epote Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 #$^@#$ καποιος να banarei τον john1987 σας παρακαλω! απο το τεραστιο notification που λεει ΚΑΝΟΝΕΣ 2. Απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύπτετε την υπόθεση μιας ταινίας ή μέρους αυτής - κυρίως όταν πρόκειται για ταινίες που προβάλλονται ήδη ή θα προβληθούν στο άμεσο μέλλον. Σε περίπτωση που θέλετε να διευκρινήσετε ένα δυσνόητο (για εσάς) κομμάτι της ταινίας ή να αναλύσετε την υπόθεσή της, επικοινωνήστε με προσωπικό μήνυμα (pm) με το μέλος που θέλετε να συζητήσετε. Αν θελήσετε να κάνετε post, χρησιμοποιήστε λευκό χρώμα γιά το κείμενο που περιέχει spoiler γιά να μην είναι εύκολο να διαβαστεί κατά λάθος και πριν από αυτό βάλτε με έντονα κόκκινα γράμματα κάποια προειδοποίηση, όπως Προσοχή: Spoiler. Σε αντίθετη περίπτωση, το post σας πιθανόν να διαγραφεί ή να κλειδωθεί το topic. @#^%@# RTFM! επι του ποστ σου HEAVY SPOILERS AHEAD HEAVY SPOILERS AHEAD HEAVY SPOILERS AHAID . . . . εχμ, οι αμερικανοι πηγαν στο βιετναμ και εχασαν....ΑΠΟ ΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ, τους νικησαν δεντρα και φυτα και η αδυναμια τους να προσανατοληστουν. PLUS το βιβλιο γραφτηκε 110 χρονια πριν, τι περιμενεις? Και ειναι πολυ καλυτερο απο τις περισοτερες ανοησιες που γραφονται τωρα. Ενταξι ειναι λιγακι "χαζο" να μελετας ενα ειδος 1.000.000 χρονια και να μην εχεις προβλεψει ενα βακτηριδιο, αλλα shit happens, η πανουκλα κοντεψε να μας αφανησει και ειμαι βεβαιος οτι πολλες φορες εσυ προσπαθοντας να κανεις κατι παρεβλεψες κατι που μετα σου φαινοταν προφανες . . . . END SPOILERS END SPOILERS END SPOILERS και οχι *δεν* ηταν b-movie σε κρατουσε σε αγωνια, με τεταμενη την προσοχη και πραγματικα βιωνες τους χαρακτηρες, αυτα δεν ειναι χαρακτηριστικα b-movie
john1987 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 nai dikio exeis-den katalabaina pws na balw spoilers...-sorry guys!!!! vevaia gousta einai auta...!!!
HaPagan Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Έχει γίνει πιστή μεταφορά του βιβλίου ή έχουν αλλάξει κάποια σημεία ; Εγώ θα πάω να το δω αύριο στο Ελληνίς στους Αμπελοκήπους. Θερινός είναι !!
Cue Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Το είδα και εγώ...ρε γμτ γιατί να έχω ακούσει για το τέλος από την παλιά ταινία?:(. Βέβαια δε ξέρω αν φταίει αυτό που δε μου έκανε εντύπωση τόσο πολύ το τέλος ή γιατί ούτως ή άλλως δεν ήταν τπτ το ιδιαίτερο. Ο Cruise ανέβηκε κι'αλλο στην εκτιμησή μου ενώ για τον Spielberg...I bow... O άνθρωπος έχει ξεφύγει. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Η ταινία είναι κλειστοφοβική, με solid ρεαλιστικούς χαρακτήρες και χωρίς Αμερικανιές (this ain't Independance Day!). Όχι φλύαρη και αρκετά dark (για PG-13). Το μόνο που με χάλασε ήταν το θερινό που την είδα! ΑΑαααααααααα ρε Ηράκλειο!
predator Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 δεν ηταν καλο το θερινο σινεμα cue? γιατι και εμεις εκει λεμε να την δουμε με ενα φιλαρακι. θερινος rulez ρε c...
