Japan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 An einai na to deite se therino, protino Cine Karaiskaki H mikri mou espase ta nevra, apo tin arxi tis tainias, poly ysteriko paidaki (pos den eskoukse ekei pou tis kounisan tin karekla...) Den mporo na po an mou arese i oxi. Ton Tom Cruise den ton polyxonevo genikos. Kathe fora pou akouga to vouito apo ta tripoda mou sikonotan i trixa.
privateer Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 SPOILER!!!!!!!!!!!!! Polloi lene oti 8a eprepe na eixan exetasei oi exwghinoi gia pi8anous ious h na einai proetoimasmenoi gia ta mikrobia ths ghs.Swsto ayto.An omws pe8anan apo kapio mikrobio to opoio oso ekanan tis ereynes tous den yphrxe sth gh alla dhmiourgh8hke kata thn diarkeia tou terraformation ths apo tous idious tous exwghinous?San antidrash tou planhth mas, opws antistoixa leei kai h mikrh oti gia to agka8i pou exei sto xeri ths kapoia stigmh 8a bgei mono tou, afou 8a to apoballei to swma ths. Just a thought :razz: SPOILER END!!!!!!! Kai nai h tainia mou arese :-P
Em_Zed Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Χριστέ μου, τι εκρηκτικό τόπικ είν'αυτό; Τοχω πάθει κι εγώ να υποστηρίζω μια ταινία με πάθος, αλλά το ζητούμενο του φόρουμ, πιστεύω, είναι περισσότερο να μπορέσει κάποιος να σχηματίσει μια γνώμη και λιγότερο να διαβάζει τις -πολύ επιτυχημένες οφείλω να ομολογήσω- αντιπαραθέσεις. Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει. Η ταινία μου άρεσε πολύ. Κατά τόπους. Καταρχάς μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα που είχε, αυτό το αίσθημα του δεν ξέρω τι να κάνω. Με εντυπωσίασε το γεγονός οτι η πρώτη συνάντηση και τα επακόλουθα έγιναν μέρα μεσημέρι, στη μέση του δρόμου, μια μέρα όπως τις άλλες... Μου άρεσε ο ήχος, ότι τέλος πάντων μπορούσα να ακούσω, αν και θα τον εκτιμούσα ακόμα περισσότερο αν τον άκουγα σε ένα πλήρως εξοπλισμένο σύστημα και όχι από 7 ηχεία και με τα αεροπλάνα να περνάνε από πάνω. Καλά για τα εφέ δεν θα αναφερθώ καν... Μου άρεσε η Ντακότα όταν δεν ούρλιαζε, και ναι...σε ορισμένες σκηνές το κοριτσάκι ήταν πολύ καλό. Σκηνή τοπ, όχι τόσο η πρώτη αποκάλυψη, όσο τα πτώματα στο ποτάμι. Γενικά,το πρώτο μισό σαφώς ανώτερο από το δεύτερο, κατά την γνώμη μου. Δεν μου άρεσε που στη μέση του σαματά και του κοσμοχαλασμού, κυριολεκτικά, ο γιος βρήκε την ώρα να θυμηθεί οτι έχει παράπονα από τον μπαμπά του. Γενικά, όλες οι "συναισθηματικές" σκηνές μου έκαναν πολύ ξέταιρες από το όλο στόρυ. Με εκνεύρισε απίστευτα ο χαρακτήρας του γιου, γιατί μου φάνηκε οτι αντιπροσωπεύει αυτό το αμερικάνικο του στυλ, what, tripods? hell we can take them down, just give me a gun.. Και ναι, η αμερικάνικη σημαιά μεσ'τα μούτρα μου λειτούργησε το ίδιο. [πιθανό σπόιλερ]......Τα happy endings δεν μου αρέσουν, οπότε αυτό εδώ δεν με ενθουσίασε.[/πιθανό σπόιλερ] Το σενάριο δεν θα το εξετάσω, από την στιγμή που βλέπω ταινία με θέμα την έκβαση των εξωγήινων στην γη, και ούτε θα ασχοληθώ με το αν είχε τρύπες ή όχι, ή γιατί οι άνθρωποι ή οι εξωγήινοι κάναν αυτό και όχι το άλλο,... ...και προτείνω σε όλους να κάνουν το ίδιο αν θέλουν να περάσουν καλά. Είναι περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, σωστά; Τουλάχιστον είναι καλογυρισμένη, αξιοπρεπέστατη και χάρμα οθφαλμών. Μέχρι εκεί. Και ειδωμένη σε ένα κατάλληλο σινεμά γίνεται μιας πρώτης τάξης εμπειρία. Προσωπικά, της δίνω 7/10, και την βλέπω ξανά χαλαρά σε μια πολύ καλή αίθουσα.
