Προς το περιεχόμενο

Sounblaster 5.1 Live! Βοη8εια στο registry,SOS!!!

300Lions

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, σας παρακαλω οποιος μπορει να με βοη8ησει στο παρακατω προβλημα:

Το συστημα μου ειναι WinXP SP1, Intel 2,4GHz με Direct X 9.0b και με μια Sounblaster Live! 5,1 επανω... Προσφατα (κακως ,πολυ κακως) εγκατεστησα το Eyrofighter Typhoon ,το οποιο η8ελε να εγαταστησει τους Direct X 7.0 ,κατι το οποιο δεν αφησα να γινει βεβαια... Το παιχνιδι δεν ειχε ηχο και ετσι οταν βγηκα απο αυτο διαπιστωσα οτι ουτε η Soundblaster επαιζε πια...

Μου εμφανιζοταν το μηνυμα ''Bad Direct Sound Driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code :8878000A ''

Προφανως ειχε απενεργοποιη8ει η καρτα ηχου κι ετσι εκανα επανεγκατασταση των drivers. Η καρτα δουλεψε αλλα για λιγο ,διοτι οταν εκανα Uninstall το Eyrofighter καποιο αρχειο η8ελε reboot για να φυγει κι ετσι εκανα reboot για να απαλλαγω απο αυτο... Μετα ,οχι μονο δεν δουλευουν οι drivers της Soundblaster ,αλλα μου λεει και ''New Hardware found'' και στο Device Manager μου γραφει ''Unknown Multimedia Audio Controller: PCI Bus 0, device 31 , function 5'' αλλα οσο και να εγκαταστω τους αυ8εντικους drivers η καρτα δεν βλεπεται απο το συστημα...

Οταν εψαχνα το registry νομιζω οτι ειδα καπου οτι το παιχνιδι ειχε αλλαξει τα settings της Soundblaster ,κατι για device εγραφε,αλλα εκεινη την ωρα δεν εδωσα σημασια και το κα8αρισα απο το backup του Registry Cleaner...

Μπορειτε να με βοη8ησετε στο πως να ξαναορισω ακριβως στο Registry την Soundblaster ωστε να την αναγνωρισουν τα XP και να μην την βγαζει Unknown συνεχεια? Δεν ξερω πολλα απο registry γι αυτο 8α η8ελα λεπτομερεις κινησεις εαν ειναι δυνατον... Δεν 8ελς να κανς φορματ ,μου τη δινει να ξαναπερναω ενα σωρο προγραμματα και updates ξανα :?

Ξερω πως το insomnia βοη8αει σε τετοιες καταστασεις ,το συνιστουν 29 8εραπευμενοι ψυχωτικοι ,8υματα της νοσου των τρελλων προγραμματιστων της Microsoft... :evil: :shock:

θα περιμενω με αγωνια κι ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας :(

Δημοσ.

Μια απλή λύση είναι να πας στο αμέσως προηγούμενο restore point και λογικα θα είσαι εντάξει(πριν την ημερομηνία εγκατάστασης του παιχνιδιού). Αν δεν το δοκίμασες κάντο ή ξαναρώτα για λεπτομέρειες. Good Luck

Δημοσ.

Σ ευχαριστω φιλε, καλη η προταση αλλα δεν δουλεψε οπως λογικα 8α επρεπε... Ουτε ο New Hardware Wizard βρηκε την καρτα στο διαδικτυο (σιγα μην την εβρισκε!)

Κατι εχει γινει στο registry και δεν δηλωνεται η καρτα οταν περναω τους drivers ... Εξακολου8ει να μου βρισκει το καινουργιο Hardware αλλα παρολο που εχω το αυ8εντικο cd εγκαταστασης μετα την επανεκκινηση μενει η καρτα σαν unknown multimedia device.... <Καποιο value δεν ειναι σωστο γιατι το παιχνιδι ειχε κανει καποιες αλλαγες αποτι προλαβα να δω στην Soundblaster, κατι με Dword κλπ αλλα ειμαι ασχετος απο αυτα οσον αφορα τα key values κλπ...

Παιδια , βοη8ειστε εαν μπορειτε :(

Δημοσ.

Άσχετο. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω Drivers για τη συγκεκριμένη κάρτα, καθώς και το τελευταίο EAX ?

Έχω χάσει το CD...

Δημοσ.

Επισης δεν ξερω αν βοη8αει αυτο αλλα στο System Information>components.Problem devices μου λεει:

Multimedia Audio Controller PCI\VEN_8086&DEV_24D5&SUBSYS_A0021458&REV_02\3&13C0B0C5&0&FD The drivers for this device are not installed.

!!!

Ακομα :

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Creative Tech\Installation]

"ProductName"="Sound Blaster Live!"

"ProductVersion"="3.0"

"SBLive51"=dword:00000000

"SBDOLBY"=dword:00000000

και

[HKEY_CURRENT_USER\Software\CREATIVE TECH\DeviceInfo\PCI\VEN_1102&DEV_0002]

"SetAWE"=dword:00000001

και

HKEY_CURRENT_CONFIG\System\CurrentControlSet\Enum\PCI\VEN_8086&DEV_24D5&SUBSYS_A0021458&REV_02\3&13C0B0C5&0&FD]

"CSConfigFlags"=dword:00000000

και

[HKEY_CURRENT_CONFIG\System\CurrentControlSet\Enum\PCI\VEN_1102&DEV_0002&SUBSYS_80641102&REV_08\4&1F7DBC9F&0&18F0\DirectSound\Device Presence]

"WDM"=dword:00000001

και τελος

[HKEY_CURRENT_CONFIG\System\CurrentControlSet\Enum\PCI\VEN_8086&DEV_1050&SUBSYS_30131458&REV_02\4&1F7DBC9F&0&40F0]

(value not set)

Μηπως εχει δηλωθει πολλες φορες η καρτα και σε αλλο key πανε οι drivers και αλλο key δεν ενημερωνεται γι αυτο?

Παρακαλω ,ας μου πει καποιος :? :? :? :? :? :? :?

Δημοσ.

Dali13gr,

τους κατεβασα τουw τελευταιους drivers, αλλα δεν εχω SP2 :)

Εξαλλου δεν δουλευουν γιατι στην εγκατασταση τους μου λεει οτι δεν υπαρχει Soundblaster στο συστημα ,χαχαχαχα , τι να τους πεις τωρα...

Αιαντα ,

ψαξε στο http://www.google.com για το αρχειο LiveDrvPack.exe και μετα πηγαινε στο http://uk.europe.creative.com/support/downloads/welcome.asp για να κατεβασεις και τα 2 patches και updates που εχει βγαλει επισημα η Creative .

Δημοσ.

Dali13gr ,

Σευχαριστω πολυ φιλε, πολυ ενδιαφερον στεκι, ελπιζω να βρω μια λυση,φαινεται οτι πολλοι εχουν το ιδιο προβλημα... Εισαι χρυσαφι οπως και ναχει :D Τωρα εχω παλι καποια αυτοπεποι8ηση χαχα... Βυ8ιστε τουςςςςςςςςςς

Δε ξεχνω...

Φιλε Αιαντα καλη τυχη ευχομαι :) Ελπιζω οχι τη δικη μου :? !

Δημοσ.

Ενταξει παιδια, τελικα βρηκα τι εφταιγε, η onboard καρτα ηχου ειχε δηλω8ει enabled...! Ευχαριστω για τις απαντησεις, βοη8ησαν πολυ :):):)

• 2 χρόνια αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...