Μάνος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 Το πρόβλημα: Πριν καιρό είχα μοιράσει τον master δίσκο σε 2 partition με το partition magic με εγκατεστημένα τα XP και στα δύο. Λόγω ανάγκης όμως χώρου και αφού το δεύτερο partition δεν το χρειαζόμουν αποφάσισα να κάνω merge πάλι μέσω του partition magic. Η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά και ενώ τελείωνε μου εμφανίζει μήνυμα "File not found". Ξεκινάει να κάνει reboot και μετά τα διαγνωστικά του BIOS εμφανίζει "read error on disk - press ctrl-alt-del to restart". Ψάχνοντας στο site της Symantec διάβασα ότι δεν πρέπει να κάνεις merge σε partitions που υπάρχει εγκατεστημένο λειτουργικό και στα δύο. Το ερώτημα: Καμμιά ιδέα κανείς, μπας και πάρω κάτι αρχεία που χρειάζομαι? Ευχαριστώ.
Aligator21 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 Ψάχνοντας στο site της Symantec διάβασα ότι δεν πρέπει να κάνεις merge σε partitions που υπάρχει εγκατεστημένο λειτουργικό και στα δύο. Αυτό τα λέει όλα νομίζω Δυστυχώς έτσι έιναι. Ήρθε η ώρα σου για ένα ωραιότατο Format
dali13gr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 Mmm...... Isws na sto ekane afto epeidi me to merge pou ekanes vrethikan fakeloi kai arxeia me to idio onoma kai dimiourgithike provlima.... Prospathise me tin Recovery Console twn Xp na to lyseis. Bootare apo to cd twn windows kai sti synexeia otan sou vgalei eidopoiisi pata to R na mpeis stin recovery console. Sto command prompt pou tha sou vgalei grapse FIXBOOT kai molis teleiwsei grapse exit na kanei restart(boot apo ton skliro afti ti fora). Des an kataferes na mpeis kai pes mas. Filika
Aligator21 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 Φοβάμαι πως δεν θα αλλάξει κάτι dali13gr, για αυτό και δεν του το πρότεινα αυτό.
dali13gr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 @Aligator21 : Symfwno oti einai ligo dyskolo alla as dokimasei mpas kai.... @Manos : An den doulepsei afto, ksana stin Recovery Console dokimase FIXMBR kai sto kapaki FIXBOOT kai meta exit gia reboot. An apotyxei ki etsi.....Format
dali13gr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 A, ksexasa na sou pw, oson afora sta dedomena pou theleis na swseis, an exeis prosvasi se allo pc, vale ton disko sou ekei san slave kai kane ena backup prin to format... Filika
Μάνος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2004 Τις ίδιες οδηγίες δλινει και η Symantec. Πάντως θα το δοκιμάσω και θα σας πω. Σας ευχαριστώ πάντως και τους δύο.
palawiaris Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 Acronis RecoveryExpert Deluxe θα σου βρει όλα τα χαμένα partition
Μάνος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2004 Τελικά αφού δοκίμασα τις συμβουλές των φίλων aligator και dali δεν έγινε τίποτα όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Μάλλον θα ακολουθήσω την συμβουλή του palawiari και ο θεός να δώσει. Κατέληξα να πάρω καινούργιο δίσκο, Seagate SATA 160GB, αλλά τώρα έχω άλλο πρόβλημα . Τα ΧΡ original με SP2 δεν βλέπουν παραπάνω από 127GB. Η MB βλέπει τον δίσκο κανονικά και μη μου πείτε για BIOS Update γιατί μόλις ξεμπέρδεψα με την διαδικασία. Άλλο πρόβλημα εκεί. Κατάβασα από Gigabyte όλα τα διαθέσιμα Update/Upgrade αλλά το μόνο που δούλεψε ήταν το default F1. Πίκρα... Καμμιά ιδέα ρε παιδιά???
palawiaris Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2004 Φίλε μου μόνο να σου πώ τι έγινε με εμένα,160 gb σκληρό σε 3 χωρισμένο και ξαφνικά μια μέρα μαύρη οθόνη επανεκίνηση πι-σι και τα 3 χωρίσματα γίναν ένα.Φυσικά δεν υπήρχε λειτουργικό μέσα,την κάτσαμε λέω μιας και είχα πολύ χρήσιμα αρχεία.Τον βάζω σαν δεύτερο να πάρω τα αρχεία και δεν με άφηνε να μπώ,δοκίμασα fixboot,fixmbr και τελικά ούτε τα μισα δεν πήρα.Ξαναπερνάω windows αλλά φορμάρισα μόνο τα 80 gb από τα 160,και έβαλα το πρόγραμμα,μου τα έβγαλε ξανά τα άλλα 2 χωρίσματα ακριβώς όπως ήταν μέχρι και το τελευταίο αρχείο.Τώρα αν σε βοηθήσει φίλε μου δοκίμασε δεν θα χάσεις τίποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.