epote Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 θερινος rulez ρε c.. ναι αλλα παιδια προτεινω την ταινια να τη δειτε σε αιθουσα με υποδομη σωστη, κατα προτιμηση με THX και καποιο 6.1 ηχοσηστημα, οι 4,7 του παρκ εχουν dolby digital ex ηταν απο τις λιγες ταινιες που το εκτο διακριτο μου εκανε σχετικη εντυποση και οποσδηποτε παιδια η αποκαλυψη του τριποδου *πρεπει* να βιωθει In all its glory για να καταλαβεται, η δραση ξεκινα στα 10 λεπτα και απο και επειτα ειναι πρακτικα non stop. προσωπικα με ξετρελανε η ταινια οχι γιατι εχει καποιο ιδιαιτερο πολιτικοκοινηκο νοημα (αν και εχει ορισμενες νυξεις, πχ η πρωτη αντιδραση στις εκρηξεις κτλ της πιτσιρικας ειναι να ρωτησει αν ειναι οι τρομοκρατες, αρκετα ρεαλιστικο για την post 9/11 αμερικη). Με αφησε αφωνο γιατι πραγματικα βιωνεις τον τρομο, σε κραταει On edge χωρις να καταφευγει σε μεθοδους ξαφνιασματος. Για παραδειγμα σε ενα σημειο αφου εχουν ξεφυγει αρχιζουν κατι φωτιες και κατι εκρηξεις και εκοφαντηκοι ηχοι μεσα στο υπογειο που κρυβοντουσταν και δεν ξερεις τι ειναι! Νοιωθεις αοπλος και ανικανος να αντιδρασεις ρε παιδι μου. Πως ηταν οι πρωτες σκηνες στο ryan που πραγματικα ενοιωθες την απελπισια, ενα τετοιο πραγμα. και φυσικα (αυτο για σενα pred:)) τα εφφε, τα οποια ειναι well απο αλλο κοσμο (pun intended:P) η ilm οταν δουλευει για τον spielberg πραγματικα δινει ρεστα. αλλα δεν μπορω να τονισω ποσο δυνατη ειναι η αποκαλυψη του τριποδου! Μονο ο t-rex εχει κανει τοσο δραματικη εμφανιση. Α και *πρεπει* να κανουν half life 2 mod!
hexenlord Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Μια μουφα και μιση.Πριν λιγο γυρισα και ειμαι αρκετα εκνευρισμενος καθως απογοητευτικα απο αυτο που ειδα.Ισως ειναι η πρωτη ταινια επιστημονικης φαντασιας τετοιου μεγεθους (stars,effects etc) που με κανει να την αμφισβητω σε θεμελιωδη βαση.Τι θελω να πω?Στο alien συγχωρεσαμε πολλα (oξυ για αιμα κανεις?Το γεγονος οτι τα aliens ηταν σχεδιασμενα μορφολογικα ακριβως για να κανουν hosts ανθρωπους κτλ). Στο Starship troopers ακομα περισσοτερα.Στο Dreamcatch...καλα αυτο ηταν ασυγχωρητο.Διαβαστε τι θελω να πω. HEAVY SPOILERS-------------HEAVY SPOILERS--------------HEAVY SPOILERS 1)Ποιος ο λογος που οι Αρειανοι στραγγιζαν το αιμα μας? 2)Ο στρατος γιατι δεν εριξε πυρηνικα.Εδω τα ριχνουν για ψυλου πηδημα και δεν εκαναν τιποτα ενω ειχε καταστραφει ο μισος πλανητης. 3)Ποτε ακριβως ειπαμε οτι ειχαν θαψει τα τριποδα στην γη οι αρειανοι?Πολυ πριν τον ανθρωπο ετσι?Δηλαδη μιλαμε για χιλιαδες χρονια.Φανταστειτε τι τεχνολογια ειχαν ΤΟΤΕ.Ας μου πει καποιος λοιπον,τοσες χιλιετηριδες περασαν, δεν εξελιχθηκαν τεχνολογικα?Επρεπε να ξεθαψουν τις σαβουρες τους?Και πες το καταπινω,εδω τα ατομα εστελναν εν μεσω κεραυνων τους πιλοτους τους στα τριποδα,απο που?Απο τα motherships ετσι?Ε, γιατι πολυ απλα δεν τα ξεσκιζαν ολα απο ψηλα (+μακρια,+πιθανοτατα εξω απο την ατμοσφαιρα της γης=εξαλειφεται και ο κινδυνος των βακτηριων).Οκ, ειμαι περιεργος το ξερω..... Αλλα ας εξηγησει καποιος, ειδικα που στην αμερικη,που σκαβουν για πετρελαιο ακομα και στην αυλη τους, πως καποιος δεν ειχε πεσει πανω σε ενα τετοιο πραγμα?Τουλαχιστον να το εντοπισει καποιος ανιχνευτης μεταλλου.Κατι τελοσπαντων.