Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση κάρτας ήχου με ενισχυτή???

atm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

ένας φίλος έχει ενα σχετικά παλιό ενισχυτή marantz και ενα επίσης παλιό pc στα 1,4GHz (αν θυμάμαι καλά :roll: ) και θέλω να συνδέσω το pc με τον ενισχυτή...

Λέω να πάρω και μια κάρτα ήχου απο το Πλαίσιο μαζί με καλώδιο...

Αυτό που δεν ξέρω είναι τι έξοδο πρέπει να διαθέτει η κάρτα ήχου αλλά και τι είσοδο ο ενισχυτής...

Ζητώ τα φώτα σας :?:

Δημοσ.

Το βασικό θέμα έιναι το εξής: πόσα κανάλια έχει ο ενισχυτής ?? Αν έχει μόνο 2 σε καλύπτουν ??? Αν πάντως σε καλύπτει ο αριθμός των καναλιών του ενισχυτή τότε τα πράγματα είναι σχετικά απλά.

Τα παρακάτω ισχύουν στην περίπτωση που ο ενισχυτής δεν έχει μονο οπτική είσοδο (πολύ σπάνιο να έχει μόνο οπτική είσοδο).

Κατ, αρχάς υπάρχουν μερικοί ενισχυτές που δεχόταν παραπάνω από μία πηγές και έιχαν επιλογή για το πια πηγή θα ενισχύσουν πχ. Ραδιο - Πικαπ - Auxiliary.

Αφού αποφασίσεις σε πια θέση πηγής θα βάλεις τον Η/Υ βρίσκεις τις εισόδους.

Υπάρχουν δύο τύποι βυσμάτων: είτε είναι mini-jack (καρφιά) όπου κάθε βύσμα μπορεί να μεταφέρει ένα ή δύο(συνήθως) κανάλια, ή RCA οπότε κάθε βύσμα μεταφέρει ένα κανάλι.

Αυτό που ισχύει είναι ότι αν έχεις καρφιά τότε τα Front Left/Right είναι στο ίδιο βύσμα τα Rear Left/Right είναι μαζί, και ανάλογα το Center είναι μόνο του ή μαζι με το sub, αν κάνει τον διαχωρισμό συχνωτήτων η κάρτα ήχου.

Τώρα στην γενική περίπτωση της on-board κάρτας ήχου ή μίας sound blaster, τα βύσματα είναι mini-jack (καρφάκια) και τα κανάλια είναι όπως είπα παραπάνω.

Οπότε η θα χρειαστείς καλώδια με ένα αρσενικό mini-jack σε κάθε άκρη. Ένα για κάθε υποδοχή. (πχ 3 για 5.1 ενισχυτή.) Κυκλοφορούν και σε δεσμίδες δηλ 3 καλώδια δεμένα μαζί.

Η θα χρειαστεις καλώδια με ένα αρσενικό mini-jack στην μία άκρη και δύο αρσενικά RCA στην άλλη άκρη... Το οποίο θα πέρνει ένα στερεοφωνικό σήμα από την κάρτα ήχουν (left / Right) και θα στο δίνει σε δύο βύσματα ένα left και ένα right...

Οπότε, δες τον ενισχυτή και πές μας τι εισόδους έχει και κάποιος θα σου απαντήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια, εγώ φεύγω απόψε για χριστούγγενα και θα αργήσω να ξαναμπω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...