epote Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 [πιθανό σπόιλερ]......Τα happy endings δεν μου αρέσουν, οπότε αυτό εδώ δεν με ενθουσίασε.[/πιθανό σπόιλερ] agreed, to telos *eprepe* na einai poly pio skoteino, apo thn allh kai to vivlio etsi teleionei
Rising1980 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Και φυσικά αν η ταινία δεν τελείωνε όπως το βιβλίο, πολλοί θα την έκραζαν γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο!
nfs11 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Ακριβώς !!! Το τέλος δε διαφέρει από το βιβλίο ούτε από την ταινία του 1953 και κατα τη γνώμη μου καλά έκανε. Η ταινία είναι πολύ καλή και ειλικρινά μου είχε λείψει ο συνδυασμός Spielberg + Εξωγήινοι ο οποίος το λιγότερο που προσφέρει είναι μαγεία. Διάβασα και τις αρνητικές κριτικές αλλά ειδικά του predator είναι τουλάχιστον άδικη και φανερώνει μη αντικειμενικότητα και άγνοια. 'Οσο καλόπιστος και να είμαι δεν μπορώ να δεχθώ μια κριτική που κατατάσει τα εφέ της ταινίας σε χειρότερη μοίρα από μια τηλεοπτική σειρά του 85. Ούτε μπορώ να δεχθώ μια κριτική η οποία χαρακτηρίζει "αμερικανιά" τη ταινία όταν ο ίδιος υποστηρίζει ότι το Independence Day ήταν καλύτερη ταινία (πνιγμένη στα κλισέ και τα αμερικάνικα ξεσπάσματα) και στο War Of the Worlds το μόνο που βλέπουμε είναι μια γειτονιά με την σημαία τους έξω από κάθε σπίτι. Είναι γεγονός ότι ποτέ δεν έχουμε δεί μια τέτοια προσέγγιση επίθεσης από εξωγήινους. Για μένα είναι η πιο ρεαλιστική και όλοι όσοι παραθέτουν επιχειρήματα περί του αντιθέτου είναι σαφώς επηρεασμένοι από ταινίες όπως ID4, Starship Troopers όπου μόνο sex δε κάνουν με τους εξωγήινους. Ωραία είναι τα mambo jambo εφέ αλλά εδώ έχουμε ένα βήμα παραπάνω σε ρεαλιστικότητα και στην ιστορία χωρίς τα "Nuke Them" "Today we are celebrating our Independence Day". Υπάρχει ακριβώς μια τέτοια σκηνή στη ταινία με το υπόγειο και τον Tim Robbins να θέλει να εκδικηθεί σαν γνήσιος εκδικητής χωρίς να έχει ζυγίσει καλά την κατάσταση ενώ ο ρεαλιστής Cruise βλέπει τι γίνεται και το μόνο που προσπαθεί είναι να προστατέψει τη ζωή του και της κόρης του. O Spielberg καταφέρνει να δημιουργήσει το σημαντικότερο αίσθημα που θέλει να περάσει το βιβλίο. 'Οτι είμαστε μικρά μυρμήγικα μπροστά τους και δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα. Γιατί σώνει και καλά να μπορούμε να κάνουμε κάτι ;;; 'Oσοι πάτε να δείτε τη ταινία, έχετε υπόψη σας το παραπάνω συλλογισμό και όχι ότι θα δείτε το Independence Day 2. Και μετά ανάψτε το πούρο σας αλλά όχι πρίν The Fat Lady Sings
