pp6210 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2004 Θέλω να αγοράσω ένα καινούργιο δίσκο (120 ή 160 GB) και επειδή με προβληματίζει λίγο το IDE ή SATA θα ήθελα τη γνώμη σας. Το σύστημα είναι Ρ4 @ 2.6 με ram 765 ΜΒ/333 και δυστυχώς και τα 4 κανάλια IDE είναι πιασμένα με HD 40 GB (master1), DVD rom (slave 1), DVD-RW (master2), CD-RW (slave2). Η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάρω δίσκο SATA με αντίστοιχο PCI controller, όμως έχω μόνο τρεις PCI διαθέσιμες, εκ των οποίων στις δύο θα βάλω στο άμεσο μέλλον κάρτα DVR και ISDN modem ενώ η τρίτη είναι κρυμμένη κάτω από το TV Tuner και μάλλον την ξεχνάω. Απο την άλλη, το DVD rom το χρησιμοποιώ μόνο για τα δισκάκια περιοδικών πιά, και σκέφτομαι ότι το απλούστερο είναι να το αποσυνδέσω από το κανάλι IDE και να έχω την παρακάτω διάταξη: HD 40 GB (master1), DVD-RW (slave 1), HD 160 GB (master2), CD-RW (slave2). Ή μήπως πρέπει οι δύο οπτικοί να είναι στο ίδιο κανάλι ; Η μητρική υποστηρίζει ΑΤΑ100 στα IDE. Τι πραγματικό όφελος έχει ένας μέσος χρήστης (και όχι απαιτητικός gamer) από δίσκο SATA? Αναγνωρίζω ότι σίγουρα είναι καλύτερο να έχω ξεχωριστό και ταχύτερο κανάλι για τον 160άρη δίσκο αλλά με όλο το στριμωξίδι των PCI αναρωτιέμαι σοβαρά τι να κάνω… Επίσης τίθεται και το θέμα της εγκατάστασης του SATA, ο controller θα έχει τους δικούς του drivers ή θα ψάχνομαι να κάνω update το BIOS ; Κάθε γνώμη ή ιδέα ευπρόσδεκτη Ευχαριστώ
polaki Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2004 Οι οπτικοι στο ιδιο κανάλη, αλλιώς θα χάνεις σε ταχύτητα μιας και το καναλι σου θα πηγαίνει με την ταχύτητα του πιό αργού, δηλαδή του οπτικού. Η γνώμη μου είναι να σουτάρεις το CDRW γιατί με το DVD θα μπορείς να κάνεις on the fly τόσο DVD όσο και CD...Το CDRW σου είναι πλέον ουσιαστικά άχρηστο και σίγουρα δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για controler.....
predator Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2004 kala re paidia eleos! ti exete pa8ei oloi kai katakreourgeite tous sklirous sas bazontas tous mazi ston idio IDE controller parea me dvd/cd? eleos! etsi apo UDMA 5 pou 8a eprepe na einai to HDD sas paei UDMA 2!!! xanete taxythta pou dikaiousaste! ston primary IDE bazoume MONO sklirous! kata protimisi aytos pou exei to leitourgiko na einai master kai an exoume kai deytero (mono idias taxythtas me ton master,px ATA-133 kai 7200 rpm) ton bazoume slave. ennoeitai pws xrhsimopoioume 80ari kalwdio!!! ston deytero IDE bazoume ta optical drives tous na kanoun me tin isixia tous tin doulitsa tous. an exoume dvd-rw to cd-rw to soutaroume se kana palio systhma h to poulame kai afinoume ena dvd-rw kai ena dvd-rom gia on the fly antigrafes panta ston secondary IDE. telos gia to dilima IDE h SATA , egw proswpika den 8a epairna SATA an den eixe h mitriki mou enswmatwmeno SATA controller. 8a protimousa se mia mellontiki anaba8misi na xtipisw mitriki me RAID controller kai na balw 2xSATA se Raid0. ayta apo mena...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.