epote Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 einai pragmatika fovero! exo minei ekpliktos apo to epipedo tou ellina theati sas aresei to van helsing kai oxi to war of the worlds! eimaste gia ntomates teleios!
aragorn Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Το επίπεδο του Έλληνα θεατή το βλέπουμε όχι από το γεγονός ότι δεν του άρεσε ή του άρεσε κάποια ταινία, αλλά από το ότι βλέπει... ελληνική τηλεόραση Για την ταινία τώρα, εμένα μου άρεσε πολύ μπορώ να πω, με ορισμένα πλάνα να σε κάνουν πραγματικά να είσαι on the edge of your seat. Η αποκάλυψη του τριπόδου είναι σκηνή που θα τη βλέπω στον ύπνο μου τις επόμενες μέρες, δεν υπάρχει περίπτωση. Ο Σπίλμπεργκ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα του ΦΟΒΟΥ και νομίζω ότι αυτό είναι και το ζητούμενο εδώ. Οι ερμηνείες μου είναι αδιάφορες, καθώς έχω την εντύπωση ότι έτσι ήθελαν να είναι. Εδώ το Νο1 στην ταινία είναι ο φόβος μπροστά στο χωρίς ουσία/εξήγηση ΤΕΛΟΣ που βλέπουν μπροστά στα μάτια τους πλάσματα που δήλωναν κυρίαρχοι του σύμπαντος μέχρι τώρα. Νομίζω ότι αν την ξαναδούμε θα ανακαλύψουμε και μερικά εξαιρετικά σκηνοθετικά "τρυκ" που χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχύσουν το συναίσθημα της κλειστοφοβίας και του τρόμου (χαμηλά πλάνα, χωρίς πολύ "αέρα" οι σκηνές από πάνω κλπ) Με άλλα λόγια εύγε.
knox Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Η ταινία μου άρεσε, έτσι απλά. (Ξεχνάω το τελευταίο 10λεπτο ). Στο κάτω-κάτω αυτό δεν είναι; Να περάσεις καλά... Το να κάτσω να σκέφτομαι γιατί οι εξωγήινοι έκαναν αυτό και δεν έκαναν το άλλο και ΑΝ θα έκαναν αυτό τι άλλο θα έκαναν οι άνθρωποι, το θεωρώ χαζομάρα. No offence έτσι;
predator Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 μόλις μπήκα σπίτι από την προβολή της ταινίας! έχω απογοητευτεί σε απίστευτο βαθμό! επειδή δεν θέλω να διακόψω τον ειρμό της σκέψης μου γράφω από τώρα ένα τεράστιο SPOILER ALERT!!! SPOILERS 'R' US!!! DON'T READ ΤΗIS IF YOU HAVEN'T WATCHED THE MOVIE!!! κλπ και συνεχίζω μιλάμε η ταινία είναι τρελη πατάτα! περίμενα κάτι σε ανάμειξη star wars και independence day και είδα ένα b-movie με απίστευτα ρηχούς διαλογους ("is it the terrorists?" "are we still alive?") και ερμηνείες που είναι για κλάματα!ναι και ο cruise απογοήτευσε κυριες και κύριοι! σκετη αμερικανια!τα παιδια ειναι και τα 2 για μπατσους! μου σπασαν τα νευρα! ακομα και οταν γυρω τους ο κοσμος χανεται πλακωνονται μεταξυ τους για της ανουσιες οικογενειακες τους διαφορες!