Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με πληρωμή για βάση δεδομένων

GIORGARAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, είμαι χαρούμενος γιατί πήρα την πρώτη μου δουλειά με βάσεις δεδομένων. Υλοποίηση σε PHP-MySQL μισθοδοσίας ας πούμε για μια εταιρεία. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Επειδή πήγα μέσω γνωστού, δηλαδή αυτός που ήθελε την βάση ήταν γνωστός καθηγητή μου και επειδή την βάση δεν την ζήταγε ακριβώς η εταιρεία αλλά ο λογιστής και ήταν και η πρώτη μου δουλειά ζήτησα 200 ευρώ. Αρχικά να ρωτήσω αν είναι λίγα ή πολλά. Λίγα δεν φαντάζομαι ότι είναι γιατί το πρόγραμμα θα παίρνει τις ώρες βάρδιας κάθε υπαλλήλου και θα εμφανίζει πίνακα με 24 στήλες περίπου με βάση μισθολογικό κλιμάκιο που μου έδωσαν να καταχωρήσω. Επίσης θα έχει δυνατότητα αλλαγής μισθολογικού κλιμάκιου όπως και προσθήκη και διαγραφή υπαλλήλων. Η βασική μου ερώτηση και ρωτάω κυρίως επαγγελματίες είναι αν πρέπει να κόψω κάποια απόδειξη αλλά φαντάζομαι αφού ξέρει ο τύπος ότι είμαι φοιτητής και λοιπά να μην χρειάζεται. Επίσης είχα ακούσει ότι από 300 ευρώ και πάνω θέλει απόδειξη αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. Μπορεί κάποιος να πει την γνώμη του; Ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

Με αυτό το κριτήριο όμως πρέπει να λέμε την τιμή αφού κατασκευαστεί το πρόγραμμα; Ναι αλλά τότε θα πρέπει ο άλλος να είναι διατεθειμένος να δώσει όσα του πούμε. Πιστεύω θα μου πάρει κανά 30ωρο σύνολικά. Ρώτησα έναν φίλο που είναι επαγγελματίας στο εξωτερικό και μου είπε το εξής:

1) Τους λέω ότι θα κάνω καλή δουλειά και θα τους δώσω μια εφαρμογή με όλες τις δυνατότητες που θέλουν.

2) όταν με ρωτάνε τιμή λέω ότι πρώτα θέλω να κάνω ανάλυση και να δω πιο αναλυτικά τις απαιτήσεις και τους δίνω ένα κείμενο με λεπτομέρειες και λέω συνολική τιμή και περίπου ημερομηνία παράδοσης.

3) Μέσα στην συμφωνία αυτή κανονίζω όχι μόνο συνολική τιμή αλλά και χρεώσεις για αλλαγές και προσθήκες και δίνω τιμή ανά ώρα.

Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας αλλά αυτό με αυτό έχω σκοπό να ασχοληθώ και με ενδιαφέρει πολύ. Δεν είναι η πρώτη βάση που φτιάχνω αλλά η πρώτη που θα πληρωθώ.

Δημοσ.

Μεχρι 3000? μέσα σε ένα έτος δεν είσαι υποχρεωμένος να κόψεις

εσύ δελτίο παροχής (Είσαι εταιρεία=Εδρα+ΤΕΒΕ+ΕΦΟΡΙΑ) αλλά μπορούν

να κοψουν οι αγοραστές ενα τιμολόγιο (αγοράς) και να το υπογράψεις

(και να πάρεις το ενα απόκομα).

Νομίζω οτι μια τέτοια λύση έχει εκτός από ΦΠΑ 18% που είναι δεδομένος

σε κάθε συναλλαγή, επιπλέον και φόρο "εισοδήματος" 10% που παρακρατούν

και αποδίδουν στην εφορία και θα τα πάρεις πίσω με την φορολογική σου δήλωση.

[Για το 10% δεν είμαι 100% σίγουρος, ρώτα κανα λογιστή/γνωστό]

πχ.