Οι ουρανοξυστες στη βοστωνη για χτιστουν θελουν θεμελια 50 μετρων και πριν απο αυτο, χαρτογραφηση και εξεταση υπεδαφους το κερατο μου.... 4)Σχετικα με τα βακτηρια που το ανεφερε και αλλος.Το δεχομαι ως τελος και μου αρεσει αλλα παλι μπαζει. Τα τριποδα δεν ηταν αεροστεγη?Για ονομα!!!!! Εδω οι στολες οι δικες μας (των αστροναυτων) ειναι.Και αφου το πηραν πρεφα οτι τα βακτηρια τους σκοτωνουν, εμειναν εδω και εκοβαν βολτες μεχρι να πεσουν κατω?Οι αλλοι αποπανω τι εκαναν?Ποιος στρατηγος στη μαχη βλεπει τους στρατιωτες του να αποδεκατιζονται και τους κραταει εκει (ριψοκινδυνευοντας ΚΑΙ να πεσει στα χερια του εχθρου η τεχνολογια του).Ακυρα ολα αυτa, εχω να πω. END OF SPOILERS-------------------------------------END OF SPOILERS Καταλαβαινω οτι αυτη η υπεραπλουστευση γινεται απο μενα αυτη τη στιγμη συνειδητα,καθως η ταινια με απογοητευσε και τελικα απλα δεν με εκανε να πιστεψω το μυθο της.Ειμαι δηλαδη καπως σε.....In denial ενα πραγμα.Αλλα ρε φουστη μου αυτη τη φορα νομιζω το παρακανανε. A,και κατι τελευταιο.Διαβαζω σε σχολια για την τρομερη ερμηνεια (ετσι γραφεται αυτο?) της Fanning.Η οποια δε ειναι ισαξια με αυτη του Κρουζ συμφωνα με καποιους απο δω. IMO υπερβολη αποτελει αυτο. Το κοριτσακι ξερει να στριγγλιζει και να γουρλωνει παρα πολυ καλα, καλυτερα ισως απο την στριγγλια και το γουρλωμα της μεσης 12χρονης.Αλλα ως εκει. Εχει χρονια μπροστα της να μας αποδειξει τι αξιζει. Hex out
qspock Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Θα συμφωνησω για τα εφε και την πολυ καλη ατμοσφαιρα τρομου, ειναι μια ταινια κινηματογραφικη 100%, μην διανοηθει κανεις να πει: ασε θα το δω σε DVD σε καμια 21'' TV... Εγκλημα! Πραγματικα εντυπωσιακη. Το σεναριο βεβαια μπαζει και αφηνει πολλα αναπαντητα ερωτηματα. Ισως επρεπε να το αλλαξουν πολυ για να εχουμε ενα πραγματικο αριστουργημα, αλλα απο τη στιγμη που ηταν βασισμενο στο γνωστο βιβλιο αυτο ηταν δυσκολο να γινει. Με λιγα λογια ειναι μια ταινια με πολυ καλα στοιχεια, μεταδιδει αψογα την αισθηση του δεους και τρομου απο τους εισβολεις αλλα που δυστυχως περιοριζεται πολυ απο το ιδιο της το σεναριο και την μηδενικη του εξελιξη.
epote Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 hexenlord: SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS . . . το καταλαβαινεις οτι βασιζεται σε ενα βιβλιο που γραφτικε απο εναν βιολογο που εζησε και παιθανε ΠΡΙΝ ΑΠΟ 150 ΧΡΟΝΙΑ! ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑΛΩΝ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν υπηρχαν πυρηνικα οπλα Γιατι στραγκιζαν το αιμα μας? Γιατι προσπαθουσαν να μας εξωντωσουν? ΕΛΑ ΝΤΕ, πιστευεις οτι τα μυρμιγκια ξερουν γιατι το παιδακι καταστρεφει τη φωλια τους με ενα κοματι κλαδακι, η τα ποντικια και οι λαγοι καταλαβαινουν γιατι τους τρυπαμε με ενεσεις, του βγαζουμε τα αντερα, τους κωβουμε τα ποδια, τους βαζουμε περιεργα χειμηκα στα ματια? τελος πευτεις στην παγιδα του ανθρωπομορφισμου, δεν ξερεις τι βιωματα και εφυια εχουν οι εξωγηινοι, πως και γιατι παιρνουν τις αποφασεις τους, ποια ειναι η τεχνολογια τους. Δεν ξερεις τιποτα, το μονο που ξερεις ειναι ξαφνικα τεραστια μεταλικα πραγματα αρχιζουν και σε κυνηγανε χωρις κανενα λογο. Αυτος ειναι ο λογος που βλεπεις τη ταινια απο τα ματια