MacPhisto Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2004 Πηρα πριν απο 3-4 ημερες νεο σκληρο δισκο....western digital 160 Gb,7200 Rpm,8 Mb buffer..... Το παραξενο ειναι οτι το συστημα κυριολεκτικα σερνεται με τον νεο δισκο...ο παλιος ηταν στα 40GB και το συστημα πηγαινε μια χαρα....υπαρχει καμια μα καμια λογικη εξηγηση;;; ειμαι σε Windows XP SP2.... Δοκιμασα μερικα disk diagnostic προγραμματα και δεν βρηκα κατι...υπαρχει τροπος να διαπιστωσω που ειναι το προβλημα ρε παιδια;;; η συνδεση ειναι με ΙDE και εχω βαλει cable select και λειτουργει ως Primary Master...στο καλωδιο του δισκου δεν εχω συνδεσει τιποτα αλλο... Ο παλαιος 40αρης δισκος δεν υπαρχει πια στο συστημα.... ΟΛΑ πανε πιο αργα...απο την αναγνωση αρχειων μεχρι και το scrolling στην οθονη και στις σελιδες του Ιντερνετ......παω να τρελλαθω...αυτος ειναι ο 3ος δισκος που αλλαζω μεσα στην εβδομαδα απο το Πλαισιο..οι αλλοι ηταν νεκροι...... :evil:
FELIX Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2004 dokimase single, master h slave analoga pws ton exeis.ase to cable select kalytera
MacPhisto Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2004 το εκανα...εννοεις να βγαλω τα dvd-r και cd-r φανταζομαι ε;;; τιποτα....να το ξανακανω αν χρειαστει..αλλα τι θα γινει;;;δεν θα εχω recorder πανω;;; επαναλαμβανω οτι η μονη κινηση που εκανα στο συστημα ηταν να βγαλω τον 40αρη και να βαλω τον 160αρη,,,,ολα τα αλλα ειναι τα ιδια.......
Κomos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2004 oi diskoi oi western exoun auto to problima an den tous baleis single(xwris jumber) enw prepei na einai master kai to anti8eto. dokimase na tou bgaleis to jumberaki bale ton mono tou se mia kalwdiotainia kai pes mas ti sou kanei
dali13gr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2004 Exeis to disko ston idio controler me ta optical drives? An nai nomizw pws etsi oles oi syskeves trexoun me tin taxytita ts pio argis syskevis. ATA66 an den kanw lathos. Kane afto pou leei o Komos kai pes mas. Filika
MacPhisto Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2004 ο δισκος ειναι μονος του....τα dvd-r και cd-r τα εχω σε αλλο καλωδιο... θα δοκιμασω αυτο που λεει ο Κomos...παντως με ενα προγραμματακι που εβαλα (hd_speed λεγεται) ειδα οτι απο πλευρας ταχυτητας μεταφορας δεδομενων ειναι ΟΚ.....κοντα στα 25-30 MB/s που ειναι ΟΚ για ΑΤΑ 100.....
thcp Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2004 Σημείωση: Όσο μεγαλύτερα τα partitions (ειδικά σε FAT32) τόσο πιο αργά. Δεν ξέρω για τους μεγάλους της σειράς, πάντως για 40GB τα 30-40MB/s είναι ΟΚ. Τα DMA Mode τα τσέκαρες;
doctorkostis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2004 εχω την εντυπωση οτι τα 30ΜΒ/sec ειναι λιγα για δισκο με 8ΜΒ buffer.Ο δικος μου ειναι γυρω στα 45 με 50.Μηπως δε δουλευει σε ultra dma 5 και ειναι σε καποιο χαμηλοτερο?
neced Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 Τι καλωδιοταινία χρησιμοποιείς? 80 καλωδίων ή 40? Όλοι οι νέοι δίσκοι (από 2ΜΒ cache και άνω) θέλουν απαραιτήτως 80 καλωδίων για το 100% τους. Επίσης, προφανώς έχεις κάνει format στον υπολογιστή για να βάλλεις στον καινούριο δίσκο το λειτουργικό σου. Έχεις βάλει ό,τι πιο τελευταίο κυκλοφορεί από drivers για την κάρτα γραφικών? Το scrolling στην οθονη που λές ότι αργεί, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τον δίσκο... περισσότερο για θέμα refresh της κάρτας γραφικών φέρνει.
MacPhisto Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2004 λοιπον...νεοτερα δεδομενα...εκανα ξανα μανα format και περασα μονο antivirus και μαλιστα το NOD32 που ειναι και ελαφρυ..κανενα προβλημα,καμια καθυστερηση....οταν προχωρησα ομως στην εγκατασταση αλλων προγραμματων αρχισε να πεφτει αρκετα η αποδοση του συστηματος...πτωση που δεν ειχα παλια με τον αλλο δισκο..τα MB/s αυξηθηκαν σε 45!!!μετα το format εννοω....επισης οταν το PC μενει για ωρες ανοιχτο (καλη ωρα τωρα που ολο το βραδυ κατεβαζε) πεφτει παρα πολυ... thcp...απο οτι ξερω πανω απο 2 partitions σε NTFS δεν χρειαζονται...μη σου πω πως κανουν και κακο....οτι ακους λεω παντως...δεν ειμαι ειδικος... doctorkostis...οπως τα ειπες...τα MB/s ανεβηκαν... neced....αυτο με την καλωδιοταινία δεν το ξερω,,,,,λες να ειναι αυτο;;;ποσο παλιες ειναι οι καλωδιοταινιες των 40;;;ο παλιος δισκος ηταν στα 40 GB και στις 7200 RPM...format εχω κανει ουκ ολιγες φορες....οι drivers της μητρικης ειναι οι τελευταιοι...μηπως να εκανα κανενα update το BIOS;;;;υπαρχει περιπτωση να φταιει αυτο;;;;
doctorkostis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2004 Οταν η αποδοση πεφτει οπως λες, εκεινη την ωρα τι γινεται με το DMA? Αν κανεις uninstall τον controller και μετα κανεις restart φτιαχνει καθολου?
Alitis2004 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2004 vgale to jumper,to format tha prepei na einai se NTFS,h RAM 512 kai ano,vgale to CD-ROM kai pigeneto se ena alo pc na deis an doulevei kala(testariseto se pola data ,wave,mp3 klp) klise merika programs pou ksekinoun me to startup twn win an exeis kopia twn XP min kaneis update, h microsoft ta klidonei (neo frouto afto) kali tyxi
StavrosD Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2004 Αν στο βύσμα στην καλωδιοταινία που έχεις λείπει μία τρύπα, στην μία σειρά, περίπου στο κέντρο, είναι με 80 αγωγούς, διαφορετικά είναι με 40 αγωγούς.
dali13gr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2004 Ta kleidwnei? Einai tsekarismeno afto? Giati egw kserw oti epitrepei se olous tous xristes(nomimous i mi) na kanoun update.....
Powerfull Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2004 Αν απελπιστείς πάντως εντελώς, με 20 ευρώ διαφορά από μέρους σου στον ανταλλάσω με έναν 160ρη maxtor...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.