epote Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 'Οτι είμαστε μικρά μυρμήγικα μπροστά τους και δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα. might i add οτι η ταινια δικαιονει πολυ τα κακομοιρα το μυρμιγκια που βασικα αυτο ειναι το ολο point, ζουμε εξελικτικα σε μια αρμονικα συμβιοτικη φυση. Τοσο εμεις οσο και η αμοιβαδα, το γεγονος οτι εχουμε ανακαλυψει το ψηφιακο ρολοι και τη νεα υορκη δεν μας κανει καλυτερους
predator Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 δεν συμφωνω φιλε nfs11 και μην βιαζεσε να χαρακτηρησεις καποιον πριν μαθεις το background του γιατι πολυ απλα θα αποδειξεις πως o μονος που εχει αγνοια εισαι εσυ. ασφαλως δεν ειμαι αντικειμενικος αφου απλα λεω την γνωμη μου που προφανως ειναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, οπως τονισα και πιο πανω. δεν παυει ομως να ειναι η πραγματικη, ανεπιρεαστη απο τριτους γνωμη ΜΟΥ! στο ζουμι τωρα: προφανως μου αρεσαν πολυ περισσοτερο τα εφε της σειρας ΤRΙPΟDS του 1984 οπως επισης και των κλασικων star wars vs. τα prequel episodes. πολυ απλα θεωρω οτι τα miniature effects και το stop motion δινουν πολυ μεγαλυτερη αισθηση ρεαλισμου απο τα CGI. CGI= ψεμα! το ειδαμε στα νεα star wars, wotw, matrix (ειδικα 2 και 3) κλπ. δεν εχει αληθοφανεια, πως να το κανουμε. για να μη με καταλαβετε λαθος, ειμαι υπερ της συγχρονης τεχνολογιας αλλα ως εργαλειο!δεν μου αρεσει η καταχρηση! ας πουμε στο episode 3 δεν υπηρχει σκηνη χωρις ψηφιακο εφε, ελεος! ειπαμε τα εφε να παραμενουν SPECIAL, δηλαδη σπανια και καλοφτιαγμενα, με ρεαλισμο, να προσθετουν στην ιστορια και οχι να γινονται αυτοσκοπος της! προτιμω χιλιες φορες να γινει κατι με μινιατουρα παρα με ψηφιακο εφε αν το πρωτο αποτελεσμα δειχνει πιο αληθινο. τρανο παραδειγμα συγχρονης ταινιας με απιστευτα εφε και στο πνευμα της ΑΛΗΘΟΦΑΝΙΑΣ ηταν το batman begins. οσο για το δευτερο σκελος του post σου, οτι και καλα το ID-4 ηταν γεματο κλισε αμερικανικα και το wotw ηταν και καλα πιο ρεαλιστικη να σου πω απλα αυτο: εφοσον ολοι ξερουμε πως οι αμερικανοι ειναι αλαζονες, βλαχοι και με καθε ευκαιρια προβαλουν τον εαυτο τους ποια απο τα 2 σεναρια νομιζεις θα ισχυε στην πραγματικοτητα? 1.) να βγει ο καθε κα**ωμενος redneck στρατηγος που εχει να μαμησει εδω και 3 χρονια και θελει να ξεκ***ωσει και να πει "yeeeeeah let's nuke 'em!!!" η 2.) να κοιταμε σα τους λαλακες ενω μας ξεφτιλιζουν οι αριανοι με τα τριποδα τους? επιμενω πως αν θες ρεαλιστικη και αληθοφανης ιστορια δες την σειρα "the tripods" η διαβασε τις νουβελες του John Cristopher! δεν συγκρηνονται ουτε με wotw ουτε με ID-4 ουτε με τιποτε αλλο.
