Προς το περιεχόμενο

Εντυπωσεις απο μια 6600GT

TyR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

VRaCh ,καταπληκτική η συγκεντρωτική σου λίστα!!!!

Βέβαια έχω μπει σε δίλλημα στο πια να διαλέξω αφου αύριο κατηφορίζω στην Στουρνάρη για να την αγοράσω την 6600GT

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Re paidia epeidh me endaiferei h agora mias sxetika fthnhs kartas 3erei kapoios na mou pei poia h diafora mias msi nx6800le-td 128 me mia msi nx6800-td 128 kai an ih proti einai mia kali agora :::

Efxaristo

Δημοσ.
Re paidia epeidh me endaiferei h agora mias sxetika fthnhs kartas 3erei kapoios na mou pei poia h diafora mias msi nx6800le-td 128 me mia msi nx6800-td 128 kai an ih proti einai mia kali agora :::

Efxaristo

6800LE:

8 PS / 4 VS

6800:

12 PS / 5 VS

H δεύτερη είναι σαφώς καλύτερη, αλλά και ακριβότερη για ακριβώς αυτό το λόγο. Εξαρτάται πάντα από το πόσα θέλεις να διαθέσεις και τι ακριβώς απαιτήσεις έχεις από μια κάρτα.

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=404881

Δημοσ.

Εγώ πάντως είχα αποφασίσει για MSI.

Δεν μπορεί, κάτι παραπάνω θα έχει από την Pixelview.

Αλλά η αγορά αναβλήθηκε γιατί σήμερα το πρωί μου κάηκε η μητρική :X :cry:

Και όταν λέω κάηκε κυριολεκτώ, πήρε φωτιά και ντουμάνιασε όλο το δωμάτιο :shock:

Δημοσ.
Παιδια,τι προτείνετε;Ρixelview ή MSI;

To μόνο πλεονέκτημα της MSI είναι το πλουσιότερο πακέτο , 14! cd με παλιά παιχνίδια και demo , εντυπωσιακό αλλά όχι χρήσιμο.

Με τέτοια διαφορά τιμής , θα προτιμούσα Pixelview.

Δημοσ.

Παιδαι εχω μια pixelview GF3Ti200 3χρονια και overclocκ 20% - 25% gpu - ram

μονο fan της εχω αλλαξει (3euro)

πρεπει και εγω να αλλαξω καποια στιγμη VGA :)

Δημοσ.

ego molis agorasa tin Pixelview apo to matsouka.

Eferan stok! Opoios prolabei!! :P

Paidia, entelos ftoxi kai athlia siskevasia! Oute ena paixnidi! Fysika omos, to periexomeno metraei!

Δημοσ.

UserX από ανεμιστηράκι τί λέει η Pixelview? Είναι σχετικά αθόρυβο ή ελικόπτερο?

Θα αντέξει λες ή εντελώς φθηναδούρα?

Γενικά τα ανεμιστηράκια είναι πιστεύω το αδυνατο σημείο στις φθηνές κάρτες...

Η MSI έχει και video in πάντως για όσους τους ενδιαφέρει. Αν την έχει κάποιος κι αυτή ας μας πει εντυπώσεις.

Πιστεύω ότι η MSI κάνει ποιοτικότερες υλοποιήσεις... :roll:

Δημοσ.

6800 απλή και ξερό Ψωμί. Η καλύτερη σχέση απόδοσης -τιμής από όλες τις κάρτες που κυκλοφορούν στην αγορά .Αφήστε τα κομμένα προιόντα των εταιρειών , τύπου LE , PE , SE, SOY MOYXOY και δε συμμαζεύεται.

Ένα φιλαράκι μου αυτές τις μέρες , ρε παιδιά , με έβαλε σε μεγάλη σκέψη για την αναγκαιότητα των αναβαθμίσεων . Ο "Γάτος" έχει ένα σύστημα κοντά 2 ετών με έναν Ρ 4 στα 2,6 στα 533 . Πήγε και αγόρασε μια 6800 GT , με 450 ευρώπουλα , και όλα τα παιχνίδια πάνε σφαίρα . Παρέτεινε τη ζωή του μηχανήματος για άλλο ένα χρόνο σίγουρα . Και μιλάμε για μηχανάκι που το μάρτη κλείνει 2 χρόνια ,με 845 chipset. Τι διάολο , όλες αυτές οι συνεχείς αναβαθμίσεις , σαχλαμάρα μου φαίνονται τελικά .

Δημοσ.

Vrach το link για την MSI 6600GT δε δουλεύει. Βάλε το παρακάτω:

http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=4989

Πάντως είδα ότι έπεσε η MSI απ' τα 203 στα 194+φπα!

