Teoulas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 an valo ena dvi->vga adaptoraki pou exei i karta kai sindeso pano tou to vga kalodio tis othonis tha do diafora?? Όχι. Η κάρτα σου έχει DVI-I interface που παρέχει ψηφιακό και αναλογικό σήμα. Με το ανταπτοράκι που λες απλά παίρνεις τα "αναλογικά" pins του DVI και τα βγάζεις σε VGA.
LordArthas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 poli kali othoni kai psinome na tin paro ala kolao mono se ena simio... sto oti den exei DVI eisodo kai diavazo pola sxolia oti to DVI einai mera me tin nixta se sxesi me to VGA. ti na kanoooooooooooooooooooooooo Πατριωτη παραθετω αυτα που εχω γραψει σε αλλο topic σχετικα με το DVI: Σαν προσωπικη εμπειρια με το DVI, μπορω να σου πω οτι εχει διαφορα. Εγω ειδα οταν συνεδεσα την ACER 17" απο VGA σε DVI. Οχι τοσo σε office use, αλλα λεπτομερειες σε φωτογραφιες κτλ.Η διαφορα ειναι οτι η δικη μου 17αρα, ειναι 2 χρονων. Πολλοι υποστηριζουν οτι οι μετατροπεις ψηφιακο->αναλογικο που εχουν οι τωρινες οθονες ειναι πολλοι καλυτεροι απο τους παλαιοτερους (φανταζομαι εννοουν καπους σαν της δικης μου ACER) και δεν ειναι τοσο εμφανες το μειοντεκτημα του DVI. Επειδη κι εγω σκεφτομαι να παρω μια 19αρα, μπορω να σου πω οτι αν θα εχω τα λεφτα που απαιτουνται θα προτιμησω τη DVI (Samsung 910T), αλλα δε θα με χαλασει καθολου μια χωρις (910N). Να τονιζω οτι κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει τη διαφορα χρηματων, 140 ευρω, που εχουν οι 2 οθονες που προανεφερα, μονο επειδη η πρωτη εχει DVI (δεν ειμαι εντελως σιγουρος οτι δεν εχουν αλλες διαφορες).
doc1000 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 Παιδιά ΕΧΕΙ διαφορά το DVI μη λέμε ότι θέλουμε! Εγώ με ΕΙΖΟ TFT που υποτίθεται ότι έχει και κορυφαίους αναλογο-ψηφιακούς μετατροπείς και είδα διαφορά. Θα το καταλάβεις με το που θα ξεκινήσει ο υπολογιστής και θα δεις να μετράει τη μνήμη. Με το αναλογικό καλώδιο οι χαρακτήρες ήταν θολοί και αργούσαν λίγα να αλλάξουν και πίστευα ότι ήταν εξαιτίας του response time. Όταν έβαλα όμως DVI καλώδιο η διαφορά ήταν εμφανής και στην καθαρότητα των χαρακτήρων αλλά και στην κίνηση. Τώρα οκ όποιος δε μπορεί να δώσει πολλά λεφτα ας πάρει χωρίς DVI αλλά μην τα κάνουμε όλαν ίσα κι όμοια. Και δεν μπορεί κανείς με LG 1915 να κρίνει αν θα είχε διαφορά γιατί απλά δεν μπορεί να δει το καλύτερο αφού δεν υποστηρίζει και DVI σύνδεση. Επίσης δε σας κάνει εντύπωση ότι η LG 1920 είναι πολύ ακριβότερη απ' την LG 1915 παρ' όλο ότι έχει χειρότερο υποτίθεται response time? Και άντε η EIZO είναι υπεερτιμημένη όπως υποστηρίζετε πολλοί. Η LG χαζή είναι να δίνει το 'καλύτερο" μοντέλο της 1915 τόσο φθηνότερα απ' το 1920?
LordArthas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 Χαμηλο response time, δε σημαινει οτι η οθονη ειναι καλυτερη. Απλα υπαρχουν διαφορετικα panels: Tn+film, PVA, MVA, IPS-S κτλ. με αλλα πλεοντεκτηματα το «γρηγορο panel» (response time για games) και αλλα για τα υπολοιπα (καλυτερη γωνια θεασης ειδικα οριζοντια για films). Γι' αυτο και οι διαφορες στις τιμες δε βασιζονται μονο στο αν εχει η οχι DVI, αλλα και στο panel που «φοραει». Ας μην κρινουμε λοιπον την οθονη μονο απο το response time (εκτος φυσικα το brightnes και το contrast). Κανεις δεν ειπε οτι δεν εχει διαφορα, αλλα το οτι αυτη δεν ειναι τοσο μεγαλη οσο ηταν παλιοτερα
UserX Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 tin pira kai ego tin othoni kai eixe 2 kammena pixels!! Pira til stin LG kai irthe enas tipos kai mou tin allaxe spiti, kai i kainouria pou mou edose exei kai afti 2 kammena pixels! Ti daolo.... mazi mou ta ebalan? Eftyxos pou erxontai spiti na mou tin allaxoun giati tha eixa faei ola ta lefta mou stis benzines me tosa pane-ela. Pantos fenetai arketa kali kai einai pamftini!!!! skefteite oti einai 19 pragmatikes intses!!!! Terastia!!
