Ailuros Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Για το rivatuner η έκδοση 15.2 δεν μου άλλαζε τίποτα.. ξεκινούσε 12Χ5 και μετά το restart παρέμενε 12Χ5!! Η νέα έκδοση ανοίγει όμως τα νέο κλείδωμα και τώρα μου δείχνει ακριβώς αυτό που γράφεις! ΄Αρα δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από μια ΝV40 και έρχεσαι στα λόγια μου. Τώρα για αυτό που λες φίλε apocalypse.. και όμως υπάρχει πρόβλημα μιας και υπερθερμένεται... αρχίζουν τα παγώματα.. οι μπλε οθόνες.. και όλα τα εκνευριστικά συναφή.. Κοίτα για την εταιρία υπάρχουν δύο λόγοι για να απενεργοποιήσει μονάδες: 1. Γιατί οι εκάστοτε μονάδες είναι όντως ελαττωματικές ή γιατί δημιουργούν πρόβλημα γενικώς. 2. Για να καλύψει την ζήτηση για συγκεκριμένα μοντέλλα όπως η απλή 6800. Στην δεύτερη περίπτωση και μόνο η ενεργοποίηση δίνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και μιλάμε για διπλή δόση τύχης. Η πρώτη δόση είναι η επιτυχής ενεργοποίηση, η δε δεύτερη η άψογη λειτουργία των ενεργοποιημένων μονάδων. Αν με την έκδοση 15.2 το ποσοστό επιτυχίας ξεκλειδώματος είναι στα ~50%, το ποσοστό απρόσκοπτης λειτουργίας είναι φυσικά αρκετά χαμηλότερο. Το πρόβλημα με την υπερθέρμανση στις 6600 είναι γνωστό και οφείλεται στις φτηνές λύσεις ψύξης κάποιων vendors κυρίως. Μια 6600GT κάτω από πλήρη φόρτο μπορεί να ξεπεράσει και τους 90C. ΄Οσον αφορά το θέμα της ProLink που πιθανόν να πουλάει κομμένα τσιπ για 6800GT, ούτε σε αυτό αναφέρθηκα πριν. Αν έχει η εταιρία παραλάβει τσιπ με απενεργοποιημένες μονάδες και τις ενεργοποιεί παράνομα, τότε πρόκειται για μέγα σκάνδαλο. Ωστόσο ήμουν αρκετά σαφής σε αυτά που είπα πριν και εξακολουθώ να θεωρώ ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επιπλέον επιβεβαίωση μπορεί να δώσει το ίδιο το Rivatuner: PowerUser-->ControlPanelGlobal--->NVCplAdditionalInfoPage = true Aνοίγει καινούργια επιλογή μέσα στο παράθυρο των οδηγών, ονομαζόμενο "Αdditinal Information". Στην δική μου την περίπτωση αναφέρει: nv40 Board - p212-0. ΄Ασχετο αλλά στο ίδιο ακριβώς σημείο υπάρχει και η επιλογή: ΝVCplEnableFanControl= true Eνεργοποιώντας το δίνει την επιπλέον επιλογή ελέγχου ανεμιστήρα στο παράθυρο υπερχρονισμού. Ο οδηγός αναφέρει ότι κρατάει τις στροφές του ανεμιστήρα με μικρό φόρτο εργασίας σε συγκεκριμένα επίπεδα, και ίσως να αξίζει πειραματισμού για όσους ενδιαφέρονται. Εγώ μια φορά το έχω ενεργοποιημένο.
yositosi Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2005 Ποτέ δεν αναφέρθηκα σε αλλαγή chipset φίλε μου.. Ούτε καν λόγος δεν γίνεται για NV41!!! Η πιθανότητα να ξεκλειδώσεις τα Pipelines είναι 100% σίγουρη.. Οι παλιότερες παρτίδες άνοιγαν με το 15.2 ενώ οι νέες με το 15.3 (απλά άλλαξε το hardware masking και τίποτα παραπάνω).. Από εκεί και πέρα τα ενδεχόμενα είναι τα ακόλουθα... 1) Να σου βγάλει artifacts ή και να μην κάνει καν ποστ λόγω των προβληματικών Pipelines που αρχικά ήταν masked.. 2) Nα μην σου βγάλει κανένα πρόβλημα... αλλά να μην κάνει καθόλου overclock.. λόγω του χαμηλού voltage στο bios μερικών κατασκευαστών, μιας και τα παραπάνω Pipelines απαιτούν περισσότερο ρεύμα, οπότε με bios-mod το ξεπερνάς (δεν είμαι υπέρ του παιξίματος με το bios γιατί δεν είναι λίγες οι κάρτες που κάηκαν μετά).. 3) Να δουλέψει ολόσωστα.. και να κάνει και overclock σαν κανονική GT αλλά με 128Mb.. :wink: Από όσα βλέπω όλο και πιο πολλές καινούργιες NU ανοίγουν κανονικά... Για την Pixelview το πανηγύρι ήταν ότι πουλούσε NU για GT... και όταν έβαζες το Rivatuner έβλεπες το μαγικό... 12Χ5!!! (δεν τα ξεκλείδωνε μόνη της!!)... Σε πολλές περιπτώσεις δε.. πασάρουν και LE για NU :roll: Τώρα για τη διαλογή των chipsets.. αυτή γίνεται από την Nvidia.. και πολύ απλά τους στέλνει τα chipset και οι κατασκευαστές των καρτών τα περνάνε στις υλοποιήσεις τους... Τέλος η επιλογή που αναφέρεις για τον ανεμιστήρα ενεργοποιείται και με το Coolbits.. :wink: (και εγώ το έχω ενεργοποιημένο..)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.