μιας απλης οικογενειας. Παιρνεις τη θεση του μυρμιγκιου. Αλλωστε το ολο νοημα του βιβλιου ειναι η ασημαντοτητα της ανθρωπινης ζωης. Πως μεσα σε ολη την αλαζωνια μας κοντεψαμε να ξεχασουμε οτι δεν ειμαστε δα και τοσο διαφορετικοι απο το escericia colli. Οτι (και κανω ad lib quote) κερδισαμε το δικαιομα να ζουμε πανω σε αυτο το πλανητη οχι με την εξυπναδα, τις γνωσεις η τη τεχνολογια μας αλλα μεσω εκατομυριων ετων φυσικης επιλογης και εξελιξης. Ηταν ο τροπος που ειχε ο Wells να μας πει "παιδια χαλαρωστε υπαρχει και το AIDS" περα απο το γεγονος οτι δεν μπορεις καν να υποθεσεις τι ηξεραν και πως οι εξωγηινοι (αληθεια, οι αμερικανοι, ο μεγαλυτερος και ισχυροτερος στρατος της γης πηγε και εχασε απο μια ζουγκλα, δηλαδη καλα, what the fuck where they thinking? που ηταν οι στρατηγοι να πουν στους φανταρους errr...yo, hill billy, dont go into that fucking jungle) αυτο που πρεπει να σε απασχολει ειναι το εξις. Σου αρεσε η ταινια? Σε καθηλωσε? Σε τρομαξε? Ενοιωθες δεος μπροστα στα τριποδα? Ενοιωσες ανακουφηση οταν τσακισαν ενα απο αυτα?Σε ανατριχιασε η αποφαση του πατερα να προστατεψει το παιδι μου by any means neccesery (σκοτωνοντας εναν αλλο ανθρωπο). Σε αγγιξε η απελπισια τους? οσο για την ντακοτα. Ρε συ, θελω ΕΣΕΝΑ (η οποινδηποτε αλλο εννηλικο ηθοποιο) να βγαζεις με τα ματια σου τον τρομο που η ντακοτα εβγαλε μεσα στο αυτοκινητο, η την σοκαρισμενη απαθεια οταν την ειχαν πιασει στο τριποδο. You do that και μετα τα ξαναλεμε αν ειναι καλη η οχι . . . END SPOILERS END SPOILERS END SPOILERS
dpolal Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Μια μουφα και μιση.Πριν λιγο γυρισα και ειμαι αρκετα εκνευρισμενος καθως απογοητευτικα απο αυτο που ειδα.Ισως ειναι η πρωτη ταινια επιστημονικης φαντασιας τετοιου μεγεθους (stars' date='effects etc) που με κανει να την αμφισβητω σε θεμελιωδη βαση.Τι θελω να πω?Στο alien συγχωρεσαμε πολλα (oξυ για αιμα κανεις?Το γεγονος οτι τα aliens ηταν σχεδιασμενα μορφολογικα ακριβως για να κανουν hosts ανθρωπους κτλ). Στο Starship troopers ακομα περισσοτερα.Στο Dreamcatch...καλα αυτο ηταν ασυγχωρητο.Διαβαστε τι θελω να πω. HEAVY SPOILERS-------------HEAVY SPOILERS--------------HEAVY SPOILERS 1)Ποιος ο λογος που οι Αρειανοι στραγγιζαν το αιμα μας? 2)Ο στρατος γιατι δεν εριξε πυρηνικα.Εδω τα ριχνουν για ψυλου πηδημα και δεν εκαναν τιποτα ενω ειχε καταστραφει ο μισος πλανητης. 3)Ποτε ακριβως ειπαμε οτι ειχαν θαψει τα τριποδα στην γη οι αρειανοι?Πολυ πριν τον ανθρωπο ετσι?Δηλαδη μιλαμε για χιλιαδες χρονια.Φανταστειτε τι τεχνολογια ειχαν ΤΟΤΕ.Ας μου πει καποιος λοιπον,τοσες χιλιετηριδες περασαν, δεν εξελιχθηκαν τεχνολογικα?Επρεπε να ξεθαψουν τις σαβουρες τους?Και πες το καταπινω,εδω τα ατομα εστελναν εν μεσω κεραυνων τους πιλοτους τους στα τριποδα,απο που?Απο τα motherships ετσι?Ε, γιατι πολυ απλα δεν τα ξεσκιζαν ολα απο ψηλα (+μακρια,+πιθανοτατα εξω απο την ατμοσφαιρα της γης=εξαλειφεται και ο κινδυνος των βακτηριων).Οκ, ειμαι περιεργος το ξερω..... Αλλα ας εξηγησει καποιος, ειδικα που στην αμερικη,που σκαβουν για πετρελαιο ακομα και στην αυλη τους, πως καποιος δεν ειχε πεσει πανω σε ενα τετοιο πραγμα?Τουλαχιστον να το εντοπισει καποιος ανιχνευτης μεταλλου.Κατι τελοσπαντων.