vpateri Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2004 Παιδιά καλησπέρα και από εμένα. Αν και λάτρης της τεχνολογίας σε θεωρητικό επίπεδο, λόγω υποχρεώσεων δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τις εξελίξεις. Όπως επίσης δυσκολεύομαι να δουλέψω με το μηχάνημα που έχω αυτή τη στιγμή. Οπότε ήρθε ο καιρός για αναβάθμιση. Πρέπει να τονίσω ότι διαβάζω καθημερινά όσα περισσότερα άρθρα μπορώ από το insomnia και από άλλα διεθνή sites οπότε έχω διαμορφώσει μια άποψη. Έχω σταθμίσει όλες τις απόψεις που λένε ότι ίσως να μην είναι και η πιο κατάλληλη στιγμή για αναβάθμιση (βλ. Nforce4. SLI κλπ.) αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να δουλέψω πλέον. Επίσης να τονίσω ότι ασχολούμαι κυρίως με cad και δεν είμαι φανατικός gamer, αν και δεν θα έλεγα όχι σε ένα καλό παιχνίδι για χαλάρωση κάποιες ώρες. Με αυτά και με αυτά κατέληξα στα παρακάτω. Όπου δεν είμαι 100% σίγουρος παραθέτω και μια εναλλακτική πρόταση για σύγκριση και αξιολόγηση δική σας. Θέλω καταρχίν να μου πείτε αν έχω κάνει κάτι χοντρό στην όλη σύνθεση και επίσης αν, μέσα σε λογικά πλαίσια, η αντικατάσταση ενός κομματιού από κάποιο άλλο θα άξιζε τα παραπάνω λεφτά. Λοιπόν ξεκινάμε: 1.Motherboard - MSI K8N Neo2 Platinum - Για την ώρα θα προτιμούσα τη σταθερότητα του Nforce3, από το να περιμένω για το νέο. 2.Processor - AMD Athlon 64 3500+ 512K 2.2 GHz (939) 90nm - θέλω μόνο να μου πείτε αν και πότε θα έρθει Ελλάδα, αλλιώς να πάω για τον 130nm. 3.Video Card - Msi GeForceFX 5950 Ultra - VTD256 - η κάρτα αυτή είναι ήδη αγορασμένη και δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής της - θεωρήστε την δεδομένη. 4.Memory - Corsair Value Select 3200 DDR C2.5 (2x512) ή Kingston 400 MHz DDR CL25 (2x512 - KVR400X64C25). - υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους? Θεωρείτε ότι αξίζουν μικρότερα timings για τις απαιτήσεις που προανέφερα? 5.Hard Drive - Seagate 160GB SATA 7200RPM 8MB Model ST3160023AS. - όσον αφορά το θέμα της υσηχίας. 6.DVD-ROM - Lite-On 16X DVD-ROM Model SOHD-167T - επειδή έχω ακούσει καλά λόγια για το seek time και το extraction που έχει. 7.DVD-RW - NEC DVD+/-RW Drive Model 3500A - πως τα πάει συγκριτικά με το plextor708A ως προς το θόρυβο και μόνο? το μοντέλο της plextor αν και παλιότερο, αργότερο και χωρίς dl είναι απόλαυση να (μην) το ακούς. 8.Sound Card - Creative Labs Audigy 2 ZS - μεγάλο δίλλημα για μένα:είστε ικανοποιημένοι από την on-board κάρτα ήχου σας? το cpu consumption πόσο είναι σε αυτή την περίπτωση? 9.Speakers - Creative Inspire 7.1 T7900. αν και ξέρω ότι ακόμα δεν υποστηρίζουν τα παιχνίδια και τα dvd 7.1 μήπως τελικά κάτι σε ηχεία 5.1 με καλύψει? Έπειτα έχει κανείς εμπειρία από τόσα καλώδια? Πως μαζεύονται? Ή μήπως το αποτέλεσμα στο δωμάτιο είναι τελικά αντιαισθητικό? 10.Mouse - Logitec Cordless Mouse Optical MX1000 - για το συγκεκριμένο δεν έχω κανένα επιχείρημα. Είναι απλά θέμα γούστου. 