ΕΛΕΟΣ! μας μαμανε οι αριανοι και εμεις σκοτονομαστε για ενα αυτοκινητο που εχει διανησει την μιση αμερικη χωρις να βαλει βενζινη!!!HELLO??? ζήτημα είναι να άξιζαν 5 σκηνές σε όλη την ταινία, μια εκ των οποιων όταν βλέπει το κοριτσάκι bob σφουγγαράκι στην tv! έξυπνη η ιδέα με τα EMP, μου άρεσε, αλλα από εκεί και ύστερα αρχίζει η κατηφόρα. που είναι οι μάχες? που είναι τα διαστημοπλοια? που είναι η αντεπίθεση μας? ολη η αμερικη εχει 3 commanche,1 tank, 3 humvee kai 4 f-16?? ΕΛΕΟΣ!χιλιες φορες το ID-4 σε αυτο το θεμα! 3 σκηνές με tripods να ρίχνουν laser, μια που βλέπουμε aliens να ψαχνουν στο σπιτι να βρουν ανθρωπους!αυτό ήταν όλο? τo τέλος βεβιασμένο και ηλίθιο!ακούς εκεί δεν άντεξαν τους μικροοργανισμούς της γης τα aliens!ήμαρτον! ένα εκατομμύριο χρονια υποτίθεται πως προετοίμαζαν την εισβολή και δεν προέβλεψαν αυτό? και καλα αντε να χαψω πως πεθανε το πρωτο army , δεν εχουν να στειλουν καποιο δευτερο squad, ενα invasion army κατι? ελεος!πολυ βολικο για να ειναι αληθινο! και επιθεση σε αμαχο πλυθησμο στο πρωτο κυμα? που ειναι οι επιθεσεις σε στρατηγικους στοχους? που ειναι τα σοβαρα οπλα? μονο με τα ψευτο - τριποδα θα κηριεψουν τον πλανητη?LOL!!! τα tripods τέλος δεν μου άρεσαν καθόλου!και που είδατε τα καλά εφέ? προσωπικά μου άρεσε καλύτερα πως παρουσιάστηκαν στην σειρά του BBC των 80's "the tripods" που εδώ που τα λέμε πρέπει να βασίζεται στο βιβλίο του wells, αφού τα tripods έχουν τρελη ομοιότητα με αυτά στο war of the worlds. έχουν τον ίδιο ήχο, ένα από αυτά καταστρέφεται με χειροβομβίδα, έχουν τους ιδιους αισθητήρες-μάτι κλπ. μιλαμε μια Low-budget σειρα των 80's με stop-motion και miniature effects βαζει τα γυαλια στα CGI tripods του spielberg! αυτη υποτιθεται πως ειναι η πιο ακριβη παραγωγη μεχρι σημερα? κριμα αλλα δεν ειδα που πηγαν τα λεφτα, ειλικρινα! προτεινω σε ολους να δουν την σειρα "the tripods" να καταλαβουν τι σημαινει solid σεναριο που σε καθηλωνει! εκει να δειτε creepy κλειστοφοβικη ατμοσφαιρα!οτι καλο εχει το war of the worlds το εχει x10 η σειρα! http://www.imdb.com/title/tt0086818/ εκει μιλαμε νομιζεις πως παιζει στο 1800 η ολη ιστορια αλλα μετα ανακαλυπτεις πως ειμαστε στο μελλον! τα tripods μας αιχμαλωτιζαν και μας εκαναν να ζουμε με τα μεσα που ειχαμε το 1800 ωστε να μας ελεγχουν καλυτερα και να μας εχουν σαν σκλαβους τους! εμφυτευουν μικροτσιπ στους ανθρωπους ωστε να τους υπηρετουμε και να τους εχουμε σαν θεους κλπ. βλεπουμε τον πολιτισμο τους, τον τροπο σκεψης τους, τα κινητρα τους κλπ. δεν λεω αλλο για αυτην την σειρα! ειναι απλα καταπληκτικη και οποιος εχει την ανεση (*γκουχ γκουχ* adsl) ας την δει!ΑΞIΖΕΙ!!! ας ελπίσουμε πως η ταινία των tripods που έχει ανακοινωθεί για τo 2007 θα είναι καλύτερη από αυτό το σκουπίδι! http://www.imdb.com/title/tt0447711/ αισχος! απο εμενα ενα 2/10 (το ενα επειδη εδειξε spongebob και το αλλο για την ιδεα του EMP που μου φανηκε εξυπνη αλλα ως εκει...) κριμα τα 7 ευρω μου!!!
