Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση λειτουργικού, σε ποιό δίσκο?

ANGELO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Έχω 2 δίσκους στον καινούριο μου υπολογιστή ο ένας είναι συνδεμένος SATA 80 GB WD, και ο άλλος IDE/ATAPI 120GB WD. Σκέφτομαι να εγκαταστήσω τα XP στον 120άρη, και να κάνω backup στον 80άρη. Τι με συμβουλεύετε, να βάλω τα XP στον SATA για πιο γρήγορα, υπαρχει διαφορά ή όχι. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλύτερα να βάλεις τα Windows σε δίσκο SATA , ώστε όταν κάνεις αντιγραφές από δίσκο σε δίσκο , ή γενικώς Installations να μην σέρνεται τόσο το σύστημα.

Δημοσ.

Όταν όμως εγκαθιστώ τα windows δεν μου προτείνουν να τα εγκαταστήσω σε αυτόν τον δίσκο σαν προεπιλογή, αλλά σε αυτόν που έχω master στο καλώδιο ide, δηλαδή τον 120gb.

Δημοσ.

Μην ανησυχείς γι αυτό, αν και με αυτό τον τρόπο τα windows θα εγκατασταθούν στο D: ή κατι τετοιο. Ισως μπορεις να το αποφύγεις αυτό με κάποια επέμβαση στο bios.

Δημοσ.

Αν το bios δεν εχει ρυθμιση για να βλέπει το SATA ως C, μπορειτε να κάνετε το εξης κόλπο....

1. Κάντε disable (επιλογή σε none) τους σκληρούς IDE και αφήστε μονο τον SATA. Αν κάνετε installation ετσι θα τον δει ως C.

2. Αφου τελειώσει το installation, ενεργοποιήστε πάλι τους άλλους δίσκους, θα τους δει από D και πάνω....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...