11.Keybord - ??? - μπορείτε να προτείνετε κάτι εσείς? Δεν έχω ψάξει ακόμα τα keybords. Επίσης κάπου πήρε το μάτι μου ότι θα βγει combo με το παραπάνω mouse - είναι αλήθεια? 12.PSU - Enermax Noisetaker EG475P-VE (470W) ή Fortron Source FSP400-60PFN ή Zalman ZM400A-APF - ένα θέμα με τρεις εναλλακτικές. Πάλι θα ήθελα απάντηση βασισμένη στην υσηχία και όχι στο ρεύμα που βγάζει το καθένα. 13.Case - Yeong Yang-5603 - επηρεασμένος από την πολύ καλή τιμή και θέση που πήρε σε παλιότερο συγκριτικό του anandtech. Επίσης προτιμώ ένα καλύτερο midi από ένα καλό full. 14.Mustek PowerMust 800VA L/I - οι δυο επώνυμες μάρκες μάλλον ξεφεύγουν από το όλο budget. Αυτά ήταν παιδιά. Για την ώρα θα κρατήσω την υπάρχουσα οθόνη, οπότε δεν θα αναφερθώ καθόλου σε αυτήν. θέλω να σας ευχαριστήσω για το χρόνο και να σας πω ότι αν δεν είσασταν εσείς θα πήγαινα στο πρώτο μαγαζί και θα ζήταγα "έναν Η/Υ" γενικά και αόριστα, οπότε καταλαβαίνετε τι θα έπαιρνα. Όμως μπήκα στη διαδικασία να διαβάσω και να ψάξω και νομίζω ότι αν βάλετε και εσείς την τελευταία πινελιά θα βγω κερδισμένος. Ευχαριστώ και πάλι και καλές γιορτές σε όλους!
Theodore Tsi Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 tha ta akoumbiseis kala alla tha pareis mixanima pou apla fisaei!!! loipon: egw tha anaferthw se orismena mono.... an exeis ta lefta gia mia karta ixou dwsta(den tha sou kanei megali katanalwsi se tetoio cpu alla o ixos tha einai pragmatika kaliteros!) gia speakers kala to skeftikes.....7.1 apla einai too much!me sistima 5.1 tha sikwneis ti geitonia sto podi.apla! oso gia mouse k keyboard kati ta reviews pou exw dei(gia to mx1000 diabasa oti an to sikwseis apo katw k to xanakoumbiseis thelei peripou 1sec na arxisei na douleuei k pali.arketa spastiko tha elega).gia combo proteinw auto: http://www.microsoft.com/products/info/product.aspx?view=22&pcid=4e928caa-b20e-442e-a6d1-5dbef92442eb&type=ovr gia psu rixe mia matia k se tagan....+edw alla k se reviews pou exw dei ta exoun bgalei apo ta pio isixa k ta pio stathera.pisteuw oti axizoun. kouti twra.......den xerw ti timi exei to YY alla mbes k edw: http://www.thermaltake.com/xaserCase/main.htm auta apo mena.elpizw na boithisa+kane k ena post otan to pareis me photo tou thiriou
vpateri Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 thanks a lot budy! kapoy diavasa oti yparxei megalh zhthsh gia athlon 64 kai dyskoleuontai ta ergostasia sthn taiwan. opote mallon o 90nm tha arghsei ara gia ton 130nm me vlepw ontws tetoio lag sto mouse akougetai spastiko ta tagan sigoura apo reuma ta pane mia xara menei epomenws na dokimasw to thoryvo pou kanoun gia thn thermaltake panta pisteua oti exei poly fantezi koutia enw egw psaxnw gia kati pio sovaro twra omws pou eida ta tsunami, allazw apopsh. poly poly wraio kouti! thanks kai pali kai kalh synexeia