Πιστεύω ότι αξίζει κάτι παραπάνω σε σχέση με την Pixelview μιας και έχει και video in αλλά και ποιοτικότερο ίσως σύστημα ψύξης.

Δημοσ.

Λοιπόν δώστε βάση...

6600

Από ότι φαίνεται βιάστηκαν πολύ να βγάλουν την AGP λόγω Χριστουγέννων... Από ότι φαίνεται το κύριο πρόβλημα ειδικά με τις msi είναι η υπερθέρμανση του pci-agp bridge με αποτέλεσμα να πηγαίνουν από crash σε crash!!

6800le

Αυτές είναι τα πιο "ελαττωματικά" κομμάτια που έχουν βγει από την nVidia.. Κατά τον ποιοτικό έλεγχο κόβουν τα προβληματικά Pipelines (hardware masking) και τα ρίχνουν από τα 16 στα 8 και τα πουλάνε σαν LE. Αν κάποιος είναι τυχερός με το Rivatuner μπορεί να βγάλει 12 καλά pipelines... αν έχει πάρα πολλή τύχη τότε μπορεί να βγάλει και τα 16 (πολύ σπάνιο). Το μεγάλο όμως πρόβλημα που προκύπτει είναι με τις περισσότερες μνήμες της Hynix 2.8ns που βάζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές και δεν δουλεύουν σωστά εκτός και αν γίνει DOWNCLOCKING στα 500Mhz!!!! (αυτό το πρόβλημα αναφέρεται στα forum των MSI, Leadtek, Asus, Gainward)...

Pixelview

Στο εξωτερικό έχουν βρει ότι πασάρουν 6800NU (12 pipelines) για 6800GT!!!!

6800NU

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αν δείτε το κουτί έχει ένα παραθυράκι από όπου φαίνεται η κάρτα! ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρέπει να έχει το COPPER HSF που έχει ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα.. αθόρυβη λειτουργία και φοβερή ψύξη! ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί κυκλοφόρησαν παρτίδες από Κίνα με το θορυβώδες και κατώτερο ΜΑΥΡΟ REFERENCE σύστημα της nVidia και για τις οποίες αναφέρονται προβλήματα!!!!

Επίσης έχει βγει βρώμα/σούσουρο ότι τα νέα κομμάτια 6800NU έχουν καθαρά GT chipsets.. και για αυτό το λόγο έχουν νέο κλείδωμα των Pipelines (τα ανοίγει πλέον το νέο rivatuner 15.3) για να μην χαλάσει η αγορά! Εμένα πάντως ξεκλειδώθηκε επιτέλους προχθές και όλα τα pipelines (16x6) δουλεύουν άψογα σε όλα τα benchmarks και games...

Κοινώς ΨΑΞΤΕ το καλά πριν πάρετε οτιδήποτε.. γιατί αν μπλέξετε με επιστροφές στην Ελλάδα... σας κόβω να σφάζεστε για πολύ καιρό.. και είναι και πολλά τα λεφτά!

Δημοσ.
6600

Από ότι φαίνεται βιάστηκαν πολύ να βγάλουν την AGP λόγω Χριστουγέννων... Από ότι φαίνεται το κύριο πρόβλημα ειδικά με τις msi είναι η υπερθέρμανση του pci-agp bridge με αποτέλεσμα να πηγαίνουν από crash σε crash!!

Ίσως στις MSI ' date=' που έχουν ένα μικροσκοπικό χωριστό ψυκτράκι , οπότε πετάει σπίθες , αλλά και πάλι δεν έχω ακούσει για ιδιαίτερα προβλήματα.

Σε άλλες υλοποιήσεις (πχ Prolink) υπάρχουν μονοκόμματες ψύκτρες που πιάνουν πυρήνα και bridge , οπότε μάλλον είναι καλύτερα.

6800NU

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αν δείτε το κουτί έχει ένα παραθυράκι από όπου φαίνεται η κάρτα! ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρέπει να έχει το COPPER HSF που έχει ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα.. αθόρυβη λειτουργία και φοβερή ψύξη! ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί κυκλοφόρησαν παρτίδες από Κίνα με το θορυβώδες και κατώτερο ΜΑΥΡΟ REFERENCE σύστημα της nVidia και για τις οποίες αναφέρονται προβλήματα!!!!

Ακόμα πιο απλά , πρέπει να έχει κόκκινο PCB (οι "περίεργες" έχουν πράσινο).

Οι μισές 6800nu της αγοράς έχουν αυτήν την ψύκτρα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα (πέρα από τον θόρυβο).