nick_gr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 οποιος δεν την έχει δει ΜΑΚΡΥΑ! το μόνο καλό που είχε είναι κάποιες σκηνές με το κοριτσάκι που βγάζουν λίγο γέλιο, μόλις γύρισα από το Cinema, ίσως η χειρότερη ταινία που έχω δει, να φαντάστήτε ανα τακτά χρονικά διαστήματα έπεφτε χειροκρότημα, όπως και στο τέλος, φυσικά ήταν "ειρωνικό"
dim_b Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δεν έχω διάθεση να γράψω πολλά, άλλωστε ο hexenlord και ο predator με κάλυψαν πλήρως. The movie sucks big time. Μέχρι και το ID4 μοιάζει καλό μπροστά της. SPOILER *** SPOILER *** SPOILER And the Oscar for the most rediculous alien invasion failure goes to.... War of the Worlds
trustfm Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 SPOILER ALERT!!! SPOILERS 'R' US!!! DON'T READ ΤΗIS IF YOU HAVEN'T WATCHED THE MOVIE!!! κλπ Predator kapou exeis 3efugei nomizw ... To telos aneka8en htan auto as diabazes to biblio lol ! Oso gia ta purinika pou anefere kapoios sto original ergo tou '53 (polu kalo) egine epembash kai me purinika opou den pa8ane tipota . (elpizw na 8umamai kala). To koritsaki ontos htan polu mauro xali 8a h8ela na mhn uphrxe ka8olou sthn tainia opws tou 53 allwste . Telos SPOILER ALERT!!! SPOILERS 'R' US!!! DON'T READ ΤΗIS IF YOU HAVEN'T WATCHED THE MOVIE!!! κλπ
dim_b Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Α, και κάτι άλλο. Κάθε φορά που τσίριζε η Dakota, σκεφτόμουν πόσο πολύ θα ήθελα να την πνίξω (γιά να έχει κάποιο σοβαρό λόγο να φωνάζει τουλάχιστον, αφού αυτά που συνέβαιναν μάλλον δεν την τρόμαζαν τόσο πολύ ώστε να την αποτρέψουν από το να ψάχνει μέρος στην ερημιά γιά να κάνει την ανάγκη της ή να θελήσει να κοιμηθεί στο κρεβατάκι της στη σοφίτα αντί γιά το πιό ασφαλές υπόγειο :twisted: )
trustfm Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 SPOILER ALERT!!! SPOILERS 'R' US!!! DON'T READ ΤΗIS IF YOU HAVEN'T WATCHED THE MOVIE!!! deite to ergaki tou 53 isws se kapoious na aresei pio polu ! Px se ekeino e3hgite kalutera h antidrash twn an8rwpwn kai pws prospa8oun me ka8e meso na nikisoun tous e3wghinous . Yparxei akoma kai biologikh antimetwpish kati pou sto ergo tou spielberg den uparxei . Epishs uparxei kai h 8rhskeutikh antimetwpish sto telos Telos SPOILER ALERT!!! SPOILERS 'R' US!!! DON'T READ ΤΗIS IF YOU HAVEN'T WATCHED THE MOVIE!!! κλπ
psilos2000 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Μώλις γύρισα απο την προβολη......... ..................... ................... ............. Α Ι Σ Χ Ο Σ !!!! O predator νομίζω τα περιέγραψε υπέροχα. Αν δεν ήταν αυτά τα σκατόπεδα ισώς και να ειχα την αισθηση του φόβου και της κλειστοφοβίας.Χάλι μαύρο.Πόση κλισε αμερικανιά μπορει να χωρέσει σε μια ταινία?! Εφε απίστευτα, τα τρίποδα καταπληκτικά ο δε ήχος τους κλάσιμο. Δινω μια ταιράστια ΜΟΥΝΤΖΑ στον ευατό μου που έφαγα το παραμύθι του marketing. Πιθανο SPOILERRRRRRRRRRRRRRR Αφού λοιπόν αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το πολύ γνωστο E.M.P, να μου εξηγήσει κάποιος πως δούλευε η κάμερα του τύπου στην πρώτη σκηνη με το tripod?? Τελοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