Οι ουρανοξυστες στη βοστωνη για χτιστουν θελουν θεμελια 50 μετρων και πριν απο αυτο, χαρτογραφηση και εξεταση υπεδαφους το κερατο μου.... 4)Σχετικα με τα βακτηρια που το ανεφερε και αλλος.Το δεχομαι ως τελος και μου αρεσει αλλα παλι μπαζει. Τα τριποδα δεν ηταν αεροστεγη?Για ονομα!!!!! Εδω οι στολες οι δικες μας (των αστροναυτων) ειναι.Και αφου το πηραν πρεφα οτι τα βακτηρια τους σκοτωνουν, εμειναν εδω και εκοβαν βολτες μεχρι να πεσουν κατω?Οι αλλοι αποπανω τι εκαναν?Ποιος στρατηγος στη μαχη βλεπει τους στρατιωτες του να αποδεκατιζονται και τους κραταει εκει (ριψοκινδυνευοντας ΚΑΙ να πεσει στα χερια του εχθρου η τεχνολογια του).Ακυρα ολα αυτa, εχω να πω. END OF SPOILERS-------------------------------------END OF SPOILERS Καταλαβαινω οτι αυτη η υπεραπλουστευση γινεται απο μενα αυτη τη στιγμη συνειδητα,καθως η ταινια με απογοητευσε και τελικα απλα δεν με εκανε να πιστεψω το μυθο της.Ειμαι δηλαδη καπως σε.....In denial ενα πραγμα.Αλλα ρε φουστη μου αυτη τη φορα νομιζω το παρακανανε. A,και κατι τελευταιο.Διαβαζω σε σχολια για την τρομερη ερμηνεια (ετσι γραφεται αυτο?) της Fanning.Η οποια δε ειναι ισαξια με αυτη του Κρουζ συμφωνα με καποιους απο δω. IMO υπερβολη αποτελει αυτο. Το κοριτσακι ξερει να στριγγλιζει και να γουρλωνει παρα πολυ καλα, καλυτερα ισως απο την στριγγλια και το γουρλωμα της μεσης 12χρονης.Αλλα ως εκει. Εχει χρονια μπροστα της να μας αποδειξει τι αξιζει. Hex out[/quote'] Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το βιβλίο, εγώ το είχα κάνει όταν ήμουν στο γυμνάσιο... Ομολογώ λοιπόν ότι απογοητεύτικα πολύ από την ταινία. ΑΝ είχαν ακολουθήσει ποιό καλά το βιβλίο τότε ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ αυτά τα κενά η ταινία.... Μα καμμία σχέση μιλάμε... SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS Ούτε για θαμμένες μηχανές, ούτε για ασπίδες ούτε τίποτα δεν λέει το βιβλίο. Καταρχήν διαδραματίζεται στην εποχή που γράφτηκε 1800τόσο και περιορίζεται στις τεχνικές δυνατότητες των ανθρώπων εκείνης της εποχής (αρκετά περιορισμένες) ΑΛΛΑ που μπορούσαν να πετύχουν (έστω και μικρής έκτασης) πλήγματα στους εξωγήινους (ναι καταστρέφονταν, ούτε ασπίδες ούτε χαζομάρες)... Οι οποίοι εξωγήινοι κατέβηκαν με τα σκάφη τους και βγήκαν από αυτά με τα τρίποδα... (ούτε κεραυνοί, ούτε τίποτα άλλο άρα πολύ ποιό πιστευτό σενάριο) Και φυσικά ούτε έπιναν αίμα, ούτε έτρωγαν ανθρώπους ούτε τίποτα και επίσης ποτέ ΔΕΝ βγήκαν και από τα σκάφη τους άρα δεν γίνεται και καμμιά αναφορά στην εμφάνιση τους παρά μόνο στο τέλος όταν ανακαλύπτονται νεκροί. Επίσης στο βιβλίο γίνεται και κάποια αναφορά σε αυτό το κόκκινο πράμα που φύτρωνε παντού... Στο βιβλίο το τέλος (ίδιο με τις ταινίας) έρχεται πολύ ποιό απλά και εύκολα ΑΛΛΑ και με λίγο μεγαλύτερη διάρκεια έτσι ώστε να γίνει και ποιό πιστευτό. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<END OF SPOILERS>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Παρόλα αυτά έχω να προσθέσω ότι τα εφφέ είναι από άλλον πλανήτη :wink: Το σενάριο σε κρατάει σε αγωνία από την αρχή ως το τέλος και σου μεταδίδει αυτούσια την αίσθηση αδυναμίας και ανικανότητας να αντιδράσουν στα δεδομένα που βιώνουν οι ήρωες... Οι ηθοποιοί πολύ καλοί στο ρόλο τους αν και το μοντέλλο του μπαμπά που τα έχει σκατώσει ελαφρώς ΑΛΛΑ στο τέλος γίνεται ήρωας είναι καθαρή αμερικανιά. Όπως επίσης και τα περί τρομοκρατών, μεγαλύτερης δύναμης του κόσμου, αδιάφορων εφήβων που μετατρέπονται σε σχεδόν ράμπο κλπ κλπ κλπ. Α και κάτι άλλο, πρέπει η αμερικάνικη σημαία να εμφανίστηκε καμμιά 50αριά φορές στην ταινία. (ήμαρτον πιά)
