Προς το περιεχόμενο

Αναπαραγωγή στο PC αντιγραμμένων DVD

gmastr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μπορούν να παίζουν σε "επιτραπαπέζιο" DVD player, τα δισκάκια με τα backup που κάνω κατά καιρούς στα γνήσια και αγορασμένα DVD που μ'αρέσουν, παιδεύτηκα στην αρχή. Τελικά, με την βοήθεια και αυτού του site κατέληξα σ'ενα συνδυασμό που παίζει σ'ολα τα επιτραπέζια DVD players: copy στο σκληρό με το Decrypter, image με το ImgTools v089 και γράψιμο του image σε DVD ξανά με το Decrypter.

Πρόσφατα πούλησα το επιτραπέζιο DVD αποφασισμένος να χρησιμοποιώ σαν «πηγή» το PC μου. Με έκπληξη όμως δυστυχώς ανακάλυψα τώρα, ότι οι soft players ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ τα περισσότερα από τα δισκάκια backup. Ούτε με το Zoomκλπ, ούτε με το WinDVD6, ούτε με το PowerDVD αναγνωρίζονται!!!(«Unknown file format»!)

Επειδή, όπως γίνεται μετά από χρόνια, πάρα πολλά πρωτότυπα DVD έχουν χαθεί, δανειστεί κλπ και επειδή δεν ξαναβρίσκονται πλέον οι τίτλοι αυτοί ζητώ βοήθεια.

Είναι λογικό τα περισσότερα αντίγραφα να μην αναγνωρίζονται από τους software players, ενώ τα επιτραπέζια DVD να τα παίζουν κανονικά?

Μήπως διορθώνεται αυτό με κάποιο τρόπο?

Δημοσ.

εγω παντως χρησιμοποιω το συνδυσασμο dvd decrypter dvd shrink και nero. και δεν ειχα ποτε προβλημα στα επιτραπεζια dvd players. να φανταστεις οτι επαιζαν ακομα και στο ps2 (χωρις τσιπ). που φημιζεται για το ευαισθητο λειζερ.

τωρα αυτο που λες για το Powerdvd ειναι πραγματικα περιεργο που δεν τα παιζει. απο τα λεγομενα σου, ελπιζω να μην προσπαθεις να παιξεις με τους software players το image file γιατι φυσικα αυτο δεν παιζεται απευθειας. σε περιπτωση που θες να αναπαραγεις το image file πρεπει πρωτα να το φορτωσεις σε καπιο virtual drive. ειτε με nero imagedrive, ειτε με το daemon tools ειτε με το alcohol.

Δημοσ.

Εφοσον παιζουν σε επιτραπεζια δεν ειναι λογικο να μην παιζουν σε software players, το αντιθετο ναι αλλα αυτο...

Τι DVD drive εχεις στο PC? Ενδεχεται να τα εγραψες σε format η media που δεν αναγνωριζει το drive σου. Επισης υπαρχει νομιζω καποιο προβλημα με καποια εκδοση drivers των nvidia και καποια players, δε ξερω ομως περισσοτερα πανω σε αυτο το θεμα.

Δημοσ.

Φιλε VasKag, δεν υπάρχει πρόβλημα ανάγνωσης των DVD γιατι και τα 2 που εχει το PC μου (DVD-RW & DVD-ROM) βλέπουν κανονικά τα περιεχόμενα των αντιγραμένων δισκακιών, δηλαδη βλέπουν την πλήρη δομή αρχείων ΙFO,BUP & VOB - (και σίγουρα οχι image γιατι πως αλλιώς θα έπαιζαν κανονικά στο επιτραπέζιο?)

Αν ομως οι soft players (poerDVD, WinDVD, Zoom κλπ) προσπαθήσουν να τρέξουν τα ολα περιεχόμενα του DVD σαν πλήρες φιλμ κολάνε με το που ξεκινάνε !

Ενα ενα ξεχωριστά τα αρχεία VOB τα παίζουν αλλα φυσικά χωρίς menu / υπότιτλους κλπ

Το πρόβλημα νομίζω ειναι στις μετατροπές/αλλοιώσεις που εχει κάνει το IFOEDIT στο αρχειο VIDEO_TS.IFO οταν μετάτρεψε την αντιγραμμένη ταινεία σε image για κάψιμο. Δοκίμασα να το ανοίξω με το με το IFOEDIT αλλα δεν ξέρω πως λειτουργεί!

Μηπως κανένας καλός άνθρωπος γνωρίζει πως επισκευάζεται / διορθώνεται το VIDEO_TS.IFO?

Δημοσ.

Την ίδια ερώτηση νομίζω ότι την έκανες και σε άλλο forum. Θα σου δώσω την ίδια απάντηση που σου έδωσα και εκεί. Ίσως να την είδες και δεν σε βοήθησε, όμως εγώ θα την postάρω και πάλι, just in case.

Περνάς μόνο τα vob στον σκληρό και μετά με το ifoedit επιλέγεις "Create IFOs".

Στα καινούργια όμως IFOs οι υπότιτλοι θα είναι πράσινοι. Για να διορθωθεί κάνε τα εξής:

Aνοιξε το ifoedit και φορτωσε το ifo της αρχικής ταινίας.

Στο πανω παραθυρο του ifoedit θα δεις το vts_pgciti,ανοιξε το και επελεξε το pgc.

Μετα ανοιξε το subtitle color και επελεξε copy color.

Meτα χωρις να κλεισεις το ifoedit φορτωσε το ιfo της ταινιας που εφτιαξες.

Παλι διαλεξε pgciti και pgc και μετα paste colors.Mετα πατα save και τελειωσες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...