Προς το περιεχόμενο

Είναι συμβατός ένας σκληρός 20 GB WD με έναν PENTIUM III 450

Xwrotaktis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Έχω έναν PENTIUM III 450 και έναν σκληρό FUJITSU 10 GB ο οπίος σκληρός μου δημιουργεί πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένα είναι πολί αργός, όπως κατέληξαν ο περισσότεροι σκληροί αυτού του τύπου, και σκέφτομαι να πάρω έναν καινουργο. Σε χωριτικότητα 10 GB είναι δύσκολο να βρω παρά μονο μεταχειρισμένο τον οποίο μπορεί να τον πουλάνε πολύ ακριβά. Ύπαρχει περίπτωση αν πάρω έναν σκληρό 20 GB WB (αν βρω) να τον αναγνωρίσει η μητρική μου ή θα έχω προβλήματα.

Δημοσ.

Τι ερώτηση είναι πάλι αυτή;!

Αν κατάλαβα καλά ψάχνεις αν το bottleneck βρίσκεται τελικά στο BUS ή στο σκληρό. Αν ο σκληρός σου δουλεύει συνέχεια τότε σίγουρα βρίσκεται σε αυτόν.

Αν όχι τότε με το να πάρεις νέο σκληρό θα δεις μια πολύ μικρή διαφορά και ίσως δεν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα. Τι μηχάνημα έχεις; Ποια μητρική με ποιο chipset; Έχεις controller; Τι λειτουργικό σύστημα; Κάνεις ανασυγκροτήσεις;

Οι μικροί σκληροί δίσκοι είναι πιο αργοί από τους μεγαλύτερους (ειδικά σε θέματα εγγραφής) άρα δε θες 10άρη αλλά όσο το δυνατόν μεγαλύτερο που να τον αναγνωρίζει η μητρική σου. Δες το manual ή κάνε και ένα BIOS update.

Δημοσ.

Έχω καλή μητρική πάνω στο μηχάνημα και του λειτουργικό που έχω είναι WINDOWS XP. Ο σκληρός δεν θέλει ανασυγκρότηση (τον έχω κανει μαλιστα πολλες φορες FORMAT) απλά έχει χαλάσει και αργεί να φορτώσει αρχεία. Δεν θέλω πολύ μεγάλο σκληρό γιατί έχω και αλλόυσ δυο υπολογιστες καλυτερους, απλώς θέλω λιγα GB για να κανω απλές εργασιες. Έλεγα μηπως συναντησω προβλημα να με τον αναγνωρισει η μητρική όπως διλαδή όταν βάζεις μια πολύ καλή καρτα γραφικών σε ένα παλιό PC. Τέλος υπάρχει περίπτωση να βρω σκληρό με 20 GB

Δημοσ.

Φίλε θεωρητικά πάντα μπορείς να βάλεις όποιο δίσκο θέλεις.

Θα σου συνιστούσα όμως να παίξεις με ένα 80 GB που είναι φτηνος και δεν θα ζορίσει καθόλου το μηχάνημα σου.

Πρόσεξε να έχει μόνο 8 ΜΒ cache.

Δημοσ.
Φίλε θεωρητικά πάντα μπορείς να βάλεις όποιο δίσκο θέλεις.

Θα σου συνιστούσα όμως να παίξεις με ένα 80 GB που είναι φτηνος και δεν θα ζορίσει καθόλου το μηχάνημα σου.

Πρόσεξε να έχει μόνο 8 ΜΒ cache.

mi tou les oti thelei kai paei na balei kana 200 disko pano kai den ton dei.entaxei mexri 120.

Δημοσ.

Ένας 80άρης είναι καλός. Το θέμα που θα έπρεπε να σε προβληματίζει περισσότερο δεν είναι αν θα προκύψει κάποια ασυμβατότητα αλλά αν αξίζει να δώσεις έστω και ένα ευρώ παραπάνω σε κάτι που στην ουσία δε θα χρειάζεσαι.

Πάντως αυτό που λες με τα format δεν έχει σχέση με την ανασυγκρότηση, για την ακρίβεια είναι λίγο οξύμωρο. Αφού λες ότι αντιμετοπίζεις προβλήματα τότε φρόντισε να κάνεις μερικά lowformat (γιατί παίζει να έχει απομονώσει κακογραμμένους sectors και γι' αυτό να αργεί).

Δημοσ.

prosoxi omos me to low level format dioti iparxei kai case pou diskos den xanapexe meta apo low level format.tha protina gia arxi ena format me ta diagnostic tools pou dinei idia etaireia gia tous diskous kai apo ekei ena check gia to an exei bad sectors.einai poli pio kalo kai axiologo apo tin mapa scandisk.mexri 120 gb tha ise mia xara me bios update.auto to eggiomai.ta oria einai 8 gb kai meta paei sinithos sta 160.genikos pantos enas dekaris diskos einai argos me sxesi ena 80 gb opote mia tetoia anabathmisi kai taxitita tha dosei kai xoro.ante parton .etsi kai allios metaxirismenos 40-80 ine tsampa.

Δημοσ.

entaxei eipame min triplopostareis.pare 80 gb pou ine normal timi kai sigoura tha pexei.exoterikos kali fasi alla tha pliroseis 40 euro parapano gia to frame.an skopeueis na perneis arxeia apo alous axizei allios den exei logo.de ine to paratravas einai to ti anagkes exeis.

Δημοσ.

εγω παντως ειχα το ιδιο προβλημα και τελικα μεχρι 30 gb δεχοταν η motherboard μου και αυτο το διασταυρωσα μεσω της κατασκευαστριας εταιριας!Αν δεν εχεις παρει ακομα θα σου συνιστουσα να εποικινωνουσες με την κατασκευαστρια εταιρια πρωτα για να σου πει πιο ειναι το οριο γιατι πολυ φοβαμαι οτι θα βρεθεις προ εκπληξεων!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...