Επίσης έχει βγει βρώμα/σούσουρο ότι τα νέα κομμάτια 6800NU έχουν καθαρά GT chipsets.. και για αυτό το λόγο έχουν νέο κλείδωμα των Pipelines (τα ανοίγει πλέον το νέο rivatuner 15.3) για να μην χαλάσει η αγορά! Εμένα πάντως ξεκλειδώθηκε επιτέλους προχθές και όλα τα pipelines (16x6) δουλεύουν άψογα σε όλα τα benchmarks και games...

Αυτό μάλλον έχει κάποια βάση.

Η δικιά μου ήταν ξεκλείδωτη από την μάνα της.

Στο shim του πυρήνα γράφει 6800GT.

Απ'ότι βλέπω , οι MSI και Leadtek έχουν πάρα πολύ καλές πιθανότητες ξεκλειδώματος.

Δημοσ.

΄Ολες οι 6800 ανεξαιρέτως έχουν ακριβώς τα ίδια τσιπάκια μέχρι στιγμής και το ίδιο PCB. Οι διαφορές είναι στα κλειδώματα των μονάδων, χρονισμοί του πυρήνα, ποσότητα και τύπος μνήμης κλπ. κλπ.

΄Οταν το DeviceID= NV40 που αναφέρει το Rivatuner, τότε είναι και ΝV40. Δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα οι ΝV41 από ότι ξέρω, όπου εκεί θα υπάρξουν και PCI-E εκδόσεις και άλλες κάρτες θα είναι ΝV40 με απενεργοποιημένες μονάδες και άλλες θα έχουν φτιαχτεί πράγματι μόνο με 12 κανάλια SIMD. Στην δεύτερη περίπτωση λογικό είναι στο άμεσο μέλλον να μην είναι δυνατόν οι επεμβάσεις. Εκ του μη όντως, τι να ενεργοποιήσεις άλλωστε;

Ο Rivatuner στο κεντρικό παράθυρο τι σου αναφέρει; 256-bit NV40 (A1, 16x1, 6vp) with 128MB DDR ή κάνω λάθος;

6800le

Αυτές είναι τα πιο "ελαττωματικά" κομμάτια που έχουν βγει από την nVidia.. Κατά τον ποιοτικό έλεγχο κόβουν τα προβληματικά Pipelines (hardware masking) και τα ρίχνουν από τα 16 στα 8 και τα πουλάνε σαν LE. Αν κάποιος είναι τυχερός με το Rivatuner μπορεί να βγάλει 12 καλά pipelines... αν έχει πάρα πολλή τύχη τότε μπορεί να βγάλει και τα 16 (πολύ σπάνιο). Το μεγάλο όμως πρόβλημα που προκύπτει είναι με τις περισσότερες μνήμες της Hynix 2.8ns που βάζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές και δεν δουλεύουν σωστά εκτός και αν γίνει DOWNCLOCKING στα 500Mhz!!!! (αυτό το πρόβλημα αναφέρεται στα forum των MSI, Leadtek, Asus, Gainward)...

Αυτό με τις μνήμες το κατανοώ και μπορεί όντως να είναι πρόβλημα. Μικρή τριχοτόμιση αν μου επιτρέπεις, αλλά είναι 350ΜΗz (700 DDR) - άλλο ο πραγματικός χρονισμός και άλλο η θεωρητική διαμεταγωγή δεδομένων. Το να αναγκάζονται να κατεβαίνουν στα 250ΜΗz με 2.8ns DDR1, είναι όντως από τα άγραφα αν ισχύει.

΄Οσον αφορά το πρώτο κομμάτι δεν τίθεται καν θέμα "ελαττώματος". Ο κατασκευαστής σου πουλάει κάρτα με 8 κανάλια SIMD και τίποτα παραπάνω. Από την εποχή των 9500, οι 2 μεγάλες εταιρίες φτιάχνουν τα τσιπάκια πλέον κατά αυτό τον τρόπο έτσι ώστε η απενεργοποίηση ενός ή περισσότερων κομματιών ενός τσιπ να είναι εφικτές όταν κάποια παρουσιάζουν πρόβλημα. ΄Οταν έχεις Χ μονάδες που λειτουργούν όπως πρέπει είναι καλύτερο να πουλιέται σαν κομμένη έκδοση παρά να πηγαίνει το τσιπ στα σκουπίδια.

