Προς το περιεχόμενο

Να πάρω τώρα dvd-r ή να περιμένω (και ποιο DVD-ROM)?

Panosst

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

dvd-Θέλω να πάρω dvd recorder και διαθέτω μέχρι 100 ευρώ. Η ερώτησή μου είναι η εξής: να χτυπήσω τώρα το NEC 3500 ή πρόκειται μέσα στα Χριστούγεννα να βγει κάτι καλύτερο?

Βασικά μου τη σπάει που τα διπλής επίστρωσης θέλουν 25 λεπτά για να γραφτούν στα 4χ και έλεγα μπας και βγει κανένα ποιο γρήγορο τώρα κοντά.

Και μια τελευταία ερώτηση. Το Plextor 716 (δεν είμαι σίγουρος αν λέγεται έτσι, εννοώ αυτό που γράφει σε 16x dvd+r/ 4x double layer) πότε βγαίνει και περίπου πόσο το περιμένουμε να κοστίζει? Θα είναι πολύ καλύτερο από το NEC?

Δημοσ.

Τώρα!!! Αν το πάς πιο μετά και πιο μετά δεν πρόκειται να πάρεις ποτέ recorder...

Δεν σου αρκεί να γράφεις με 16χ τα single layer που έχουν 70 λεπτά (taiyo yuden) παρά να σκάς 10 ευρώ για ένα απλό δισκάκι dl?

Με 10 ευρώ παίρνεις 15-16 καλά 8άρια δισκάκια (τα tayio γράφονται και σε 16χ)

Δημοσ.

κοίτα η επόμενη γενιά recorders που λογικά θα βγει το νέο έτος, θα είναι 8Χ στην επανεγγραφή (DVD-RW) και 8Χ στο DLayer. Οπότε αν μπορείς να περιμένεις χαμένος δε θα βγεις. Βέβαια μην περιμένεις καλύτερες τιμές. Απλά θα αποσυρθούν τα σημερινά και με τα ίδια λεφτά θα πάρεις καλύτερο.

Τώρα το αν σου χρειάζεται τόσο η επανεγγραφή , ή το πότε θα δούμε dual layer δισκάκια 8X και σε λογική τιμή, ίσως χρειαστεί να περιμένεις και κανα χρόνο μέχρι να το αξιοποιήσεις.

Οπότε τότε ίσως να σκέφτεσαι να μην πάρεις Dual-layer 8,5GByte αλλά τα νέα των 30GByte. :D

Δημοσ.

Νομιζω οτι και στα DVD ισχυει ότι ισχυει και στους υπολογιστές γενικώτερα.

Λογικό ειναι, μετα από 6 μήνες να πέρνεις με τα ίδια λεφτά, βελτιωμένα προιόντα... Παντα αυτό ισχυει!

Καλή αγορά ειναι αυτή που τη κάνεις οταν τη χρειάζεσαι και πρόκειται να την χρησιμοποιήσεις.

Ανάλογα με τα χρηματα που διαθέτεις, κοιταξε τις ανάγκες σου και κανε την αγορά του προιόντος που σου ταιρίαζει, σήμερα!

Ειδικώτερα για τα DVD Drives, θεωρείται πια, ότι εχουν μπεί στη φάση της ωριμότητας τους, δεν προκειται να δεις μειώσεις τιμών πια, παρά μονο βελτιωμένα μοντέλα στην ίδια τιμή. Τα dvd από πλευράς ταχύτητας έχουν φτάσει στο όριο τους και μόνο βελτίωση στα DL θα δουμε από εδω και πέρα (μιλάω για την σημερινή τεχνολογια παντα). Προσωπικά ευχομαι και στην βελτιωση της τεχνολογιας RW γιατί οπως ειναι σημερα, ειναι τελειως αναξιοπιστη (όπως και τα CDRW πριν μερικά χρονια).

Δημοσ.

Ακομα και τα CDRW για μενα ειναι αναξιόπιστα..

Πιο πολύ πρέπει να βελτιωθούν τα χύμα DVDR, πολλές φορές έχω κρεμαστεί απο ΚΑΚΗ ποιότητα (πλέον MONO RITEK).

Μην περιμένεις, πάρε τώρα αν χρειάζεσαι τώρα. Άν οχι τότε περιμένεις..

Εγώ το ίδιο πράγμα έκανα με την κάρτα γραφικών μου.. περιμενα και περίμενα μέχρι να βγει κάποιο παιχνίδι που πραγματικά να τη χρειάζεται.. Και την πήρα μόλις το καλοκαίρι για το Doom3 (ξέρω, βρήκα και γω παιχνίδι, που να ξερα!!!) :D :D :D

Δημοσ.

O xrysos kanonas twn PC

An to XREIAZESAI parto twra ,pare omws afto pou pragmatika xreiazesai,an de to xreiazesai perimene,mhn eisai pleonekths oute aplhstos :)

sornok giati re to metaniwses pou phres single layer

Egw dhladh pou pira to NEC 3500 prin 4 vdomades kai hdh epese h timh toy poy grafei DUAL kai SINGLE se 16X shmainei oti grafw DUAL? (oute zwgrafista den exw dei) h grafw se 16X ? (as vrw 8X prwta se logikh timh...)

Se kana eksamhno na mou peis oti to metaniwses nai alla tote hdh tha xeis to recorder sou 1 xrono.... mhn eimaste aplhstoi epanalamvanw

Δημοσ.

Μπαίνω πριν λίγο e-shop για να παραγγείλω το nec και βλέπω με 114 + ΦΠΑ το PLEXTOR PX-716A. Αλλά δεν μπορώ πουθενά να βρω review. Τελικά τι λέει, είναι καλύτερο από το nec ή μάπα?

Edit: Α τους παλιο <<μπιιιπ>>. Στην αρχή το είχανε 114 και τώρα το πήγαν 118 ευρώ.

Δημοσ.

Παρε NEC που ειναι δοκιμασμενο και ειναι και κορυφαιο μηχανημα. Τσαμπα τα λεφτα αν πας για το Plextor. Δεν λεω, ισως να εχει ελαφρως καλυτερο servise αλλα δεν αξιζει να δωσεις σχεδον τα διπλα λεφτα.

Δημοσ.

Συμφωνα με πληροφοριες το καινουργιο Nec 3520 θα βγει οπου ναναι και θα υποστηριζει +RW x8 και αργοτερα DVD-R Dual Layer. Ισως με firmware update να ανεβει η ταχυτητα στα +R dual layer x8. Βεβαια, ακομα δεν υπαρχουν φτηνα δισκακια DL η +RW δισκακια x8. Για να μη μιλησω για το dual layer -R που ακομα ουτε τα specs δεν ειναι καλα καλα γνωστα...

Δημοσ.

Μάλλον θα πάρω το NEC 3500. Θέλω όμως να το συνοδεύσω και με ένα DVD-reader. ποιό να προτιμήσω? Βάσικά θέλω να ripάρω ταινιούλες και να κρατάω και backup κανα παιχνιδάκι, είτε είναι cd είτε dvd.

Αυτό τι λέει?

PLEXTOR DVD PX-116A 16X48 ATAPI BULK

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.325572

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...