qspock Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Γνωμη μου ειναι πως ακομα δε χρησιμοποιουμε καν το DVD+R DL γιατι τα δισκακια παραμενουν ακριβα (αληθεια ποτε θα φτηνηνουν αυτα?? Σε λιγο βγαινουν τα HD-DVD και Blue Ray). Οποτε το DVD-R DL ειναι κατι τελειως μη εφαρμοσιμο. Φανταζομαι οτι μολις αρχισουν να βγαινουν τα DVD-R DL πρεπει να κανουν το πολυ οσο και τα DVD+R DL, και παλι δε βλεπω το λογο να τα προτιμησει καποιος αφου λογικα δε θα δεχονται καν bitsetting DVD-ROM. Η μεγαλυτερη ταχυτητα σε +RW ειναι πραγματι κατι χρησιμο. Αλλα και σε αυτη την περιπτωση ακομα δεν εχουν βγει καν δισκακια RW x8.... Προσωπικα πιστευω οτι οταν καποιος θα ειναι σε θεση να αξιοποιησει τις επιπλεον δυνατοτητες του 3520 εναντι του 3500 θα ειναι πολυ αργα. Δε ξερω γιατι αλλα η αγορα των DVD δισκων κινειται αδικαιολογητα αργα συγκριτικα με την αντιστοιχη των drives. Οσοι πχ αγορασαν το NEC 2500 μονο και μονο για να χαρουν το DL ακομα δε το χαιρονται και η NEC εβγαλε 2 καινουργια μοντελα απο τοτε!! Αυριο μεθαυριο θα βγει το επομενο μοντελο που θα υποστηριζει πχ DVD+ RW DL... και παει λεγοντας. Θα μου πειτε οτι ετσι ειναι στους υπολογιστες. Ε οχι ομως και να μενουν τοσο αναξιοποιητες οι καινουργιες δυνατοτητες. Ουτε καν αυτοι που κανουν reviews δε μπορουν να τεσταρουν τις αλλαγες των μοντελων
sash Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2005 Γνωμη μου ειναι πως ακομα δε χρησιμοποιουμε καν το DVD+R DL γιατι τα δισκακια παραμενουν ακριβα (αληθεια ποτε θα φτηνηνουν αυτα?? Σε λιγο βγαινουν τα HD-DVD και Blue Ray). Οποτε το DVD-R DL ειναι κατι τελειως μη εφαρμοσιμο. Φανταζομαι οτι μολις αρχισουν να βγαινουν τα DVD-R DL πρεπει να κανουν το πολυ οσο και τα DVD+R DL' date=' και παλι δε βλεπω το λογο να τα προτιμησει καποιος αφου λογικα δε θα δεχονται καν bitsetting DVD-ROM. Η μεγαλυτερη ταχυτητα σε +RW ειναι πραγματι κατι χρησιμο. Αλλα και σε αυτη την περιπτωση ακομα δεν εχουν βγει καν δισκακια RW x8.... Προσωπικα πιστευω οτι οταν καποιος θα ειναι σε θεση να αξιοποιησει τις επιπλεον δυνατοτητες του 3520 εναντι του 3500 θα ειναι πολυ αργα. Δε ξερω γιατι αλλα η αγορα των DVD δισκων κινειται αδικαιολογητα αργα συγκριτικα με την αντιστοιχη των drives. Οσοι πχ αγορασαν το NEC 2500 μονο και μονο για να χαρουν το DL ακομα δε το χαιρονται και η NEC εβγαλε 2 καινουργια μοντελα απο τοτε!! Αυριο μεθαυριο θα βγει το επομενο μοντελο που θα υποστηριζει πχ DVD+ RW DL... και παει λεγοντας. Θα μου πειτε οτι ετσι ειναι στους υπολογιστες. Ε οχι ομως και να μενουν τοσο αναξιοποιητες οι καινουργιες δυνατοτητες. Ουτε καν αυτοι που κανουν reviews δε μπορουν να τεσταρουν τις αλλαγες των μοντελων [/quote'] μου επιτρέπεις να διαφωνήσω. Τα Blue Ray/HD-DVD έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους, τα πρώτα drives θα είναι έτοιμα μέσα/τέλη 2005 οπότε μιλάμε για τέλη 2006 μέχρι να γίνουν προσιτά/αξιόπιστα/με ικανοποιητική ταχύτητα/ με διαθέσιμα ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ media. Οπότε ας μην υπολογίζουμε ακόμα στον διάδοχο του dvd εξάλλου δεν ξέρουμε ακόμα πως θα δεχτει η βιομηχανία ή η αγορά την αλλαγή αυτή. Όσο για τα DL να θυμίσω οτι το καλοκαίρι ένα δισκάκι είχε 15-18 ευρώ τώρα τα βρίσκεις 6-8. Δηλαδή, 50%+ μειωση σε λιγότερο απο 6 μήνες. Η αγορά των DL είναι πολύ μεγαλύτερη των απλών διότι ο περισσότερος κόσμος θα θελήσεις να κάνει "backup" των ταινιών "του" , χωρίς να χρειαστει επανασυμπίεση, πράγμα απολύτως λογικό.
kogos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 τα πρώτα blue ray drives είναι από τώρα έτοιμα... για του λόγου το αληθές, μπορείτε να δείτε ένα USB2.0 που έχω τώρα πάνω στο γραφείο μου: http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=96441
TeoNOKIA Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2005 Υπάρχει κάνα patchακι που ανεβάζει την ταχύτητα εγγραφής? Το ND-3500 για τα Ritek έχει... Το ND-3520 ?