epote Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δεν έχω διάθεση να γράψω πολλά, άλλωστε ο hexenlord και ο predator με κάλυψαν πλήρως. The movie sucks big time. Μέχρι και το ID4 μοιάζει καλό μπροστά της. και εσυ ρε dim! ε αυτο πια... τι να πω, τοσο απιστευτα επιφανιακους θεατες...και γκρινιαζουμε για τους αμερικανους. Τεσπα η παγκοσμια κριτικη κοινωτητα δειχνει να διαφωνει μαζι σας and for good reason at that. SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS . . . . Αφού λοιπόν αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το πολύ γνωστο E.M.P, να μου εξηγήσει κάποιος πως δούλευε η κάμερα του τύπου στην πρώτη σκηνη με το tripod?? εχμ...ηταν μακρια? την εφερε αργοτερα απο αλλο μερος? ειχε περασει καποια ωρα? που είναι οι μάχες? που είναι τα διαστημοπλοια? που είναι η αντεπίθεση μας? δες το ΙD για αυτο το λογο, η ταινια δεν αφορα αυτο, αφορα τον αγωνα επιβιωσης ενος τυχαιου ανθρωπου και ειναι η υπενθημηση ενος βιολογου που εζησε πριν 150 χρονια για την ασημαντοτητα της ανθρωπινης ζωης. τo τέλος βεβιασμένο και ηλίθιο!ακούς εκεί δεν άντεξαν τους μικροοργανισμούς της γης τα aliens!ήμαρτον! ένα εκατομμύριο χρονια υποτίθεται πως προετοίμαζαν την εισβολή και δεν προέβλεψαν αυτό? οι αμερικανοι εχασαν απο τα...δεντρα στο βιετναμ And the Oscar for the most rediculous alien invasion failure goes to.... War of the Worlds Ω ΘΕΕ ΜΟΥ! ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΑΖΩΝΙΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΦΥΗ ΕΛΕΟΣ ΡΕ dim!!!!!!!!!!! και επιθεση σε αμαχο πλυθησμο στο πρωτο κυμα? που ειναι οι επιθεσεις σε στρατηγικους στοχους? που ειναι τα σοβαρα οπλα? μονο με τα ψευτο - τριποδα θα κηριεψουν τον πλανητη?LOL!!! αυτα μπορεσε να δει ο χαρακτηρας του cruize δεν ξερεις αν οντως εγιναν επιθεσεις αλλου κτλ. . . . END SPOILERS END SPOILERS END SPOILERS END SPOILERS τι να πω...ντροπη μας ειμαστε ο λαος του van helsing, του "γαμος αλλα ελληνικα" και του "woodsman" μια βδομαδα σε μια αιθουσα, οποτε θα επρεπε να το περιμενω...ντροπη
predator Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 κλασικα SPOILERS DE LUXE, SPOILERS SUPREME, SPOIL ME CUZ I LIKE IT δεν ειναι δικαιολογια οτι το βιβλιο γραφτηκε πριν 150 χρονια και σταματηστε πια με αυτην την καραμελα! ποσα και ποσα βιβλια δεν αλλαχτηκαν στην μεταφορα τους στο σινεμα? αλλωστε ειναι "based on" αρα μπορει να κανει καποιες αλλαγες.ειδαμε και τι εκανε ο emmerich στο troy πχ και η βασικη μου απορια ειναι εφοσον πεθαναν τα tripods γιατι δεν στειλανε ενα δευτερο κυμα επιθεσης, τωρα που ο εχθρος ειχε σχεδον αφανιστει, να αποτελειωσουν οτι εχει απομεινει! και epote το παραδειγμα για το βιετναμ που αναφερεις δεν στεκει. ολοι ξερουμε πως υπηρχαν πολιτικα συμφεροντα πισω απο τον πολεμο στο βιετναμ, οπως αλλωστε πισω απο καθε πολεμο. και ας μην ξεχναμε οτι οι αμερικανοι ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ενω τα aliens υποτιθεται πως εχουν κλασεις ανωτερη νοημοσυνη! η ταινια δεν πειθει και αν γραφουν οι κριτικοι καλα λογια ειναι μαλλον επειδη την βλεπουν με "αλλο" ματι (παρε αυτο, γραψε αυτο) το κοινο μεσα στην αιθουσα (γιουχαρισματα, γελια, ειρωνικο χειροκροτημα, σφιριγματα) και τα οσα γραφτηκαν απο την πλειοψηφια των insomniacs νομιζω αντιπροσωπευουν την κοινη γνωμη! επαναλαμβανω δειτε την σειρα "the tripods" και αν μπορειτε διαβαστε τα novels του John Christopher "The White Mountains", "The City of Gold and Lead","The Pool of Fire" και "When the Tripods came" στα οποια εχει βασιστει η σειρα. http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/068900852X/qid=1120299732/br=1-1/ref=br_lf_b_1//103-8879584-3123053?v=glance&s=books&n=170630 σε οσους αρεσε το "war of the worlds" του spielberg, εδω απλα θα τρελαθουν!