κάνεις 3 δουλειές απο 1000? (καθαρό από ΦΠΑ)

το τιμολόγιο κάθε φορά 8α γράφει 1180? (1000?+φπα).

Εσύ θα πάρεις στο χέρι 3 x 900?= 2700?.

Αυτοί θα αποδόσουν στην εφορία:

τον ΦΠΑ 180? x 3 = 540 ? , και θα είναι πιστωτικοί ΦΠΑ 540? (δεν σε νοιάζει)

το φόρο εισοδηματος σου , 3 x 100? = 300?. (σε νοιάζει)

Με την δήλωση εισοδήματος σου, θα πάρεις επιστροφή άλλα 300?.

Αυτά. Αν κάνεις ?3001+ μέσα στο έτος , πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις έναρξη

στην εφορία, να έχεις μια έδρα(και το σπίτι σου κάνει) και έναν ασφαλιστικό

φορέα (ΤΕΒΕ).

Καλές δουλειές.

Δημοσ.

10 Ευρώ την ώρα!!!

Τι λέτε ρε παιδιά, χαλάτε την πιάτσα. Τόσα δίνει το πιο ξεφτυλέ φροντιστήριο για να κάνεις Paint στα παιδάκια. Κάτω από 30 Ευρώ την ώρα να μην πέσεις με τίποτα. Custom πρόγραμμα θα τους φτιάξεις, εταιρεία είναι, να το πληρώσουν. Μπορεί να είσαι φοιτητής, αλλά η δουλειά που τους κάνεις είναι δουλειά επιστήμονα, που ΔΕΝ μπορεί να την κάνει ο καθένας.

Αλλιώς: τα καταστήματα που αναλαμβάνουν τεχνική υποστήριξη hardware, χρεώνουν 50 Ευρώ την ώρα, με ελάχιστη χρέωση 1 ώρα. Και εσύ θα πάρεις 10 Ευρώ για προγραμματισμό, για μία δουλειά που δεν θα έχει μέλλον etc etc? Αμα δεν τους ζητήσεις αυτό που ζητάει η αγορά (που είναι το λιγότερο 30 Ευρώ στην ξεφτίλα) δεν θα σε θεωρήσουν αρκετά σοβαρό για να σου δώσουν κάτι μεγαλύτερο την επόμενη φορά.

Και αυτά που σου είπε ο φίλος σου από το εξωτερικό είναι απόλυτα σωστά.

ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΙΣ ΤΙΜΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝΕ ΒΡΕ!!!

(ουφ, τά πα και ξαλάφρωσα)

Δημοσ.

Ναι, δεν μπορώ να βάλω μόνο αυτό σαν μέτρο χρέωσης, και γι' αυτό δεν λέω ποτέ σε πελάτες "θα μου πάρει τόσες ώρες, θέλω τόσα ανά ώρα, άρα τόσα", αλλά λέω πάντα: "Θέλω τόσα χρήματα".

Επίσης, μετά από κάποια χρόνια, ξέρω ότι είμαι γρήγορος σε αυτό που κάνω, και έτσι ξέρω ότι δεν τους κλέβω.

Αν δεν μπορείς να υπολογίσεις, πάρτους περισσότερα, όχι λιγότερα (προηγούμενη εμπειρία: ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ: όσες ώρες και να υπολογίσουμε, συνήθως κάνουμε περισσότερες γιατί δίνουμε καλό software).

Με την ώρα χρεώνω τις ώρες των συνεντεύξεων (για να δημιουργήσουμε το specifications document), τις ώρες εκπαίδευσης στην χρήση, τις ώρες db administration, και γενικά όλες τις ώρες όπου με καλούν να πάω από τον χώρο τους.

ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ, ότι είναι να κάνεις, να έχεις συμφωνήσει γραπτά (έστω και με μορφή email) πόσα θα πληρωθείς, και μέχρι που φτάνουν οι υποχρεώσεις σου για αυτό.

Δημοσ.