TeoNOKIA Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Βρέθηκε 8) αν και σε beta version ακόμη...
sash Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 τα πρώτα blue ray drives είναι από τώρα έτοιμα... για του λόγου το αληθές' date=' μπορείτε να δείτε ένα USB2.0 που έχω τώρα πάνω στο γραφείο μου: http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=96441[/quote'] πετάξου στην ιαπωνία και αγόρασε. Εγώ μίλησα για προσιτά drives και αξιόπιστα δισκάκια. Εδώ ακόμα γίνεται χαμός με τα DVD, ποιό drive γράφει τι, ποιό media είναι καλό κτλ κτλ
kogos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 πετάξου στην ιαπωνία και αγόρασε. Εγώ μίλησα για προσιτά drives και αξιόπιστα δισκάκια. Εδώ ακόμα γίνεται χαμός με τα DVD, ποιό drive γράφει τι, ποιό media είναι καλό κτλ κτλ δεν διαφωνώ με αυτό που λες, απλά τα blueray όπως φαίνετε δεν έχουν και πολύ δρόμο μπροστά τους όπως καταλαβαίνεις... Ακόμα, για το NEC ND-3520A, δείτε αυτό: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=99409 και αυτό: http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=12314
qspock Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Η τιμη των dual layer εχει σταματησει να κατεβαινει και ενδεχομενως να μην κατεβει ποτε σε τιμες φυσιολογικες, τουλαχιστον οχι πριν την εμφανιση των Blue Ray & HD-DVD συμφωνα με το παρακατω αρθρο: http://cooltechzone.com/index.php?option=content&task=view&id=918&itemid=0 Τωρα ποιος κρυβεται πισω απο αυτη την αδικαιολογητη καθυστερηση μαλλον ειναι φως φαναρι... Επισης: Ενω ακομα δεν κυκλοφορησε καλα καλα το 3520, υπαρχουν τα specs για το ...3530! (doom9.net): "NEC's latest model has hardly hit the stores, but preliminary specs for their next model, the ND-3530A, have already leaked. You can look forward to 8x DVD+R DL burning within a reasonable timeframe. The drive is also able to read dual layer DVD-ROM discs and DVD+RW discs at 12x" Μαλιστα... Μηπως οποιος δε πηρε το 3500 περιμενοντας το 3520 να περιμενει κι αλλο για το 3530?
MTG Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Μηπως οποιος δε πηρε το 3500 περιμενοντας το 3520 να περιμενει κι αλλο για το 3530? Μάλλον, αν και δεν είναι γνωστό πότε θα κάνει την εμφάνισή του το 3530 στην Ευρωπαϊκή αγορά. Υπολογίζω, πως μάλλον θα είναι διαθέσιμο μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.
thcp Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Είμαι ευτυχής κάτοχος των 2510Α και 3520Α και μέχρι στιγμής (φτου φτου φτου) όλα καλά... Ταχύτατα (σε σχέση με τα 1Χ) και διαβάζουν όλα τα δισκάκια (βλ. Mirror, Intenso, Vision, κ.α. ) που έχω κάψει με άλλους οδηγούς, τα οποια δεν διαβαζόντουσαν ούτε εκεί! Όλα καλα λοιπόν... αλλά έχω μία απορία: Κάποτε είχα ένα Ricoh 2Χ, το οποίο τελικά "τα'φτυσε" (έγραφε μέχρι 300-400ΜΒ) αλλά σαν αναγνωστικό, διάβαζε τα πάντα! Μιλάμε πατούσα τα σιντιά κάτω και μετά τα έβαζα και τα ρίπ-αρε χωρίς πρόβλημα (και καλά "πατούσα", ο οδηγός μάλλον χάλασε επειδή πήγα να κάψω δίσκο 900ΜΒ...). Τελικά το σούταρα, και μετά έμαθα ότι επισκευαζόταν με λίγο γράσσο... =-( Παρόμοιες ποιότητες κατασκευής παρατηρώ με τους παλιούς και αθάνατους οδηγούς πολυμορφικών ή απλών οπτικών δίσκων, π.χ. Hitachi, που δουλεύουν ακόμα και καλύτερα απο τα καινούρια! Σε χαμηλή ταχύτητα βέβαια... Και η ερώτησή μου είναι η εξής: Ισχύει αυτή η σχέση ταχύτητας/αξιοπιστίας στους οδηγούς? Γιατί αν ναι, προσωπικά θα ξαναπάρω συσκευή όταν κυκλοφορίσουν τα BluRay 2Χ...
peterp@n^ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 ... έχω και νέα από την NEC... Τον Μάρτιο θα δώσει free upgrade firmware με 2Χ-4Χ -R double layer Na fantastw milame gia to 3520A??
peterp@n^ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Molis diapistwsa pws egrapsa ena diskaki TDK DVD+R 8x kai epeleksa sto Nero taxitita 12x kai graftike mia xara.. To DVDaki den kaike kai malista paizei kai sto PC kai sto standalone DVD Player. Kserei kaneis pws eksigite auto?? Einai fysiologiko? Ola auta eginan me to NEC-3520A kai to Nero 6.6.0.1
thcp Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 o xronos eggrafhs einai ? kane alles dio (simulation) kai sigkrine tous telikous xronous
qspock Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Τα TDK ειναι απο τα πιο αξιοπιστα media, ειδικα οσον αφορα το NEC 3500 που εχω.
EJ_Gova Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δουλεύω εδώ και καιρό το 3500 και είναι άψογο!Για το νέο σύστημα παράγγειλα το 3520 σε μαύρο για να ταιριάζει με το κουτί!!Για να δούμε...Αύριο έρχεται!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.