστείς με μια ελληνική τράπεζα (Εurobank, Πειραιώς κλπ) και να στέλνεις εκεί για την εκκαθάριση των καρτών. Είναι ο συντομότερος, ασφαλέστερος και οικονομικότερος τρόπος.

Δημοσ.
3. Θα πρότεινα να συνεργαστείς με μια ελληνική τράπεζα (Εurobank, Πειραιώς κλπ) και να στέλνεις εκεί για την εκκαθάριση των καρτών. Είναι ο συντομότερος, ασφαλέστερος και οικονομικότερος τρόπος.

Ο.Κ. μπορούμε να το κάνουμε και έτσι. Έχεις υπόψην σου κανένα site που να το κάνει αυτό, για να δούμε πως γίνετε;

Δηλ. Ο χρήστης-πελάτης που θα έχει μία πιστωτική κάρτα, που θα δίνει τα στοιχεία του; (σε κάποια σελίδα της eurobank π.χ.;)

Δημοσ.

Και στην δικιά σου μπορεί να τα δίνει και πολύ απλά θα αποστέλονται κωδικοποιημένα όπως αναφέρθηκε σε κάποιον server τράπεζας για τα περαιτέρω.

Δημοσ.
Ο.Κ. μπορούμε να το κάνουμε και έτσι. Έχεις υπόψην σου κανένα site που να το κάνει αυτό' date=' για να δούμε πως γίνετε;

Δηλ. Ο χρήστης-πελάτης που θα έχει μία πιστωτική κάρτα, που θα δίνει τα στοιχεία του; (σε κάποια σελίδα της eurobank π.χ.;)[/quote']

Εγώ δίνω στους πελάτες μου τη δυνατότητα να χρεώνουν την κάρτα τους στη διεύθυνση http://onscreen.gr/ccpayment/

Mπορείς να το δοκιμάσεις. Σε στέλνει στο server της Εurobank για στοιχεία κάρτας κλπ. Εκεί ασφαλώς σταματάς, εκτός αν θες να μου κάνεις κάποιο χριστογεννιάτικο δώρο...

Δημοσ.

Ok ευχαριστώ macman πήγα στην σελίδα σου και το είδα πως γίνετε.(ccpayment oxi ccpayments) Προφανώς είναι υπηρεσία της eurobank.

Πως την βρίσκω αυτήν; Έχει καμμιά σελίδα στην eurobank;

Θα πρέπει να ανοίξω λογαριασμό στην eurobank και θα μπαίνουν εκεί τα λεφτά;

Τι σου κρατά η eurobank; Προγραμματιστικά τί κάνεις; Σου δίνει οδηγίες το σιτε τους;

ευχαριστώ

Δημοσ.

1. Δυο προϋποθέσεις υπάρχουν: να ασκείς νόμιμα μια δραστηριότητα (έναρξη από εφορία κλπ) και να έχεις (ή να ανοίξεις) λογαριασμό στη Εurobank.

2. H προμήθεια είναι συνήθως γύρω στο 3,5 - 4%, και είναι διαπραγματεύσιμη.

3. Τα χρήματα μπαίνουν στο λογαριασμό την επόμενη μέρα της συναλλαγής.

4. Προγραμματιστικά τα πράγματα είναι λίγο μπλεγμένα: μπορείς να υλοποιήσεις την εφαρμογή σου σε όποια γλώσσα θέλεις (php, asp, perl cgi), αλλά πολύ βοήθεια δεν δίνουν. Σου δίνουν κάτι pdf και πρέπει να ταλαιπωρηθείς λιγάκι.

5. Σελίδα δεν υπάρχει σχετική. Μπες στο site τους, κάνε ένα τηλέφωνο και εξήγησε τι θέλεις να κάνεις, θα σε συνδέσουν με το αρμόδιο τμήμα και θα σου στείλουν την επόμενη με δικό τους άνθρωπο τη σύμβαση να υπογράψεις. Πάντως τα παιδιά στο τεχνικό τμήμα, είναι καλοσυνάτα και εξυπηρετικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...