Ενδιαφέρον οι απαντήσεις σας και φυσικά δεν με χαλάει το ποσό που λέτε αλλά αν κάποιος δουλεύει 10 ώρες την μέρα (έχω δουλέψει μέχρι και 15 αλλά για εργασία) θα βγάζει 300 ευρώ την μέρα; Πολύ χρήμα!! Εμένα προσωπικά θα με πληρώσει ο λογιστής από την τσέπη του γιατί είναι για διευκόλυνση αυτού και όχι ότι έψαχνε αυτό το πρόγραμμα η υπηρεσία. Αλλά ήδη έχω κάνει πολύ δουλειά και έχω καταλάβει ότι είναι πολύ λίγα αυτά που ζήτησα αλλά και πρώτη δουλειά είναι και δεν ξέρω πόσα παίρνουν. Θα μάθω σιγά σιγά. Koyan δουλεύεις σε κάποια εταιρεία; Πολύ ενδιαφέρον. Αυτά ακριβώς μας έλεγε να κάνουμε ο καθηγητής μας και τα είχαμε κάνει για την εργασία στο μάθημα βάσεις δεδομένων που είχα. Είχα φτιάξει διαχείριση προσωπικού ως εργασία σε μάθημα για την δουλειά του πατέρα μου και δεν την βάλανε για γραφειοκρατικούς λόγους. Τι να πεις...

Δημοσ.

Όχι, δεν θα βγάλεις 300 ευρώ την ημέρα. Οι δουλείες που θα πάρεις δεν θα σου γεμίσουν ποτέ τόσες ώρες, για τόσες ημέρες. Επίσης δεν θα πληρωθείς ποτέ για τις ώρες που ξοδεύεις διαβάζοντας, κάνοντας debuging σε ένα τιμημένο κομμάτι κώδικα που έχεις γράψει εσύ και δεν σου βγαίνει etc etc etc.

Koyan δουλεύεις σε κάποια εταιρεία;

Το βασικό μου εισόδημα είναι ως μισθωτός σε μία εταιρεία, αλλά σιγά σιγά έχω δημιουργήσει κάποιες επαγγελματικές σχέσεις (κυρίως μέσω εταιρειών hardware support) και έτσι κάνω αρκετές free lanser δουλείες (πολύ μικρές για τους μεγάλους παίκτες της αγοράς - σιγά να μην πάει ο άλλος στην Singular με μία μικρή βάση δεδομένων - θα τον πετσοκόβανε) (υπ' όψιν: μου έχει πάρει κάποια χρόνια να καταφέρω να έχω αρκετές δουλειές ώστε να είναι σημαντικό αυτό το εισόδημα - στην αρχή αν έκανα 1000 ευρώ τον χρόνο από τέτοιες δουλειές ήμουν χαρούμενος).

Δημοσ.

Κατάλαβα koyan. Καλές δουλειές να έχεις. Εγώ προσωπικά έχω ακόμα φοιτητικά χρόνια (θέλω μεταπτυχιακό σε πληροφοριακά συστήματα). Τα λέμε...

Άσχετο αλλά μόλις μου ήρθε. Σχετικά με Licences τι παίζει; Βάζεις MySQL για επαγγελματικούς λόγους και δεν ρωτάς κανέναν; κάνεις δουλειές και με άλλο rdbms; sql server; Απλώς τα άλλα κοστίζουν. Αν σε ενδιαφέρει δες Firebird. Αφήνει έτη φωτός πίσω την MySQL.

Δημοσ.

Σχετικά με τα licenses: Εξαρτάται από την δουλειά. πχ. Άμα θέλουν stand alone application, τους κάνω την εφαρμογή σε Delphi (ή σε VB άμα έχω κάτι έτοιμο και θέλει μικρές αλλαγές) και τους δίνω απλά τα executables (χωρίς source code) χωρίς keys και άλλους Locking τροπους (ας το χρησιμοποιήσουν όσες φορές θέλουν στην εταιρεία τους, φροντίζω οι εκτυπώσεις και όλλες οι φόρμες τους να έχουν το λογότυπό τους πάνω ;-) )

Σαν RDBMS χρησιμοποιώ MsAccess (ΔΕΝ την σνομπάρω), MySQL, Postgresql (άμα έχουν linux server), και σε δύο περιπτώσεις που είχαν Oracle licences έτσι κι αλλιώς και θέλανε συγκεκριμένη τεχνολογία (openACS), είχα χρησιμοποιήσει Oracle.