epote Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 και ας μην ξεχναμε οτι οι αμερικανοι ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ενω τα aliens υποτιθεται πως εχουν κλασεις ανωτερη νοημοσυνη! doh...δεν ξερεις και δεν μπορεις καν να υποθεσεις πως πιθανον να σκεφτονται. Αν για παραδειγμα αυτοι δεν ειχαν ακολουθησει τον ιδιο τυπος δαρβινικης εξεληξης με εμας δεν υπηρχε περιπτοση καν να ξερουν τι ειναι τα βακτηριδια. Η μπορει να μην ξερουν τι ειναι η εξελιξη (μιας και δεν περασαν απο αυτη) οποτε ενω ειχαν κανει πριν απο 100-1000-10000000 χρονια τις μελετες τους δεν προεβλεψαν το γεγονος οτι τα βακτηριδια μεταλασονται κτλ κτλ μην μπλεκεις με ανθρωπομορφισμους. (παρε αυτο, γραψε αυτο) ανοησιες...πιθανον καποιοι αλλα ας μην γενικευουμε δεν ειναι δικαιολογια οτι το βιβλιο γραφτηκε πριν 150 χρονια και σταματηστε πια με αυτην την καραμελα! ειναι γιατι οπως προανεφερα ο στοχος του βιβλιου δεν ειναι να δειξει εκρηξεις, ειναι αυτο που ανεφερα παραπανω. Και μετα ο σπιλμπεργκ εκανε μεταφορα αν αλαζε τα ΠΑΝΤΑ θα εκανε μια ασχετη ταινια. και η βασικη μου απορια ειναι εφοσον πεθαναν τα tripods γιατι δεν στειλανε ενα δευτερο κυμα επιθεσης, τωρα που ο εχθρος ειχε σχεδον αφανιστει, να αποτελειωσουν οτι εχει απομεινει! (Στο βιβλιο υπαρχει αναφορα για αυτο btw) 1)ποιος σου λεει οτι δεν θα στειλουν? στο δικο τους timeframe φυσικα. Η ταινια τελειωνει εκει που ο ηρωας βρισκει την οικογενεια του παλι. Το τι θα γινει στα επομενα 10-100-1000-100000000 χρονια δεν την αφορα, μπορει φυσικα να ξαναστηλουν 2)την ψιλιαστικαν οτι κατι παιζει μαλακια και ψωφολογανε, οποτε ανασυντασονται να κανουν καλυτερα την ερευνα τους ωστε να ξαναεπιτεθουν, η αποφασισαν οτι δεν ειναι οικονομικα-οτιδηποτε συμφερων να εξαφανισουν ενα ενα ολα τα μικροβια του πλανητη και αποφασισαν για το back up plan να πανε στο β του κενταυρου στον αλλο πλανητη που ειχαν βαλει στο ματι 3)εκαναν την μαλακια και ηρθαν ολοι και ψωφισαν 4)ηταν απελπισμενοι, η ελειψη (αυτου που ηθελαν) στο πλανητη τους του εκανε να κινηθουν σπασμωδικα, τον εφαγαν στο κ#λο και δεν μπορουν να κανουν και πολλα τωρα το κοινο μεσα στην αιθουσα (γιουχαρισματα, γελια, ειρωνικο χειροκροτημα, σφιριγματα) και τα οσα γραφτηκαν απο την πλειοψηφια των insmonniacs νομιζω αντιπροσωπευουν την κοινη γνωμη! την κοινη *ελληνικη* γνωμη. Που μας εχει δωσει μαργαριταρια οπως περισοτερα αστερακια στο van helsing και το AvP, καθολου προβολη του maschinist, ελαχιστες αιθουσες για το million dollar baby κτλ κτλ...ya know, εχουμε χαλαρα τους πιο ανοητους-ανωριμους θεατες που υπαρχουν
Rising1980 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Τί με έφτιαξε: Απίστευτα εφφέ. Καταπληκτική μουσική. Το τέλος που ήταν ίδιο με του βιβλίου. Οι μπύρες που έπινα κατά τη διάρκεια της προβολής (το είδα σε θερινό). Τί με χάλασε: Ντακότα Φάνινγκ: Ναι, ουρλιάζει γαμάτα. Ναι, το παίξιμό της είναι για κλάμματα. Τζάστιν Τσάτγουιν: Εντελώς ακατανόητη η πράξη του να πάει με τον στρατό. Τί με αφήνει αδιάφορο: Τα κίνητρα των εξωγήινων. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Σεναριακά κενά: και τί έγινε; Δεν βγάζω το ψωμί μου σαν κριτικός κινηματογράφου για να ξεψειρίζω την κάθε ταινία. Τομ Κρουζ: Αιώνια μέτριος. Ούτε κακός, ούτε καλός. Συμπερασματικά, άριστη επιλογή για 2 ευχάριστες ώρες. Δεν είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών, δεν θ' αλλάξει τη ζωή σας. Θα περάσετε όμως ένα ευχάριστο βράδυ , που στην τελική είναι και το ζητούμενο.
psilos2000 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Epote θα συνέχισεις για πολύ να μας λές ανόητους και ανώριμους γιατι αρχιζω και εκνευρίζομαι??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.