Προς το περιεχόμενο

Laptop - επέκταση σκληρού

nobleman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλώς σας βρήκα,

Έχω ένα 5χρονο Compaq/PIII/500Mhz/12GB/320Ram, με XPS2-GR και δεν έχω σκοπό να τον αντικαταστήσω προς το παρόν... :wink:

θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν τι μπορώ να κάνω για να δώσω μερικές ανάσες στον σκληρό του? έχει γίνει πολύ βαρύς... :(

Να τον επεκτείνω προσθέτοντας 40άρη σκληρό? Ρώτησα τεχνικούς κατ/των και μου είπαν ότι αυτό θα τον κάνει ακόμα πιο αργό!

Έχω παρατηρήσει ότι το παθαίνει μετά από format όταν ξαναφουλάρει και μου αφήνει γύρω στα 4 BG free...

Τη μνήμη RAM την αύξησα από 64 σε 320 με μια 256άρα πριν 3 χρόνια και έβαλα τότε τα XP...

Ποια είναι η γνώμη σας? Αν ναι, πού να απευθυνθώ για να βρω αυτό που θέλω? ρώτησα στο http://www.infoshop.gr κοστίζει 100 ? ο 40άρης...

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αφού του έχεις δώσει xtra RAM πιστεύω ότι με ένα πιο γρήγορο δίσκο και όχι απαραίτητα πολύ μεγαλύτερο, θα ανασάνει. Δεν ξέρω όμως αν θα τον δει σωστά. Κοίταξε τo manual πριν κάνεις μια αγορά και σου μείνει στο χέρι.

Δημοσ.

Η πολύ απλά αγόρασε έναν εξωτερικό, ώστε να έχει εκεί μόνο αρχεία, και να τον συνδέεις όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο αρχείο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Η πολύ απλά αγόρασε έναν εξωτερικό, ώστε να έχει εκεί μόνο αρχεία, και να τον συνδέεις όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο αρχείο.

Η λύση του εξωτερικού δίσκου δεν με ενθουσιάζει... :?

Εξάλλου, δεν θέλω να ξοδέψω τόσα χρήματα όσα θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω για να πάρω έναν καινούργιο, συν την πώληση του παλαιού....

Γι' αυτό και ζητώ εάν έχεις κάποιος φίλος την τεχνογνωσία εδώ να μου προτείνει λύση εσωτερικού σκληρού, που αφενός μεν να είναι συμβατός με το δικό μου και αφετέρου δε να δώσει λύσεις στο πρόβλημά μου, έστω και προσωρινά κι όπου αντέξει!!!

Από την δική μου εμπειρία θα έλεγα ότι οφείλεται στο ότι το φορτώνω με πολλά software - τα άκρως απαραίτητα για να τον χρησιμοποιώ - που αργότερα βλέπω ότι έχουν δημιουργήσει τεράστια αρχεία με πολλές απαιτήσεις!!!

Δημοσ.

Είχα παρόμοιο πρόβλημα ταχύτητας σε Presario με 40 άρη δίσκο 4200 rpm. Μόλις πήρα έναν Hitachi 60 GB 7200rpm. Το πρόβλημά μου είναι πώς θα μεταφέρω τα δύο partitions του παλιού στον καινούργιο; Η λύση Ghost δεν τρέχει , αφού οι δύο δίσκοι είναι διαφορετικής χωρητικότητας, γίνεται δηλ το restore από Ghost, αλλά στη συνέχεια δεν bootάρει. Μπορώ να γλυτώσω την καθαρή εγκατάσταση, μιας και πολλά προγράμματα είναι αγορασμένα και θέλω πάλι ενεργοποίηση; Thanx

Δημοσ.

nobleman, με μέγιστο ποσό τα 100euro, μπορείς να δώσεις αρκετή πνοή στο pc σου με την προϋπόθεση ότι θα κάνεις την εγκατάσταση μόνος σου και να γλυτώσεις έτσι τα έξοδα τοποθέτησης. Είναι ιδιαίτερα απλά, αν ασχολείσαι γενικά με hardware...

Τα online shops θα σε βοηθήσουν αρκετά στο να διαλεξεις ένα σκληρό 2,5in των 5400rpm. Θα σου πρότεινα Hitachi επειδή είναι οι πιό αθόρυβοι εκτός αν σε ενδιαφέρει ιδαίτερα η χωρητικότητα οπότε θα πρέπει να πας σε άλλη εταιρία με περισσότερα GB ανά τιμή.

Δημοσ.

Απευθύνθηκα σε μερικά από τα e-shops και πήρα την ακόλουθη απάντηση - επώνυμη αλλά για ευνόητους λόγους δεν αναφέρομαι σε λεπτομέρειες...

"Καλημέρα από το .........,

καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για το ενδιαφέρον που δείξατε στο ηλεκτρονικό κατάστημά μας, με την επικοινωνία σας.

Ελπίζουμε να βρήκατε ένα φιλικό, εύχρηστο, λειτουργικό και με πολλές επιλογές, περιβάλλον αγοράς των αγαπημένων σας ψηφιακών ηλεκτρονικών προϊόντων.

Σίγουρα μπορείτε να φτασετε στα οριά του τον φορητό σας υπολογιστή, με περαιτέρω αναβάθμιση μνήμης ή/και σκληρού δίσκου. Ο φορητός σας υπολογιστής έχει 65ΜΒ μνημης ενσωματωμενα και 2 ελευθερα memory slots. Στην περίπτωση που τα επιπλέον 256ΜΒ τα εχετε βαλει σε ενα απο το slots αυτα, τοτε θα μπορούσατε να τοποθετήσετε άλλα 256ΜΒ στο επόμενο ελευθερο slot και να φτασετε συνολικα 576ΜΒ μνήμης, που ειναι και το μέγιστο που υποστηρίζει η μητρική σας. Είναι αρκετή ποσότητα μνήμης για Ρ3 τεχνολογιας επεξεργαστη.

Μια αναβαθμιση σκληρου δίσκου, το μόνο που θα σας προσφερει ειναι παραπανω αποθηκευτικο χωρο αν τον εχετε αναγκη. Δεν θα δουμε καποια αυξηση της ταχυτητας, αντιθετα το συστημα θα πρεπει να διαχειριστει κατι "μεγαλυτερο".

Δυστυχως δεν θα ελεγα πως το συστημα σας έχει βαρύνει, αλλά οι εφαρμογες εχουν γινει πιο απαιτητικες...."

Τι γνώμη έχετε?

Ειδικά ανάμεσα σε Hitachi 4200/5400/7200 rpm? Θα λύσω το πρόβλημά μου ή συμφωνείτε με τον τεχνικό/πωλητή? B)

Δημοσ.

Oi e3wterikoi mpainoun se opoiodhpote pc?

Kai h taxythta tous den periorizetai apo thn usb syndesh?

Δημοσ.

off-topic: Γιατί αυτή την ενότητα την βλέπω πάντα μεγαλύτερη σε πλάτος από την οθόνη μου? Μπορώ να το ρυθμίσω στο firefox? ty

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...