pseira Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2004 Κοίτα doc1000 το θέμα είναι τι θυσιάζεις στο βωμό ποιότητας/κόστους Π.Χ. οι μόνες οθόνες που βρήκα με 12ms rt και 19" και με DVI ήταν μια BenQ (ποιός;;;ναι ξέρω τι είναι αλλά δεν το εμπιστεύομαι.) και η Sony SDM HS94PB η οποία πωλείται προς 669€+ΦΠΑ σε γνωστό κατάστημα.... Συγγνώμη αλλά δεν δίνω τα 2χ λεφτά για DVI.....Και επίσης ξέρετε την πολιτική της Sony για καμμένα pixel. -Πρεπει να έχει πάνω από 5 pixels καμενα -κάτω από 32 -να μην βρίσκονται το ενα κοντά στο άλλο σε απόσταση ακτίνας (0.3124*R*log74)/4^lny -όπου R η ακτίνα ενός εγγεγραμμένου κύκλου ακμής y -να μην είναι ανάδρομος ο Ερμής όταν την αγοράσατε -να μην είστε Καρκίνος -Αν είστε καρκίνος όμως και έχετε ωροσκόπο Ποντίκι στο κινέζικο ωροσκόπιο, κάτι μπορεί να γίνει... -να έχετε τουλάχιστον άλλες 4 συσκευές SONY στο σπίτι αξίας μεγαλύτερης των 5.000€ -να πιστεύετε στο Δωδεκάθεο -να έχετε ταυτοχρονη σεξουαλική σχέση με 3 τουλάχιστον κατσίκες -να.. -να.. -να... -ΝΑ Μ@λ@κ@ που πήρες SONY.......
bravenew Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2004 LOL!!! Πρώτα ο Θεός αύριο ή την Δευτέρα έρχεται. Οπότε θα σας πω εντυπώσεις. Εύχομαι να μην έχει κανένα καμένο pixel διότι βρισκομαι σε νησί και μάλλον θα δυσκολευτούν να έρθουν. (Λήμνος)
bravenew Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2004 Πάντως μπορεί να μου πει καποιος γιατι δεν μπορω να βρω το συγκεκριμενο μοντελο μεσα στα monitor τις LG?
nektarios1973 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2004 Πρεπει να έχει πάνω από 5 pixels καμενα -κάτω από 32 -να μην βρίσκονται το ενα κοντά στο άλλο σε απόσταση ακτίνας (0.3124*R*log74)/4^lny -όπου R η ακτίνα ενός εγγεγραμμένου κύκλου ακμής y -να μην είναι ανάδρομος ο Ερμής όταν την αγοράσατε -να μην είστε Καρκίνος -Αν είστε καρκίνος όμως και έχετε ωροσκόπο Ποντίκι στο κινέζικο ωροσκόπιο, κάτι μπορεί να γίνει... -να έχετε τουλάχιστον άλλες 4 συσκευές SONY στο σπίτι αξίας μεγαλύτερης των 5.000€ -να πιστεύετε στο Δωδεκάθεο -να έχετε ταυτοχρονη σεξουαλική σχέση με 3 τουλάχιστον κατσίκες -να.. -να.. -να... -ΝΑ Μ@λ@κ@ που πήρες SONY....... tromerosss lololol
bravenew Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2004 Λοιπόν η οθόνη είναι πολύ καλή. Αξίζει. Να την χαίρομαι. Κανένα pixel προβληματικό. Παλικάρια σας ευχαριστώ.
liberto Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2004 την περιμένω αύριο! να δούμε τι παίζει...
doc1000 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2004 πάντως ό,τι μάρκα κι αν πάρει κανείς το σημαντικό πιστεύω είναι να είναι 19αρα. Έχει μεγάλη διαφορά ακόμα και από 17άρα TFT. Τώρα για τα ms του response time μην κολλάτε. Εμένα 25ms είναι η Eizo και παρ' όλα αυτά είναι άψογη σε games ταινίες. Μάλιστα επειδή έκανα αλλαγή από 15αρα CRT (14αρα δηλαδή) σε 19αρα TFT η διαφορά ήταν εντυπωσιακή!!
liberto Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2004 την πήρα! πολύ ωραία, προσπαθώ ακόμη να βρώ τις βέλτιστες ρυθμίσεις. έχει καταλάβει κανείς πως δουλεύει το μπλέ πλαστικό που είναι για την ρύθμιση της οθόνης?
nikoskon Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2004 to "mple plastiko" to xrhsimopoieis se sunduasmo me to programma pou exei sto cd gia na ry8mishs thn o8onh.Einai kati san odhgos.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.