Προς το περιεχόμενο

DMA mode?

theoritikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το dvd που έχω , ενα pioneer dvd-120, δουλεύει μόνο σε pio mode. Και να επιλέξω να δουλεύει σε dma mode απο την διαχείρηση συσκευών, πάλι σε pio δουλεύει! Εκανα απεγκατάσταση του controller, τον είδε για λίγο σε dma, αλλά ξαναδουλεύει σε pio! Tι να κάνω?

Δημοσ.

Πρέπει να κάνεις μία ρύθμιση και στο bios... Μισό να κάνω ρεσέτ να σου πώ...

edit:

Στην καρτέλλα integrated peripherals

IDE 1 Controller από auto κάντο ATA66/100

IDE 2 Controller από auto κάντο ΑΤΑ66/100

Δημοσ.

Αν και πάλι δεν δουλεύει σε DMA τότε πήγαινε στο registry:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001 HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0002

και σβήσε τα: MasterIdDataCheckSum και SlaveIdDataCheckSum

Δημοσ.

:oops:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0002

:oops:

Δημοσ.

Δεν έγινε τίποτα. Το dvd μπαίνει για λίγο σε dma mode, αλλά όταν βάζω κάποιο cd/dvd τότε ξαναγυρνά σε pio mode! Μήπως φταίει που έχω το service pack 2? Λέτε να λυθεί με firware update?

Δημοσ.

to idio akrivos epatha kai ego kai apofasisa na tou kano ena format gia na lithi to provlima. meta to format einai mia xara doulevi kanonika se DMA mode, pantos an kserei kanenas alos pio eykoli lisi as tin pei giati to theoro paralogo na diorthonete ayto mono meta apo format :(

Δημοσ.

που και που μου παρουσιαζεται και εμενα αυτο το προβλημα.

επειδη ειχα δοκιμασει και εγω τα παντα, αυτο που ελυσε το προβλημα (μεχρι να ξαναπαρουσιαστει) ηταν το εξης. αποσυνδεσα τα dvd/dvdrw, και εκανα reboot συνδεοντας ενα ενα καθε φορα. κουραστικο μεν αλλα επανηλθε το dma.

Δημοσ.

Αφού κάνεις απεγκατάσταση του controller (δλδ reboot και επανεγκατάσταση), ξαναβάλε την επιλογή DMA if available (από το properties του συγκεκριμένου controller). Μερικές φορές χρειάζεται να επαναλάβεις την συγκεκριμένη μέθοδο και 2 κ 3 φορές, με reboot. Είχα το ίδιο πρόβλημα με ένα NEC 3500 και το έλυσα όπως σου περιέγραψα.

Δημοσ.

theoritikos άμα δεν έχει δουλέψει τίποτα από τα παραπάνω ή γενικά λύσεις σε software, δες μήπως κάποιο pin στο dvd έχει στραβώσει ή δεν κάνει καλή επαφή με το καλώδιο.

Δημοσ.

Πάλι τίποτα δεν έπιασε απ'οτι μου προτείνατε.

Αποτι έχω καταλάβει το πρόβλημα είναι στα xp, γιατί στο bios το βλέπει κανονικά σε umda mode 4.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...