vpateri Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 thanks a lot budy! kapoy diavasa oti yparxei megalh zhthsh gia athlon 64 kai dyskoleuontai ta ergostasia sthn taiwan. opote mallon o 90nm tha arghsei ara gia ton 130nm me vlepw ontws tetoio lag sto mouse akougetai spastiko ta tagan sigoura apo reuma ta pane mia xara menei epomenws na dokimasw to thoryvo pou kanoun gia thn thermaltake panta pisteua oti exei poly fantezi koutia enw egw psaxnw gia kati pio sovaro twra omws pou eida ta tsunami, allazw apopsh. poly poly wraio kouti! thanks kai pali kai kalh synexeia
billpeppas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 3500+ 90άρηδες είχε φέρει μερικούς το e-shop. Για το πιο αθόρυβο PSU πας για Fortron [ FSP ] , ή ακόμα και για Fanless. Την ήχου πάρε την. Πολύ ανώτερος ήχος , και κατά πολύ μικρότερη ενασχόληση της CPU. Από μνήμες λίγο καλύτερα πάνε οι Corsair. Για τα ηχεία...αν είσαι μερακλή και 16.3 βολεύεις μια χαρά στο δωμάτιο [ από όλες τις απόψεις...καλώδια , κλπ κλπ ]. Για 2 καλώδια δεν νομίζω να σου το δυσκολέψουν το έργο. [ και εγω 7.1 έχω ]
vpateri Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 thanks kai pali eidika gia ta cpu tha parw deutera na mathw leptomereies kala e mou eftiaxes to savvatovrado! symfwnw kai gw gia corsair exoun mia kalyterh parousia en genei kalo vrady!
deathlok Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2004 gia isixia tha protina tagan trofodotiko.girnane pio arga apo ola ta ta trofodotika pou ksero oi anemistires (ksekinoun apo 530 strofes) kai epeidi me ta decibel mas doulevoun oi etairies polles fores oi strofes apoteloun mia asfali methodo (tis perisoteres fores ) gia na elenkseis thorivo. episis disko seagate pare ton 200gb einai poli mirki diafora kai tha doseis tosa lefta den aksizei na tsigounefteis ekei.
vpateri Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2004 ok paides apo aurio xekinaw to sthsimo tha arxisw me to kouti alhtheia allo magazi aktos apo to nauftilo ston peiraia pou na fernei ta koutia yeong yang mhpws xerete? asxeto: ena trofodotiko me to pou to syndew sto reuma xekinaei h prepei na einai panw sto kouti? rwtaw mhpws kai mporesw na symperanw kapoia pragmata gia to thoryvo an kai me tosh fasaria thn hmera se kapoio magazi dyskola tha katalavw plhrws. polles fores h yshxia ths nyxtas apokalyptei ta perissotera
xaxa1982 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2004 Στην κάρτα γραφικών υπάρχει πρόβλημα!Τα υπόλοιπα είναι ok! Πλάκα κάνω!Το σύστημα είναι πολύ καλό!Απ' ότι φαίνεται παρακολουθείς τις εξελίξεις στους υπολογιστές ψέμματα μας έλεγες!!! Μια χαρά είναι το σύστημα!Ευχήσου όταν το πάρεις να δουλέψουν όλα καλά!Αν και στο θέμα της συμβατότητας και της σταθερότητας θα σου πρότεινα μια motherboard Asus(Εγώ δεν την αλλάζω την μάρκα αυτή).Χωρίς βέβαια να έχω να σου προτείνω κάποιο μοντέλο γιατί δεν το έχω ψάξει καθόλου,απλά στο λέω σαν γνώμη!Αυτά!!!Καλή αγορά και καλώς να δουλέψει....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.