Προς το περιεχόμενο

I challenge you! :) (ISA identification)

CyberWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κανείς από εσάς δοκιμάσει να τρέξει ISA κάρτα σε Windows XP;

Συγκεκριμένα θέλω να τρέξω μια OPTi Soundcard (που φοράει το 82C924 chipset) :D

H μητρική είναι η QDI Advance 9

Δημοσ.

ναι (isa soundcard σε Xp οχι βεβαια opti ) (ειχα δοκιμασει οταν πρωτοβγηκαν ta xp) ,εγκατασταθηκε τελικα αλλα αν θυμαμαι καλα δεν την εβρισκε αυτοματα και εγκατεστησα <<χειροκινητα >> τους drivers.

YG Επισης ενα Isa modem σε Χp.....

Δημοσ.

Δεν έχει on-board κάρτα ήχου και ΔΕ ΄δεχεται κάρτα δικτύου (όποιαδήποτε PCI) μαζί με κάρτα ήχου (οποιαδήποτε PCI). Δοκιμές με ζευγάρια έχω κάνει αρκετά. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω μια κάρτα ήχου ISA για να ξεπεράσω το πρόβλημα ...'πλαγίοτρόπως' :shock: !

Το link που μου έδωσες το έχω δει (όπως και πολλά άλλα - thanks anyway)

Το πρόβλημα, για να σας μπάσω λίγο στο κόλπο, δεν είναι ότι δε δέχεται τους drivers. Μια χαρά τους δέχτηκε. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα που ανοίγει από to device manager > soundcards > κτλ που μου κάνει παραθυρικό prompt να θέσω τιμές σε : 1 από 4 διαφορετικές διευθύνσεις I/O και σε 1 από 4 διαφορετικά IRQs και σε ένα από 3 διαφορετικά DMAs.

Παράδειγμα EBF0 - IRQ 11 - DMA1

Και φυσικά τσεκάρει να τη δει (manual προσπάθεια εύρεσης της κάρτας είναι αυτή ουσιαστικά) και όμως δεν τη βλέπει.

IRQ conflict θα μπορούσε να παίξει στην περίπτωση που είχα ενεργοποιημένο τον Secondary IDE επειδή η κάρτα δέχεται το 15 IRQ για να δουλέψει. Φυσικά αυτό δεν είναι κόλλημα σε εμένα γιατί πολύ απλά ο controller αναθέτει αλλού το IRQ ούτως η άλλως, παρόλα αυτά τον απενεργοποίησα. Επίσης από BIOS έδωσα legasy ISA στα δεδομένα IRQ και DMA (αντί για ISA/PCI PnP) αλλά δεν φαίνεται να επηρρεάζει. Αυτά ως προς τις δοκιμές.

Σας ευχαριστώ πάντως για τις προτάσεις σας. :) Κάτι άλλο;! :shock:

ΥΓ : Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετοπίζω αυτή τη στιγμή είναι το ότι δεν έχω ένα manual, ένα layout με τα pinouts της, κάτι τέλος πάντων που να μου λέει τι στο καλό κάνουν 2 ζευγάρια βραχυκυκλωτήρων!

Ο ένας από αυτούς πρέπει να την θέτει plug and play (αλλά δεν ξέρω ποιός) και φυσικά δεν ξέρω τι κάνει αυτός που περισσεύει. Και δε είναι μόνο αυτό αλλά υπάρχει και μια ολόκληρη σειρά (όχι οι jumpers για το override του IDE) αλλά κάποιοι άλλοι που θυμίζουν gameport αλλά μπορεί να είναι και ότιδήποτε!

Δημοσ.

gennikos kanonas gia aftous...toulahiston stis onboard sound cart einai pws ekei pou leipei ena pin vazeis stin ka8e tou plevra enan vraxikiklwtira an den exeis front audio kai tous vgazeis gia afta...

Δημοσ.

Σόρρυ αλλά δεν καταλαβαίνω τι λες.

1. "εκεί που λείπει ένα pin" -> πως είναι δυνατόν να λείπει pin τον βραχυκυκλωτήρα;

2. "και τους βγάζεις για αυτά" -> εννοείς πως αυτοί δείχνουν στην κάρτα άν έχεις front besel με ρυθμίσεις ή όχι;

3. Έτσι κι αλλιώς δεν έχω on-board ήχο.