hexenlord Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 EPOTE:το καταλαβαινεις οτι βασιζεται σε ενα βιβλιο που γραφτικε απο εναν βιολογο που εζησε και παιθανε ΠΡΙΝ ΑΠΟ 150 ΧΡΟΝΙΑ! ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑΛΩΝ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ σωστο αλλα μεταφερμενο στο 2005 χανει, στην καλυτερη περιπτωση σου δημιουργει λογικα ερωτηματικα.Εμενα τουλαχιστον. EPOTE:Γιατι στραγκιζαν το αιμα μας? Γιατι προσπαθουσαν να μας εξωντωσουν? ΕΛΑ ΝΤΕ, πιστευεις οτι τα μυρμιγκια ξερουν γιατι το παιδακι καταστρεφει τη φωλια τους με ενα κοματι κλαδακι, η τα ποντικια και οι λαγοι καταλαβαινουν γιατι τους τρυπαμε με ενεσεις, του βγαζουμε τα αντερα, τους κωβουμε τα ποδια, τους βαζουμε περιεργα χειμηκα στα ματια? Χμμμμμ, ναι epote, αλλα αυτα που ανεφερες ειναι ζωα.Εμεις ειmaστε ανθρωποι και ειναι στην φυση μας να εξερευνουμε, να ρωταμε, να κρινουμε. Μην ξεχνας οτι-επιστημονικα μιλωντας- αυτο που μας ξεχωριζει απο τα ζωα εινη η υπαρξη του συνειδητου νου. Αυτα εχουν αισθησεις και ενστικτα που πρεπει να ικανοποιησουν (τροφη, αναπαραγωγη κτλ), εμεις εχουμε συνειδηση. Οποτε το "ΕΛΑ ΝΤΕ" σου μαλλον δεν στεκει, εν ετη 2005 τουλαχιστον (γιατι τελευεταια φορα που κοιταξα, τωρα γυριστηκε η ταινια,ναι ναι ξερω, αυτη που ειναι βασισμενη σε ενα βιβλιο του 1850+). EPOTE:τελος πευτεις στην παγιδα του ανθρωπομορφισμου, δεν ξερεις τι βιωματα και εφυια εχουν οι εξωγηινοι, πως και γιατι παιρνουν τις αποφασεις τους, ποια ειναι η τεχνολογια τους. Δεν ξερεις τιποτα, το μονο που ξερεις ειναι ξαφνικα τεραστια μεταλικα πραγματα αρχιζουν και σε κυνηγανε χωρις κανενα λογο. Αυτος ειναι ο λογος που βλεπεις τη ταινια απο τα ματια μιας απλης οικογενειας. Παιρνεις τη θεση του μυρμιγκιου. Εδω λοιπον νομιζω οτι ο Spielberg θα μπορουσε να χτισει πολλα πραγματα.Να μας δειξει την κουλτουρα τους κτλ,καταλαβαινεις.Εκει που πηγε να ρουφηξει τον Κρουζ αυτο το πραγμα και αυτος του εσκασε τις χειροβομβιδες,παρακαλουσα να δειξει εσωτερικα πλανα του σκαφους, να δουμε τι παιζει. Τελοσπαντων,μια ταινια ειναι απλως.No big deal
epote Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 ΟΛΟ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΠΟΣΤ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΣΠΟΙΛΕΡΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ spoilers spoilers spoilers spoilers spoilers . . . . Ούτε για θαμμένες μηχανές, ούτε για ασπίδες ούτε τίποτα δεν λέει το βιβλίο. για ασπιδες προφανως οχι, δεν μπορουσε καν να παει το μυαλο τους εκει. Αν στη τωρινη εποχη δεν ειχαν ασπιδες θα τα ειχαμε κανει κολυμπιθροξυλα προφανως, οποτε ειναι μια αναγκαιοτητα. Αλλα για το αν ειναι θαμενα, δεν το διευκρηνιζει, οι κυληνδροι στους οποιους επεσαν περιγραφονται ως "huge" αλλα οποσδηποτε πολυ μιρκοτεροι απο τα τριποδα, αρκετα μεγαλοι ωστε να χωρεσουν τον "bear sized" εξωγηινο. Οποτε