Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με DVD-ROM

nautilus7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το Toshiba SD-M1612 και το NEC 3500AG. Χρησιμοποιώ δισκάκια Taiyo Yuden DVD+R 8x τα οποία καίγονται μια χαρά. Όταν τα διαβάζω με το NEC το CD-DVD Speed δίνει μια πολύ φυσιολογική καμπύλη (5x-16x). Όταν χρησιμοποιώ ως reader το Toshiba, η ανάγνωση ξεκινάει με πάρα πολύ μικρή ταχύτητα (0.54x), ενώ στο τέλος του δίσκου βγάζει πρόβλημα και σταματάει το test. Τι λέτε να φταίει;

Θέλω αγοράσω ένα DVD-ROM που να μπορεί να κάνει μέτρηση λαθών (PI/PO). Ποιο μου προτείνετε;

Δημοσ.

Exw akrivws k gw tis ides siskeves!.Odws kapio provlhma pezei me to Toshiba se merikes spanies periptwseis sto telws twn CDs,twn DVDs de to xw parathrhsei (akoma?) Kata ta alla ine poly kalo drive.Aparaithth proypothesh fisika na xeis hacked firmware giati ths manas toy exoun olo "koftes".Pane katefthian gia firmware aupdate an de tox eis kanei akomh.

PROSOXH,YPARXOYN 3 REVISIONS ,SIGOUREPSOU PIO EXEIS PRWTA.

http://forum.rpc1.org/portal.php

Kalh tyxh

Δημοσ.
...Θέλω αγοράσω ένα DVD-ROM που να μπορεί να κάνει μέτρηση λαθών (PI/PO). Ποιο μου προτείνετε;

Τέτοια μαγκιά, μόνο τα LiteOn, φίλε...

Δημοσ.
PROSOXH' date='YPARXOYN 3 REVISIONS ,SIGOUREPSOU PIO EXEIS PRWTA.

http://forum.rpc1.org/portal.php

Kalh tyxh[/quote']

Έχω αλλάξει firmware και έχω βάλει το toshiba no limit. Το θέμα δεν είναι ότι δεν πιάνει μεγάλες ταχύτητες, αλλά ότι στα συγκεκριμένα δισκάκια και μόνο στην αρχή (τα πρώτα 50 ΜΒ) η ταχύτητα ανάγνωσης είναι πάρα πολύ μικρή με αποτάλεσμα να κάνει κάποια μικροσπασίματα κατά την αναπαραγωγή της ταινίας.

Δημοσ.

Το σφάλμα που λέω παραπάνω ότι βγάζει στο τέλος του δίσκου λέει ERROR-PARAMETER VALUE INVALID (052602). Μήπως τα έχει φτύσει το dvd-rom;

Δημοσ.

Σιγουρεψου οτι εχεις χρησιμοποιησει το firmware που υποστηριζει DVD+R(W), γιατι το Toshiba 1612 εχει 2 εκδοσεις firmware, την 10χχ (που δεν υποστηριζει +) και την 18χχ που υποστηριζει. Δηλαδη οι εκδοσεις που χρειαζεται να εχει το drive για να διαβαζει DVD+R ειναι ειτε η 808 ειτε η 816 αναλογα με το revision (Α η Β). Απο κει και περα μενει να αλλαξεις ταχυτητα εγγραφης, δισκακια, firmware στο NEC (ποιο εχεις?) και να δοκιμασεις. Επεισης, τσεκαρε αν ειναι ενεργοποιημενο το DMA στο Toshiba!

Δημοσ.

Το firmware του toshiba ήταν το 1004 (rev. B) και το έχω αλλάξει σε J004 για να ριπάρω πιο γρήγορα. Παλιότερα είχα δοκιμάσει και το J808, αλλά δεν έγραφα τότε στους συγκεκριμένους δίσκους. Πάντως και με τα δύο firmware το nero info tool λέει ότι δεν υποστιρίζει dvd+r. Όπως και να 'χει όμως έχω αλλάξει το book type σε dvd-rom στα συγκεκριμένα δισκάκια, οπότε δεν νομίζω να φταίει αυτό. Το firmware του nec είναι το 2.18_Liggy_Ritec_SE και μπορώ να κάψω τα ΤΥ μέχρι 16x αλλά εγώ τα καίω στην ονομαστική τους ταχύτητα, δηλαδή 8x. Το DMA είναι απενεργοποιημένο στο toshiba, αλλά δεν ξέρω πως ενεργοποιείται (win xp).

Δημοσ.

To DMA απενεργοποιημενο?? :shock:

Γι αυτο εχεις τα προβληματα που αναφερεις...

Πανε στο IDE/ATA/ATAPI controlers στο device manager και καντα uninstall. Ασε τα XP να τα στησουν μετα το restart. Τσεκαρισε το IDE/ATA/ATAPI (pimary και secondary IDE channel) να εχουν Ultra DMA 2 mode. Αν εχουν PIO δεν εχεις DMA.

Δημοσ.

Έχω το ίδιο dvd-rom.

Με το J004 έκανε γρήγορα rip τις ταινίες αλλά όχι τα dvd-r (ΠΟΛΥ αργά)

Με το J808 διαβάζει τα dvd+r (το δοκίμασα) και <<πετάει>> στα dvd-r.

Αν δεν δοκίμασες το J808, κάνε το, αξίζει.

Μέτρηση σφαλμάτων κάνει και το καινούριο dvd-rom της Asus.

http://cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=11566

Δημοσ.

Άκυρο! Το Intel Application Accelerator λέει πως το toshiba λειτουργεί σε ultra DMA 2.

Θέλω να διευκρινήσω ότι τα προβλήματα υπάρχουν ΜΟΝΟ στην αρχή και το τέλος του δίσκου και ότι στο υπόλοιπο μέρος η ταχύτητα είναι απολύτως κανονική.

Θα βάλω το J808 και θα σας πω.

Δημοσ.

Με το παλιό firmware J004:

%F7%F9%F1%DF%F2+%F4%DF%F4%EB%EF.bmp

Mε το νέο firmware J808:

%F7%F9%F1%DF%F2+%F4%DF%F4%EB%EF.JPG

Με το J808 διαβάζει τα dvd+r (το δοκίμασα) και <<πετάει>> στα dvd-r.

%F7%F9%F1%DF%F2+%F4%DF%F4%EB%EF1.JPG

Δημοσ.

Πάντως για το ποια DVDroms κάνουν μέτρηση λαθών μέσω του cdspeed δες εδώ έχει ολόκληρη λίστα, εγώ προτείνω το liteon 167T το οποίο υποστηρίζεται και από το kprobe αλλιώς το Plextor 116 ή το Asus 616

Δημοσ.

Το Toshiba-Samsung 1912 ειναι πραγματικα πολυ καλο reader. Υποστηριζει τα παντα (DVD+-R(W),+R DL, RAM) και τα παει πολυ καλα με προβληματικα δισκακια. Εχω ενα cd που δε το διαβαζει το Toshiba 1712 και το Plextor CDR μου (48/24/48 ) και βγαζουν error. Το 1912 το διαβαζει ολο αφου ριχνει για λιγο την ταχυτητα.

Εχε παντως υποψη οτι το 1912 δεν εχει καμια σχεση με τα προηγουμενα μοντελα (ειναι περισσοτερο Samsung) και οτι δε τα παει και τοσο καλα με τα Safedisk 3xx κλειδωμενα δισκακια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...