Δημοσ.

loipon gia na vgaleis mprosta ta line in line out etc an to ipostirizei to kouti sou...prepei na pas panw stin sound cart kai na aferaiseis 2 jumperakia...kai na valeis ta katallila apo to kouti...an twra DEN to xeis afto prepei kapia apo ta siderakia pou mpainoun ta jumperakia kai ka8ontai na nai vrahiklwmena aliws ola deihnoun stin sound cart mia hara alla ixo den exeis...to pia sou perigrafw pio panw

Δημοσ.

ΟΚ. Κατανοητό τώρα. Στην ουσία πρόκειται για 'τερματισμούς'. Ωστόσο δεν είναι η περίπτωσή μου. Εγώ δεν είναι ότι απλά δεν έχω ήχο. Εμένα το λέει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει την κάρτα μου παρόλο που δέχτηκε τους drives. Αυτή είναι η διαδικασία που γίνεται στη 'χειροκίνητη' αναγνώριση drivers άλλωστε. :)

(τα αρχεία εγκαθίστανται σωστά και αναλαμβάνουν να διαθέσουν τους κατάλληλους πόρους. Το επόμενο βήμα είναι να ΔΟΥΝ τους διαθέσιμους πόρους στους οποίους δείχνουν κάποιοι descriptors των dll. Το πρόβλημά μου είναι ότι οι installed drivers δεν κατανοούν το hardware. Αρχίζω να πιστεύω ότι πρόκειται για καμμένη κάρτα... :shock:

Thanks anyway...! Αν πάντως έχετε καμιά ιδέα ή ξέρετε που μπορώ να βρώ το manual πείτε!

Δημοσ.

Αν έχεις ένα scanner ή camera, βγάλε μια φωτό και κάνε post.

Εγώ έχω ISA κάρτα ήχου σε Win2000 μέχρι ακόμα και τώρα (σε σύστημα που πλέον είναι τρίτο τη τάξει).

Δημοσ.

Ναι το σκέφτηκα κι αυτό αλλά πλέον δε χρειάζεται. Βρήκα νωρίτερα μια άλλη κάρτα με το chipset 82C929 (παραπλήσιο) και τη δέχτηκε μια χαρά. :) Προφανώς όπως προείπα η άλλη είναι καμμένη. Την δοκίμασα και σε άλλο pc και τα ίδια.

Τώρα όμως που δουλεύει παρατήρησα κάτι που μου έκανε αρκετά εντύπωση. Έβαλα το 3D Mark 2001. Το θυμάστε; Ε, στο demo ο ήχος (stereo) ακούγεται μια χαρά. Στο παιχνίδι όμως που ακούγεται εκτός από τη μουσική και ο ήχος από το φορτηγάκι τα χάνει η κάρτα! Παρόλο που είναι 16-bit μάλλον δεν υποστηρίζει πολυφωνία! Σωστά; :(

Έβαλα και DVD για να δω και παρουσιάστηκε παρόμοιο πρόβλημα - ο ήχος έκανε κολλήματα. Ίσως έφταιγε η αποκωδικοποίηση AC3... Όπως και να έχει πάντως, σκέφτομαι να την αλλάξω. Το θέμα είναι να ψάξω για καμία soundblaster της εποχής ή πιστεύετε πως δεν παίζει ρόλο; :shock:

Ευχαριστώ για τα ως τώρα post σας!

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι θα σε βοηθήσει και η SB της εποχής αν μιλάς βεβαίως για ISA κάρτα, γιατί τα προβλήματα που αναφέρεις μάλλον εμφανίζονται λόγω της τεχνολογίας και του bandwidth της θύρας ISA.

Opti??? Εμένα δεν μου είχε δουλέψει ποτέ μια 931 που είχα παλαιότερα.... (βρήκα όπως την υγειά μου με μια TBS Tropez Plus... αλλά δεν βγήκαν ποτέ σταθεροί οδηγοί για win98...)

Δημοσ.

Δε νομίζω να είναι πρόβλημα ταχύτητας και bandwidth της θύρας ISA... Όταν είχαμε τους 386 μια εποχή, γιατί όλα έπαιζαν μια χαρά;! Έβαλα και ένα audio CD (όπου υπάρχει τυποποίηση PCM και αν μη τι άλλο μπορούμε να ξέρουμε τι bandwidth ζητάει) και το παίζει σωστά... :roll:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...