Προς το περιεχόμενο

Ti proteinete sta 200 GB? WD , Seagate h Maxtor ???

Link

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
de 9elw na se agxwsw alla sth douleia mou exoun xtyphsei OLOI oi IBM pou eixame. De 3erw an htan la9os fournia h kati allo pantws ..... de to proteinw se kanenan

Έχω 3 ΙΒΜ (80+120+200GB), δεν έχω στείλει κανέναν πίσω γιατί είναι εντάξει. Και πετάνε από επιδόσεις, και σε silent mode είναι πιό αθόρυβοι απ'όλους.

Επιπλέον έχω και έναν WD 200GB , ο οποίος μου έχει φάει τα αφτιά με τον θόρυβο (σε σχέση με τους άλλους) και θέλω να τον ξεφορτωθώ.

Δημοσ.
odws.

mhpws tha mporouse kaneis na mas diafwthsei ligo sto ti einai to raid??

Υπάρχουν διαφορετικά είδη RAID, άλλα με σκοπό την υψηλότερη αξιοπιστία, άλλα με σκοπό την αύξηση της ταχύτητας και άλλα με στόχο και τα δύο μαζί. Σε όλες τις περιπτώσεις απαιτούνται τουλάχιστον 2 σκληροί δίσκοι

RAID 0 (stripping): Τα δεδομένα μοιράζονται στους δύο δίσκους, π.χ. τα μονά block δεδομένων κάθε αρχείου γράφονται στον πρώτο (1,3,5,...) και τα ζυγά στον δεύτερο (2,4,6,...), με αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση της ταχύτητας καθώς αξιοποιείται το bandwith περισσότερων δίσκων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και περισσότεροι δίσκοι. Αν χαλάσει ο ένας δίσκος, όλα τα δεδομένα των δίσκων του array χάνονται.

RAID 1 (mirroring): Ολοι οι δίσκοι (συνήθως για λόγους οικονομίας μόνο 2, αν και υπάρχει δυνατότητα για περισσότερους) έχουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα. Ότι γράφεται στον ένα γράφεται και στους άλλους. Προσφέρει μέγιστη αξιοπιστία, καθώς ακόμα και μόνο ένας δίσκος να λειτουργεί υπάρχουν όλα τα δεδομένα.

RAID 3: Χρειάζονται Ν+1 δίσκοι, και η ωφέλιμη χωρητικότητα είναι των Ν δίσκων (π.χ. εάν βάλεις 4 δίσκους 200GB, ωφέλιμα είναι τα 600GB). Ο επιπλέον δίσκος περιέχει πληροφορίες διόρθωσης λαθών. Ακόμα και αν χτυπήσει ο ένας δίσκος, μπορούν να ανακτηθούν οι πληροφορίες του. Είναι πιο οικονομικό από το RAID 1.

RAID 5: Μοιάζει με το RAID 3, με την διαφορά πως τα δεδομένα και τα error correction data μοιράζονται ομοιόμορφα στους δίσκους, προσφέροντας έτσι και αυξημένη ταχύτητα και αξιοπιστία.

RAID 10:Είναι RAID 1 + RAID 0. Οι Χ δίσκοι μοιράζονται σε 2 ομάδες, όπου στην καθεμία οι δίσκοι είναι σε RAID 0, και τα δύο ARRAY αυτά είναι σε RAID 1

Δημοσ.

Mou kanei entuposi pou milate gia thorubo. Stithoskopio bazete stous slirous? Den eixa pote problima apo thorubo ton skliron (ektos apo enan wd arxaiologia). toulaxiston IBM kai WD neas genias pou exo den akougete to paramikro. Opos episeis kai seagate pou exoun oi sugkatiki mou, den akous to paramikro. Tha sou protina WD. Efoson den sou "xtupisei" stin arxi min ton fobase...bastaei.

Apo tin alli min perimenis na bgaleis akri edo. Gia ton kathena apo emas o kaluteros skliros einai autos pou exei, gia ton aploustato logo oti eimaste euxaristimenoi apo to apotelesma. Efoson den prokite na kaneis raid, opio skliro kai na pareis euxaristimenos tha eisai. Mhn to psaxneis para polu giati oso perissoteres plirofories mazeueis, allo toso tha turaniese gia tin teliki epilogi sou.

Δημοσ.

Να συνεχίσω λίγο με την πιό πρόσφατη ερώτηση του φίλου Link, που αφορά και εμένα άμεσα:

από που να ψωνίσουμε σκληρό? Μαγαζί ή e-shop? Και πως τσεκάρουμε οτι ειναι πράγματι καινούργιος και όχι επιστρεφόμενος/επισκευασμένος, όπως μου είχε τύχει από μαγαζί στην Αθήνα? Οι καινούργιοι είναι σφραγισμένοι σε σακούλα or what?

ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...