alex_000 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Θα συμφωνούσα μαζί σου για οποιαδήποτε ταινία (αλλά οποιαδήποτε λέμε) εκτός απο το war of worlds. Ηταν αποκάλυψη στον τομέα των εφέ κατ εμέ και ο κύριος λόγος είναι η απίστευτη αλήθοφάνεια. (στο σινεμά τουλάχιστόν , εχω δει εφε που φαίνονται τέλεια στο σινεμά να φαίνονται ψέυτικα στην ΤV).
epote Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 πολυ απλα θεωρω οτι τα miniature effects και το stop motion δινουν πολυ μεγαλυτερη αισθηση ρεαλισμου απο τα CGI. ναι σε αυτο εχεις δικιο, κλασικα παραδειγματα, οι δεινοσαυροι στο jurasic park, το golem στο LOTR, ολοκληρο το the incredibles.... τα εφφε εξηπηρετουν ενα σκοπο και εδω συμφωνω μαζι σου, οσο παραμενουν τιθασευμενα απο τον σκηνοθετη και εξυπηρετουν ενα σκοπο δεν με νοιαζει *τι* ειναι. το προβλημα με τα star wars δεν ηταν τα cgi, αν δηλαδη ηταν mat paint σε γυαλι θα αλαζε κατι? Οχι, το προβλημα ηταν οτι οι ηθοποιοι επαιζαν σε μπλε οθονες αποκομενοι απο το περιβαλον. εφοσον ολοι ξερουμε πως οι αμερικανοι ειναι αλαζονες, βλαχοι και με καθε ευκαιρια προβαλουν τον εαυτο τους ποια απο τα 2 σεναρια νομιζεις θα ισχυε στην πραγματικοτητα? ναι ολοι το ξερουμε αυτο....ελεος! Δεν μπορεις να γενικευεις τοσο ηληθιοδος, τυγχανει να ξερω αρκετους αμερικανους και δεν ειναι ετσι, ΚΑΠΟΙΟΙ ειναι ετσι οχι ολοι 1.) να βγει ο καθε κα**ωμενος redneck στρατηγος που εχει να μαμησει εδω και 3 χρονια και θελει να ξεκ***ωσει και να πει "yeeeeeah let's nuke 'em!!!" η 2.) να κοιταμε σα τους λαλακες ενω μας ξεφτιλιζουν οι αριανοι με τα τριποδα τους? /me συγκρατοντας τα νευρα του με καθε ιχνος αυτοκυριαρχιας που εχει ρε συ pred το καταλαβαινεις οτι η ταινια *δεν* αφορουσε την στρατιωτικη αντεπιθεση της ανθρωποτητας? Αντιλαμβανεσε το γεγονος οτι *δεν* ειναι απαραιτητο να γυριζονται *ολες* οι ταινιες οπως *εσυ* νομιζεις οτι πρεπει να γυριζονται (καβαλα πανω σε ενα οπλο δηλαδη). Η ταινια αφορουσε μια *οικογενια*. Οχι τον προεδρο της αμερικης, οχι εναν υπερηρωα, οχι ενα πεζοναυτη, αλλα ενα ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗ. for gods SAKE δηλαδη! Ανοιξε λιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο τα ματια σου! READ BETWEEN THE FUCKING LINES δεν ειναι απαραιτητο τα *παντα* να στα ταιζουν μασιμενα (οχι οτι ειχε κανενα φοβερα συμβολικο η κρυπτικο νοημα, μονο τα βασικα πραγματα). Μπορει εσυ τους καλιτεχνες να τους θεωρεις "pretencious fucks" αλλα δεδομενου οτι προερχομαι απο ΠΑΤΕΡΑ που ειναι υποκριτης μαλακας που φτιαχνει περιεργες στοιχομηθιες με επιτιδευμενα πολυπλοκη δομη για να εντυποσιασει ολους τους υπολοιπους απο εμας τους βλακες αντι να γραψει τραγουδια για την βανδη αυτο δεν σημαινει οτι *ολοι* μοιραζονται την οπτικη σου *η* οτι εχει ιχνη αληθειας for that matter
