Προς το περιεχόμενο

Κίνδυνοι από το surfing σε Internet Cafe

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απόλυτη ασφάλεια υπάρχει μόνο όταν έχεις κλειστό το pc σου. Αν κάποιος κακόβουλος θέλει να εισβάλλει στα δεδομένα σου, μπορεί να το κάνει. Το θέμα είναι πόσο χρόνο θα του πάρει. Γι' αυτό το λόγο βάζουμε διάφορα καλούδια στα PC μας... Απλά για να τους καθυστερήσουμε ή να τους αποτρέψουμε να ασχοληθούν μαζί μας και να ασχοληθούν με άλλους που θα γίνει η δουλειά πιο εύκολα. (άποψη μου πάντα...)

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παναγιώτης Σ. απαντησε ηδη knox!

Μπορει να υπαρξει εκτακτη στιγμη. Και θελω να διασφαλισω οτι και εκεινες τις στιγμες ειμαι οσο το δυνατον ασφαλης.

Το pcακι μου δεν το αλλαζω με τιποτε αλλα οταν ειμαι καπου για ταξιδι, το net cafe ειναι ενας τροπος για να μπεις στο internet.

Δημοσ.

Epeidi douleva kapote se netcafe... den yparxei kamia asfaleia kai mi nomizete pos me to na kanete delete cookies ktl. kati kataferate.

I kaliteri asfaleia einai na mi vazete kanena password i prosopiko stoixeio.

Δημοσ.

Paidia epeidh me ebale se skepseis auto to 8ema prin apo ligo kairo pou to eida, epsaxa kai ylopoihsa sto mhxanhma mou

ONE-TIME-PASSWORDS (texnikh S/KEY)

"A security system developed by Bellecore. S/key is a one-time, challenge-response password scheme used to authenticate access to data. The purpose of S/key is to eliminate the need for the same password to be conveyed over a network each time a password is needed for access. A series of passwords are created at once, and each password is used only one time; therefore, someone obtaining the password cannot use the information because the password becomes invalid once it has been used the first time."

dhladh na synde8w mesh SSH or FTP (an einai na anebasw kati) me ena password pou otan xrhsimopoih8ei 8a pauei na leitoyrgei.

Psaxte sto google gia perissotera...Ta email mou ta diabazw otan eimai makrya meso PINE (console) sto freebsd mhxanima mou.

Δημοσ.

Poli apla o texnikos pou doulevei sto net cafe, mporei na egkatastisei o,ti programma thelei gia na se parakolouthei.

Episis, ego px an kai den doulevo pleon sto internet cafe, ksero ola ta passwords kai mporo na kano oti thelo. I akoma mporo na ta po se allon, na kanei aftos o,ti thelei kai ego na eimai kalymmenos.

Tespa, o,ti theleis ginetai...

Δημοσ.

Leandro μας διαφωτισες πληρως. Εξαλλου μαλλον ειναι πειρασμος να μπορεις να παρακολουθεις τους αλλους και να μην το κανεις.

Δημοσ.

Γιατι βλεπει την οθονη μου αν αλλαξω απο το bios να μπουταρει απο floppy ή cd?

Αλλα και παλι, αντε να ρυθμισεις τα του δικτυου για να βγεις στο net απο το δικο σου cd...

Δυσκολο.

Το μονο καλουτσικο πραγμα που εχω βρει-οχι βεβαια οτι δεν σε παρακολουθουν-ειναι ενας browser που χωρα σε δισκετα, ονοματι notrax, που δεν εχει cache, δεν εχει cookies κλπ κλπ, και γενικως δεν αφηνει ιχνη.

Αλλα αν υπαρχει keylogger την πατησες, ή αν στο proxy η κίνηση παρακολουθειται.

Δημοσ.

Καλη ειναι η λυση να τρεχεις οτι θες απο usb μοναδα αποθηκευσης το edonkey,browser,email τα τρεχω απο εκει.Το παλιο ρητο λεει φυσικα ασφαλεια εχουμε με το pc σβηστο και θαμενο 20 μετρα κατω.

Δημοσ.

Να κατι που ανακαλυψα σημερα:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=99733

Αν τρεχω αυτον τον 'δικο' μου Firefox και κυριως αν εχω αποθηκευμενα σε αυτον τα passwords απο sites που με ενδιαφερουν (πχ mail μου), τοτε -αφου δεν θα τα πληκτρολογω- δεν ειμαι προστατευμενος απο τυχον υποκλοπη-keylogging ή sniffing/traffic analyzer?

Δημοσ.

Ε, τωρα που το ξανασκεφτηκα, αμα ο αλλος ειναι τοσο πορωμενος που θελει να κανει sniffing, ενταξει!

Αλλα το keylogging που γινεται σχετικα ευκολα, ειναι σημαντικο που δεν καταγραφεται!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...