Σε άκρως μεταφορικά πλαίσια μια τετράδα (quad) SIMD channels, μπορεί να θεωρηθεί και σαν ολόκληρο τσιπ. Αντί να κολλάνε πολλαπλά τσιπ σε μια κάρτα, παίζουν με τον αριθμό των τετράδων αυτών. ΄Αλλωστε οι εκάστοτε οδηγοί των 2 εταιριών χειρίζονται τον φόρτο εργασίας (load balancing) μεταξύ των διαφορετικών μονάδων κατά πολύ παρόμοιο τρόπο όπως σε κάρτες με πολλαπλά τσιπάκια ή συστήματα με πολλαπλές κάρτες γραφικών. Στην ΑΤΙ συγκεκριμένα το load balancing επεκτάθηκε ελαφρώς για τα συστήματα simFusion/E&S (εώς και 4 τσιπ σε μια κάρτα για επαγγελματικούς προσομοιωτές) και ονομάστηκε στο πατενταρισμένο SuperTiling.

Kοντολογής εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το ξεκλείδωμα μονάδων δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή, ούτε καν θα έπρεπε να αποτελεί κίνητρο για αγορά. Αν ξεκλειδώνονται μονάδες με επιτυχία τότε συγχαρητήρια για επιπλέον δωράκι, εάν όχι τότε ο χρήστης πήρε για ότι πλήρωσε.

Δημοσ.

Φίλε μου το έψαξα μέχρι αηδίας το όλο θέμα μιας και αρχικά ήταν να πάρω την LE... και παντού στο ίντερνετ έβρισκα για το ίδιο πρόβλημα με τις μνήμες.. ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ και πάλι ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ! Οι μνήμες, εκτός από τη Gainward αν δεν κάνω λάθος, είναι σε όλους Hynix 2.8ns!!! Είναι τρελό.. το ξέρω!

Επίσης για τις LE κανένας δεν προσφέρει στο site του επίσημο support μιας και θεωρούνται και καλά ΟΕΜ!!!

Περισσότερα για τα εν λόγω προβλήματα από αμέτρητους "καμμένους" υπάρχουν στο forum.msi.com.tw όπου στα threads έχουν και τα Links για παρόμοιες αναφορές σε forums άλλων κατασκευαστών... :wink:

Τώρα για το θέμα των pipelines.. είναι ακριβώς όπως τα λες φίλε μου... Για την LE πληρώνεις για 8... για την ΝU πληρώνεις για 12.. και για τις GT & Ultra πληρώνεις ανάλογα για 16! Πρόβλημα έχει προκύψει με αρκετές Prolink (pixelview) στο εξωτερικό όπου αναφέρονται σκηνικά τύπου "μαιμού" GT μιας και στην πράξη είναι NU (12 pipelines).. Από την άλλη όμως φίλε μου... γιατί να μην προτιμήσω μια κάρτα που στατιστικά έχει περισσότερες πιθανότητες (χωρίς να μου το εγγυάται κανείς βέβαια) να μου δώσει περισσότερα από ότι μια άλλη??

Για το rivatuner η έκδοση 15.2 δεν μου άλλαζε τίποτα.. ξεκινούσε 12Χ5 και μετά το restart παρέμενε 12Χ5!! Η νέα έκδοση ανοίγει όμως τα νέο κλείδωμα και τώρα μου δείχνει ακριβώς αυτό που γράφεις!

Τώρα για αυτό που λες φίλε apocalypse.. και όμως υπάρχει πρόβλημα μιας και υπερθερμένεται... αρχίζουν τα παγώματα.. οι μπλε οθόνες.. και όλα τα εκνευριστικά συναφή..

Τώρα γενικότερα για τις θερμοκρασίες.. πέρα από το ότι το reference σου τρώει τα αυτιά... αλλά και πολύ χώρο.. η 6800 κάνουν idle κάπου στους 50-53C... οπότε σκέψου τι έχει να γίνει στην Ελλάδα... το καλοκαίρι!!!

Και για να μην μιλάμε γενικά και απροσδιόριστα... με το τι "θεωρούμε λογικό" ορίστε:

Fake 6800 cards:

http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=d602a3a07a2dc09ab4778ed2a15e09a9&threadid=105222

Προβλήματα θερμοκρασιών σε MSI 6600 Agp

http://forum.msi.com.tw/thread.php?threadid=70162

http://forum.msi.com.tw/thread.php?threadid=70057

Και φυσικά το φαινόμενο LE!!!:

http://forum.msi.com.tw/thread.php?threadid=67040

Κάντε τον κόπο να τα διαβάσετε.. και να σημειώσετε τον αριθμό των RMAs! Σημείωστε δε ότι για λόγους ευκολίας έβαλα Links από την MSI μιας και τα ίδια ακριβώς πράγματα έχω διαβάσει και για άλλες κάρτες (ειδικά για Asus, Gigabyte, Prolink)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...