Προς το περιεχόμενο

fan speed

_LunaTiC_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

konta 3400 den einai i kano lathos????den einai oute throrivodes ama thimame sosta oute iremo bebea.ama to thes gia silent sistima tote den kanei.ama to thes gia ena normal sistima einai mia xara.ama kano lathos diorthoste me.ego exo amd 64 bit alla to stock fan einai mia xara.oi amd bebea oi xp exoun mikrotero pirinia kai malon ligo pio agrio fanaki.kapoios pou exei as dei mia sto bios ti strofes bgazei.mexri 2800 pou eixa dei pantos itan normal.

Δημοσ.

egw exw balei mia volcano kai apla epeidi kanena xrono twra mou exei faei ti zwi na douleuei sto terma, eipa na ti rixw ligo. Kai mporw na pw oti ekei stis 3400 o thorubos einai polu pio enoxlitikos, enw stis 2800, den akouw tipota.. Mporw na akousw akoma kai to psari mou na kanei mpourmpoulithres. An kai exthes pou epaiza, paratirisa oti eixe 44 bathmous me ti volcano sto terma...

Δημοσ.

emena exei ena potensiometro kai me ti boitheia tou AIDA32(den xerw an to xereis) mporw na to rixw oso thelw...alpa - ligotero gia o xeimwn kai perissotero gia to kalokairi- tha ithela na xerw stis poses strofes tha prepei na to douleuw wste na min anebainei panw apo 50...

Δημοσ.

Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με μία Volcano 7+.

Προκειμένου να αποφασίσεις τι θα κάνεις για τον θόρυβο, και αν πρέπει να την αλλάξεις ή όχι, πρώτα καθάρισέ την καλά από την σκόνη, και την ψύκτρα και το ανεμιστηράκι (ξεβίδωσε το ανεμιστηράκι για να το καθαρίσεις, και σχετικά με την ψύκτρα με οδοντογλυφίδες μπορείς να βγάλεις το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης, το οποίο είναι συνήθως στην πάνω επιφάνεια. Αν έχεις και θερμοαγώγιμη σιλικόνη μπορείς να την βγάλεις τελείως και να την πλύνεις στην βρύση). Έτσι με λιγότερες στροφές θα έχει καλύτερη απαγωγή θερμότητας.

Στην συνέχεια δοκίμασε να μειώσεις τις στροφές, πρόσεξε μόνο να μην κλείσει τελείως το ανεμιστηράκι. Αν δεν μειώνεται ο θόρυβος ανεκτά, τότε πάρε μια άλλη ψύκτρα αθόρυβη. Προσωπικά προτίμησα την ThermalTake Silent Tower, η οποία κανονικά πρέπει να τρέχει στα 2500RPM, αλλά την έχω στα 1100-1300RPM και δεν ακούγεται τίποτα.

Στην συνέχεια άκουγα το τροφοδοτικό οπότε έκανα και εκεί κάποιο "service" (enermax silent, ναι μετά από 3-4 χρόνια τα ανεμιστηράκια αρχίζουν να ακούγονται και πρέπει να τα λαδώσεις ή να τα αλλάξεις. Προτίμησα το δεύτερο ως πιο αξιόπιστη λύση)

Τώρα ακούγεται το ανεμιστηράκι της VGA, οπότε θα βάλω κάτι με Heatpipes χωρίς ανεμιστηράκι, και μένει να δω τι θα κάνω με τον δίσκο, που ακούγεται όταν κάνει seek, αλλά δεν θέλω να τον βάλω σε silent mode (για το 5% των επιδόσεων που θα χάσω)

Ξέφυγα λίγο από την ερώτησή σου, αλλά η πληροφορία ποτέ δεν έβλαψε.

Δημοσ.
Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με μία Volcano 7+.

Προκειμένου να αποφασίσεις τι θα κάνεις για τον θόρυβο' date=' και αν πρέπει να την αλλάξεις ή όχι, πρώτα καθάρισέ την καλά από την σκόνη, και την ψύκτρα και το ανεμιστηράκι (ξεβίδωσε το ανεμιστηράκι για να το καθαρίσεις, και σχετικά με την ψύκτρα με οδοντογλυφίδες μπορείς να βγάλεις το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης, το οποίο είναι συνήθως στην πάνω επιφάνεια. Αν έχεις και θερμοαγώγιμη σιλικόνη μπορείς να την βγάλεις τελείως και να την πλύνεις στην βρύση). Έτσι με λιγότερες στροφές θα έχει καλύτερη απαγωγή θερμότητας.

Στην συνέχεια δοκίμασε να μειώσεις τις στροφές, πρόσεξε μόνο να μην κλείσει τελείως το ανεμιστηράκι. Αν δεν μειώνεται ο θόρυβος ανεκτά, τότε πάρε μια άλλη ψύκτρα αθόρυβη. Προσωπικά προτίμησα την ThermalTake Silent Tower, η οποία κανονικά πρέπει να τρέχει στα 2500RPM, αλλά την έχω στα 1100-1300RPM και δεν ακούγεται τίποτα.

Στην συνέχεια άκουγα το τροφοδοτικό οπότε έκανα και εκεί κάποιο "service" (enermax silent, ναι μετά από 3-4 χρόνια τα ανεμιστηράκια αρχίζουν να ακούγονται και πρέπει να τα λαδώσεις ή να τα αλλάξεις. Προτίμησα το δεύτερο ως πιο αξιόπιστη λύση)

Τώρα ακούγεται το ανεμιστηράκι της VGA, οπότε θα βάλω κάτι με Heatpipes χωρίς ανεμιστηράκι, και μένει να δω τι θα κάνω με τον δίσκο, που ακούγεται όταν κάνει seek, αλλά δεν θέλω να τον βάλω σε silent mode (για το 5% των επιδόσεων που θα χάσω)

Ξέφυγα λίγο από την ερώτησή σου, αλλά η πληροφορία ποτέ δεν έβλαψε.[/quote']

esi thes ultra silent to pc opote kai 2000 strofes na girnaei to fan tha se enoxlei.bale monotika sto plai akasa.na to kanei watercooled to paidi tote na telionoume psu xoris fan.ktl ktl

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται watercooled γιατί θα ακούω την αντλία. Ήχους κάτω από κάποια ένταση, το αυτί δεν τους ακούει, οπότε αυτό ακριβώς θέλω να εκμεταλλευτώ και να τα βάλω όλα τα ανεμιστηράκια αθόρυβα. Αν πάλι ακούγεται, θα κάνω αυτό που είχε κάνει ένα παλικάρι: Θα βγάλω ΟΛΑ τα ανεμιστηράκια, θα ψεκάσω μητρική, κάρτες, RAM κτλ με μονωτικό για τον ηλεκτρισμό σπρέϋ, και στην συνέχεια θα τα τοποθετήσω μέσα σε μιά μεγάλη γυάλα με ψαράκια να κόβουν βόλτες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...