Προς το περιεχόμενο

Σφάλμα εκκίνησης από δίσκο

DJ_XLR8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κατάσταση έχει ως εξής. Θέλησα να κάνω format σε ένα δίσκο 10GB που μου είχε μείνει προκειμένου να τον κάνω NTFS από FAT 32 που ήταν. Έκανα λοιπόν την "εξυπνάδα" και τον έβαλα μέσα στο μηχάνημα ως slave και έκανα το format με το boot cd των Windows XP. Δηλαδή όπως κάνουμε μια νέα εγκατάσταση λειτουργικού μόνο που θα έκανα το format στον slave. Τον master δε τον πείραξα καθόλου.

Ο δίσκος γίνεται NTFS και από το cd των XP συνεχίζεται μετά η εγκατάσταση του λειτουργικού. Πανικοβλήθηκα! Το αφήνω να αντιγράψει στον slave τα αρχεία της εγκατάστασης & διακόπτω τη διαδικασία εγκατάστασης του λειτουργικού (εκεί που δείχνει το πόσα λεπτά απομένουν για το τέλος της εγκατάστασης κτλ).

Μετά κάνω restart & φυσικά το μηχάνημα κόλλησε γιατί έβλεπε ότι & το slave έχει αρχεία λειτουργικού. Βγάζω τον slave και αφήνω μόνο τον master. Το μηχάνημα σταματάει με την οθόνη να έχει το παρακάτω μήνυμα Δεν ήταν δυνατή η εκκίνηση των Windows επειδή το παρακάτω αρχείο λείπει ή είναι κατεστραμμένο:

<Windows root>\system 32\hal.dll.

Εγκαταστήστε πάλι ένα αντίγραφο του παραπάνω αρχείου. Εκεί ξανακάνω restart και πατάω συνέχεια το κάτω βελάκι από το πληκτολόγιο και στην οθόνη εμαφανίζεται το παρακάτω. Επιλέξτε λειτουργικό για την εκκίνηση του υπολογιστή και έχει 2 φορές το Windows XP Professional. Επιλέγω το 2ο και μπαίνω κανονικά στο PC μου όπως ήταν πριν. Αν επιλέξω το 1ο μου βγάζει το μήνυμα που σας έχω παραπάνω.

Για να αποφύγω το format αν γίνεται πείτε μου τι πρέπει να κάνω όποιος ξέρει.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Einai polu aplo!

Kai tuxeros eisai pou einai toso aplo to provlima sou giati etsi opos diavaza afta pou ergafes nomiza oti kata lathos ekanes format allo disko....

LOipon sta dika mas... Deksi click sto My Computer....

Properties, Advanced,Start up & recovery,pas ekei pou leei EDIT kai svineis tin "lathos" ekdosi......

PROSEXE MH SVISEIS TH SOSTH!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Otan ti sviseis kaneis ena restart kai me kernas mia turopita! ;)

Ksanaleo prosexe mi sviseis ti lathos, kalitera kane EDIT kai vale ena simeioma px vale ena gramma dipla se mia apo tis duo epiloges (mias kai oi 2 exoun to idio onoma apoti katalavaino) kai kane ena restart, ksekina tin simeiomeni kai des an einai i sosti..... Telospanton katalaves, apla DON"T DELETE THE WRONG ONE!! :D

Δημοσ.

βασικα δεν χρειάζεται να σημειώσεις τίποτα, σου γράφει σε ποιόν δίσκο είναι η κάθε εγκαταάσταση οπότε απλα σβήνεις αυτήν που ειχε τον μικρό σου δίσκο..

Επίσης αυτό που δεν κατάλαβα είναι τί σε χάλαγε να κανεις φορματ τον δίσκο μέσα από τα windows..? Το έχω κανει πολλές φορές και είναι το ίδιο!

Δημοσ.

polaki, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Με έσωσες! Δεν ήταν τίποτα τελικά.

Αν έρθεις Πάτρα στο Πανεπιστήμιο, ευχαρίστως να σε κεράσω τυρόπιτα & καφέ. :D :) :D

Εκείνη τη στιγμή που έκανα ότι έκανα δεν ήμουν & στα καλύτερά μου, είχα μπλοκάρει! :shock:

Δημοσ.

Vasika, gia allagi apo fat se ntfs, to mono pou xreiazetai einai i entoli "convert"

Trexeis ena command prompt, grafeis convert X: /FS:NTFS opou X einai to drive pou theleis kai... finito... 1 lepto ypothesi...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...