cinemusic Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Πριν μερικες μερες ειχα αποκαλεσει την τανια ως το κινηματογραφικο γεγονος του καλοκαιριου. Καποιος διαφωνησε θεωρωντας ότι τετοιο είναι το Batman . Επιμενω στο War of the Worlds και αιτιολογο το γιατι. Όταν λεω ¨ κινηματογραφικο γεγονος¨ δεν σημαίνει απαραιτητα ότι κριτιριο για αυτό θα πρεπει να είναι το πόσο μας αρεσε μια ταινια. Η ταινια αυτή κοστισε περιπου 250 εκ. και απο μονο του αυτό αποτελει κινηματογραφικο γεγονος ανεξαρτητα αν σε καποιους αρεσε και σε καποιους όχι. Αυτό αλλωστε παντα θα συμβαίνει. Αλλα επισης και για έναν αλλον λογο. Ταινιες τετοιους ειδους σπανια γυριζονται και είναι σιγουρα από τις πιο δυσκολες σε ειδος. Αληθεια ποσες αυτης της κατηγοριας υπαρχουν τα τελευταια χρονια; Δειγμα των συγκρισεων που κανουμε μονο με δυο από αυτές των τελευταιων ετων ID4, Starship Troopers. Από την άλλη εχουμε σχεδον κάθε χρονο μια και δυο ταινιες μεταφορες από comic και το Batman εφτασε αισιως την πεμπτη. Διαβασα ολο το Theart και πραγματικα εχω μεινει εκπληκτος από της ατυχης συγκρίσεις με το ID4. Επισης δεν καταλαβαινω αυτου του ειδους τα παραπονα για το πώς επρεπε να πραξουν οι εξωγήινοι και γιατι εκαναν ετσι και όχι αλλιως και αυτή η σκηνη ηταν πολύ απλη ενώ θα μπορουσε να ηταν καπως ετσι και το βιβλιο ηταν μεν ετσι αλλα το τελος… μπλα μπλα Και εσυ καημενε Epote να προσπαθεις να εξηγήσεις ,αληθεια γιατι; Οποιος δεν μπορρεσε να καταλαβει τι πρεσβεύει η ταινια δεν υπαρχει τροπος να καταλαβει συνεπως περισευει η οποιαδηποτε εξήγηση . Αδικα λοιπον παιδεύεσαι. Όταν διαβαζω πως το War of the Worlds είναι αμερκανια και το ID4 ηταν καλυτερο (που είναι η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ και μαζι κωμωδια Επιστημονικής Φαντασιας) τοτε τι να πω. Για οσους δεν το γνωριζουν το ID4 στην δοκιμαστική προβολη που εκαναν πριν το ριξουν στις αιθουσες εγινε το εξής κωμικο. Με το που ξεκινησαν να πέφτουν οι τιτλοι αρχης ID4 (Μερα Ανεξαρτησιας) οι θεατες ξεσπασαν σε χειροκροτηματα και ζητωκραυγες. Η ταινια αμεσως εγινε επιτυχια και κερδισε το κοινο μονο από τον τιτλο της , χωρις ακομα να την δουν. Για να καταλαβαινουμε όταν λεμε απερικανια τι εννουμε.