Προτίμηση: Web applications: mySQL

stand alones: msAccess

Δημοσ.
10 Ευρώ την ώρα!!!

Τι λέτε ρε παιδιά, χαλάτε την πιάτσα. Τόσα δίνει το πιο ξεφτυλέ φροντιστήριο για να κάνεις Paint στα παιδάκια. Κάτω από 30 Ευρώ την ώρα να μην πέσεις με τίποτα. Custom πρόγραμμα θα τους φτιάξεις, εταιρεία είναι, να το πληρώσουν. Μπορεί να είσαι φοιτητής, αλλά η δουλειά που τους κάνεις είναι δουλειά επιστήμονα, που ΔΕΝ μπορεί να την κάνει ο καθένας.

Αλλιώς: τα καταστήματα που αναλαμβάνουν τεχνική υποστήριξη hardware, χρεώνουν 50 Ευρώ την ώρα, με ελάχιστη χρέωση 1 ώρα. Και εσύ θα πάρεις 10 Ευρώ για προγραμματισμό, για μία δουλειά που δεν θα έχει μέλλον etc etc? Αμα δεν τους ζητήσεις αυτό που ζητάει η αγορά (που είναι το λιγότερο 30 Ευρώ στην ξεφτίλα) δεν θα σε θεωρήσουν αρκετά σοβαρό για να σου δώσουν κάτι μεγαλύτερο την επόμενη φορά.

Και αυτά που σου είπε ο φίλος σου από το εξωτερικό είναι απόλυτα σωστά.

ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΙΣ ΤΙΜΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝΕ ΒΡΕ!!!

(ουφ, τά πα και ξαλάφρωσα)

pesta re xrysostome.

akou ekei 10eurw tin wra...

auto megale kostizei,den paei na to 8elei o logistis gia proswpiki tou xrisi. an 8elei na tin vgalei ftina kai oikonomika yparxei kai to xarti me to stylo

na ka8etai na grafei me to xeraki tou kai na ta diavazei meta apo to mplokaki...

Arxige, an katalava kala apo tin perigrafi sou, auto pou sou zitisane, katw apo 500 den eprepe na peseis...

Na to xereis gia tis epomenes fores....

Δημοσ.

Άσε φίλε το έχω καταλάβει καλά ότι τα λεφτά είναι πολύ λίγα, έχω ξεσκιστεί. Βέβαια δεν θέλω επειδή θα πάρω λίγα λεφτά να κάνω και μια απλή δουλειά, αλλά προσπαθώ να το φτιάξω και πιο εύκολο στην καταχώρηση δεδομένων και πιο παραμετρικό.

Ερώτηση: Στον υπολογιστή θα βάλω apache, php, mysql. Το θέμα είναι ότι αν μια μέρα αλλάξει υπολογιστή εγώ δεν θα είμαι εδώ (Γιάννενα) γιατί τελειώνω με την σχολή. Φυσικά θα του δώσω οδηγίες εγκατάστασης , αλλά σκέφτηκα το εξής:

Να φτιάξω εγκατάσταση της βάσης μέσα από php, να κρατάει back up (αυτόματα και χειροκίνητα) και επαναφορά από back up, ώστε ο χρήστης θα πρέπει να βάζει apache, php (εύκολο έχω php έκδοση που κάνει όλες τις ρυθμίσεις αυτόματα) και mysql ώστε κατά την μεταφορά σε νέο pc θα βάλει apache,php,mysql και μέσω php να κάνει εγκατάσταση το sql αρχείο που είχε σώσει από τον παλιό υπολογιστή. Πώς το βλέπετε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...