δεν ειναι παραλογο να υποθεσεις κατι τετοιο. ΑΛΛΑ που μπορούσαν να πετύχουν (έστω και μικρής έκτασης) πλήγματα στους εξωγήινους (ναι καταστρέφονταν, ούτε ασπίδες ούτε χαζομάρες)... περα απο το γεγονος οτι το οτι ατρωτοι βοηθα στο κλιμα τρομου και περα απο το γεγονος οτι αν *δεν* ηταν ατρωτοι περιοριζεται η θεματικη της ταινιας (θα κατεληγε war movie) αν ειχαμε την ικανοτητα να τους καταστρεφουμε εστω και λιγο θα τους καταστρεφαμε τελειος γιατι εχουμε φοβερα εξελιγμενη καταστρεπτικη ισχυ και ικανοτητα παραγωγης. Απο την αλλη, σε καποιο σημειο στην ταινια αναφερει οτι καταφεραν και κατεστρεψαν μερικα. αν βεβαια μπορουσαμε να τα καταστρεψουμε θα γκρινιαζατε οτι "μα καλα εξωγηινοι τοσα εκατομυρια χρονια ηρθαν απο την αλλη ακρη του κωσμου και τους σκοτωνουμε με καραμπινες?" ΔΕΝ βγήκαν και από τα σκάφη τους άρα δεν γίνεται και καμμιά αναφορά στην εμφάνιση τους παρά μόνο στο τέλος όταν ανακαλύπτονται νεκροί. κεφαλαιο 4, the cylinder opens ξαναδιαβασε το στο τέλος γίνεται ήρωας είναι καθαρή αμερικανιά. γινετε ηρωας επειδη ειδε τα πουλια να καθονται πανω στο τριποδο?hardly Όπως επίσης και τα περί τρομοκρατών, μεγαλύτερης δύναμης του κόσμου, αδιάφορων εφήβων που μετατρέπονται σε σχεδόν ράμπο κλπ κλπ κλπ. Α και κάτι άλλο, πρέπει η αμερικάνικη σημαία να εμφανίστηκε καμμιά 50αριά φορές στην ταινία. (ήμαρτον πιά) η αμερικη *ειναι* η μεγαλυτερη δυναμη του κωσμου, ειναι νομιζω πολυ απλοικο επιχειρημα να πεις οτι αν κατεστρεψαν την αμερικη τι ελπιδες υπαρχουν... τα περι τρομοκρατων και ευρωπαιων εμενα μου φανηκαν αρκετα καλες "μπηχτες" σε αυτο το κλιμα φοβου που γενικος επικρατησε στην αμερικη τα τελευταια τρια χρονια η αμερικανικη σημαια...που φαινετε?! δεν το θυμαμαι καθολου σωστο αλλα μεταφερμενο στο 2005 χανει, στην καλυτερη περιπτωση σου δημιουργει λογικα ερωτηματικα.Εμενα τουλαχιστον. συμφωνοι, αλλα αυτος ειναι ο σκοπος. Να δεις τα παντα μεσα απο τα ματια του average joe. Αν ηταν να εξηγει τα παντα θα κατεληγε "χαζο" καταλαβαινεις τι εννοω? Πως θα μπορουσε ο τομ κρουζ τρεχοντας πανικοβλητος να καταλαβει τους λογους και τους τροπους με τους οποιους γινοταν οτι γινοταν? Να σου πω κατι, αν γυριζαμε μια ταινια που ελεγε οτι κατι τρομοκρατες απο το αυγανισταν πηρανε δυο αεροπλανα και τα στουκαρανε στους διδιμους πυργους θα λεγαμε "εχει κατι τρυπες ΝΑ" μα καλα που βρηκανε τα λεφτα, που βρηκανε εκπεδευμενους πιλοτους, γιατι δεν τα εριξαν τα αεροπλανα, ρανταρ οι αμερικανοι δεν εχουν... τεσπα ναι ορισμενα πραγματα ειναι τραβηγμενα, οι ασπιδες πχ που πραγματικα δεν εχουν "φυσικη" βαση οπως και να το κανουμε, αλλα ειναι μια λυση που δουλευει και δεν αποσπα ιδιαιτερα απο την πλοκη Χμμμμμ, ναι epote, αλλα αυτα που ανεφερες ειναι ζωα.Εμεις ειmaστε ανθρωποι και ειναι στην φυση μας να εξερευνουμε, να ρωταμε, να κρινουμε. Μην ξεχνας οτι-επιστημονικα μιλωντας- αυτο που μας ξεχωριζει απο τα ζωα εινη η υπαρξη του συνειδητου νου. Αυτα εχουν αισθησεις και ενστικτα που πρεπει να ικανοποιησουν (τροφη, αναπαραγωγη κτλ), εμεις εχουμε συνειδηση. Οποτε το "ΕΛΑ ΝΤΕ" σου μαλλον δεν στεκει, εν ετη 2005 τουλαχιστον πιθανον η επιστιμονικη ομαδα του mit που προλαβε και χωθηκε στο norad το καταφυγειο (η πως το λενε) να ειχε βγαλει ορισμενα