cinemusic Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Ειμαστε από την φυση μας γκρινιάρηδες. Αν δεν ηταν το τελος ομοιο με αυτό του βιβλιου θα λεγαμε ηταν χαλια η ταινια για αυτό το λογο. Τωρα είναι χαλια γιατι το τελος είναι ιδιο με το βιβλιο. Τον Ελληνα πουθενα δεν μπορεις να τον πιασεις. Η γνωμη μου είναι πως εχουμε να κανουμε με μια πολύ καλη ταινια επιστ. Φαντασιας. Εντονα τα στοιχεια Θριλερ στο μεγαλυτερο μερος της ταινιας και αναπαντεχα σκοτεινή. Το πρωτο μερος της ταινιας είναι ένα σοκ . Καταιγισμός εικόνων και ήχων που σε τρομάζουν σε ξαφνιάζουν και σε κανουν να αναρωτιέσαι για το ποσο ευκολα μπορει ένας σκηνοθέτης να δώσει ωμά την απολυτη καταστροφή. Δεν θα θελα να κανω καποιο spoiler λεγοντας για ποιες σκηνες με εντυπωσιασαν για αυτό ότι πω θα είναι γενικο και εξω εξω από καθετί που θα μπορουσε να αποκάλυψη κατι. Καπου στη μεση της ταινιας υπηρχε κοιλια καθως οι σκηνες μεσα στο σπιτι με τον Tim Robins ηταν μεγαλύτερης διάρκειας από οσο θα πρεπε. Εδώ θα λεγα πως ο Spilberg θελησε λιγο να αντιγραψει τον Οιωνο . Βεβαια με τον δικο του τροπο αλλα ο σκοπος και η ιδεα του εκλωβισμου στο σπιτι και το κλειστοφοβικό συναίσθημα έμοιαζε πολύ με αυτό του Οιωνού. Το τελος δεν θα λεγα πως ηταν το καλυτερο. Αλλα ισως θα πρεπε να το περιμενουμε λογο της επαγγελματικής ιδιοτητας του συγγραφέα. Οι οποιες αλλαγες που έγιναν δεν επηρέασαν σε καμοια περιπτωση την δομη τις ταινιας. Κάθε άλλο, την εκανα να γινει ποιο πιστευτή καθως το στορυ γραμμένο πριν από 100 χρονια θα ηταν δυσκολο να γινει πιστευτό στις μερες μας. Οπωσδήποτε οι φανατικοί της Επιστ. Φαντασιας να τρεξουν να την δουν. Να μην πανε να την δουν αυτοί που περιμενουν να δουν πολεμικη ταινια και μονο μπαμ μπουμ. Μεν αυτά υπαρχουν σε αρκετα μεγαλο βαθμο στο πρωτο μισο της ταινια αλλα δεν είναι αυτος ο σκοπος και το το θεμα της. Ειπαμε δεν είναι ID4. Παντως αρνητική εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονος πως σε μια ακομα τανια με εξωγήινους αν και αυτοι ηταν πιο προχωρημένοι τεχνολογικα δεν ηταν ¨ντυμενοι¨. Μα καλα τοσο hi tech alien και αυτοι να κανουν εισβολή τσίτσιδοι. Τελικα ο μονος ντυμενος εξωγήινος από οσους εχω δει ως τωρα , είναι ο Predator.
predator Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 epote δεν μιλησα για ολους τους αμερικανους (τους πολιτες) αλλα αναφερθηκα κηριως στους στρατιωτικους τους , που ειναι λιγο πολυ ολοι κολλημενοι. το ξερω πως το wotw δεν ειναι πολεμικη ταινια ,απλα απαντησα σε οσα ειχε πει ο φιλος nfs. οσο για τα γυμνα alien, τουλαχιστον στο "the tripods" ελεγε πως τα τριποδα τα προστατευουν απο την τοξικη για αυτα γηινη ατμοσφαιρα και ουδεποτε τα εδειξε να βγαινουν απο αυτα. και χρυσα απλα ανεφερα την σειρα για να την μαθουν οσοι δεν την ξερουν μπας και καταλαβουν τι σημαινει καλο sci-fi. anyway, απο μενα τελος, ουτως η αλλως ειναι ανουσια η κοντρα, απλα ειπα την γνωμη μου που ειναι : this movie sux!:razz:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.