συμπερασματα γιατι επιτιθονται οι εξωγηινοι κτλ οποσδηποτε οχι ολα γιατι σε μια μερα τι διαολο να προλαβεις. Αλλα οταν εισαι ενας λιμενεργατης καγκουρας κακος πατερας που τρεχει πανικοβλητος με ενα πιτσιρικι υποθετω οτι δεν προλαβαινεις και δεν μπορεις να βγαλεις τετοια συμπερασματα φυσικα και εχουμε πνευμα εξερευνησης αλλα θα ηθελα να σε δω να πας να κανεις πειραματα στο κοκκινο σταφ την ωρα που σε βυζαινει το τσουτσουνι του εξωγηινου Εδω λοιπον νομιζω οτι ο Spielberg θα μπορουσε να χτισει πολλα πραγματα.Να μας δειξει την κουλτουρα τους κτλ,καταλαβαινεις.Εκει που πηγε να ρουφηξει τον Κρουζ αυτο το πραγμα και αυτος του εσκασε τις χειροβομβιδες,παρακαλουσα να δειξει εσωτερικα πλανα του σκαφους, να δουμε τι παιζει. ναι οντως αυτο θα μπορουσε να το κανει, αλλα θα ετρωγε πολυ ωρα υποθετω. Βασικα εμενα αυτο που με χαλαει σε ολες αυτες τις ταινιες ειναι οτι οι εξωγηινοι ειναι ολοι ιδιοι μεταξυ τους και παντα μα παντα γυμνοι Τι διαολο δηλαδη, δεν εχουν αναγκη να προστατεψουν τα σωματα τους απο χμμ το κρυο ξερω γω?
Cue Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Να προσέχουμε τα spoilers ε? Ας βάζουμε κανά άσπρο χρώμα για τους δυστηχείς, ή στην τελική ας ξεχωρίσουμε τα θέματα σε Spoiled και Non-Spoiled! Συμφωνώ με τον epote σε όσα λέει. Βέβαια το γεγονός ότι η ταινία βασίζεται σε ένα βιβλίο όπου όταν γράφτηκε ήταν πιο πειστικό, ίσως θα έπρεπε να βάλει τον Spielberg να σκεφτεί πιο πολύ την μεταφορά του στον 21o αιώνα.
alex_000 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Είδα την ταινία εχτές. Υπόθεση άθλια για τον λόγο που συζητήθηκε, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να την δείτε όλοι στο σινεμά (σε ένα καλό σινεμά όχι θερινό). Η ταινία είναι σταθμός όσον αφορά τα σπέσιαλ έφυε εικόνας και ήχου και κάνει το Independence day να φαίνεται σαν ασπρόμαυρη ταινία του '50. Προσωπικά δεν περίμενα να ζήσω τέτοια "εμπειρία" όσον αφορά την υπέρτατη-στα όρια του απίστευτου σκηνοθεσία -που κάνει τις αχανείς πεδιάδες κλειστοφοβικές όσο ένα ασανσέρ γεμάτο κόσμο- και τα εφφε. Από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί άνθρωποι που επενδύουν τόσα λεφτά και τόση δουλεία σε μία ταινία αντί να γράψουν μια υπόθεση της προκοπής κάνουν ένα copy paste το μισό Independence day και μισό signs . - το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει και δεν με ενδιαφέρει κρίνω την ταινία και όχι το βιβλίο- Παρόλα αυτά τρέχτε.H ειρωνεία είναι ότι σιχαίνομαι θανάσιμα ταινίες που είναι μόνο εφφέ χωρίς ουσία
qspock Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δεν εχω διαβασει το βιβλιο αλλα απο οσα λενε τα παιδια εδω ισως μια απολυτη μεταφορα του να ηταν πολυ πιο πειστικη... Μια ταινια εποχης του 19ου αιωνα με εξωγηινους! Σιγουρα θα ηταν μοναδικη και πρωτοτυπη κι οχι σουπα ξαναζεσταμενη. Κριμα που μεταφερθηκε στο παρον, θα ειχε πολυ καλυτερες προοπτικες, αλλα οι αμερικανοι εχουν την εντυπωση οτι επιβαλεται να περνουν μυνηματα θυσιας για το εθνος τους (οπως ο γιος που ηθελε σον και καλα να αυτοκτονησει) στους πολιτες τους και νομιζουν οτι θα τα περασουν καλυτερα αν απευθυνονται αμεσα σε αυτους στο παρον κι οχι σε μια αλλη εποχη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.