9-11 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Θεωρητικά στήσιμο ενός τέτοιου δικτύου, θα έπρεπε να είναι υπόθεση ενός 5λέπτου... Έλα όμως που κάτι πάει στραβά και δεν δουλεύει Λοιπόν θέλουμε να συνδέσουμε τα παρακάτω: Το PC το οποίο φαίνεται στο signature μου και ένα Acer laptop του οποίου τα στοιχεία μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή (δεν ανήκει σε εμένα), το 1ο με WinXP Pro SP2 & το 2ο με WinXP SP1 ελληνικά αντίστοιχα Από την στιγμή που και τα 2 διαθέτουν αυτό τους ρημαδο-Ethernet controllers, το μόνο που χρειάζεται για το LAN είναι ένα crosswired καλώδιο, σωστά; Θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει την διαδικασία, ώστε να επιβεβαιώσω εάν τα όσα έκανα (βλ. Παρακάτω) ήταν σωστά; (1) Συνδέω το RJ-45 to RJ-45 cable και ενώ στο laptop ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος ότι συνδέθηκε *κάτι*, στο PC βλέπω “A network cable is unplugged” ΣΗΜ: στα ʽNetwork Connectionsʼ υπάρχουν τα εξής nVidia nForce Networking controller Marvell Yukon Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Adapter, Copper RJ-45 (με τους πιο πρόσφατους drivers v5.10 για το nForce2 chipset της nVidia εγκατεστημένους) (2) Προχωράω στον wizard -> ʽSetup a home or small office networkʼ που (φυσικά :?: ) βρίσκει ότι υπάρχει disconnected network hardware και αναγκαστικά επιλέγω ignore (3) ʽOtherʼ -> ʽThis computer connects directly to the internet. I do not have a network yet.ʼ (Δεδομένου ότι αναφερόμαστε σε 2 computers που ΘΑ δικτυωθούν) (4) Τα Computer Description/Computer Name (λογικά) είναι άνευ σημασίας (μπορούμε να δώσουμε ότι όνομα θέλουμε) και μας απασχολεί ΜΟΝΟ να υπάρχει κοινό WORKGROUP ανάμεσα σε PC & laptop (5) Στο ʽFile and printer sharingʼ διαλέγουμε ʽTurn Onʼ (και στη συνέχεια απενεργοποιούμε το ενσωματωμένο Firewall των Windows) Υποθέτω ότι στην περίπτωση του ʽTurn Off file and printer sharingʼ θα υπάρχουν περιορισμοί (ποιοι ακριβώς :?: ) (6) Στο τελευταίο βήμα του wizard, κλικάρουμε στο ʽJust finish the wizard …ʼ και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία στο laptop (που είναι ο *client*) με μόνη διαφορά στο βήμα (3) Τι κάνω λάθος (ή έχω παραβλέψει); Σημειωτέον ότι σε αντίστοιχη σύνδεση μέσω Firewire δεν υπήρξε πρόβλημα (δημιούργησα μία bridge connection IEEE 1394 & LAN και έκανα την δουλειά μου)
insomniac_c4po Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 γιατί δεν τα ρυθμίζεις μόνος σου και να αφήσεις τους wizards , διάλεξε μια unique ip για την κάρτα ethernet του laptop px. 192.168.100.1(με default gateway 192.168.100.10) και μια unique για την κάρτα ethernet του pc που θα χρησιμοποιήσεις στο δίκτυο π.χ. 192.168.100.10 ((με default gateway 192.168.100.1). Control panel-->network connections-->deksi klik sthn karta ethernet kai properties-->tcp/ip -->properties. Έπειτα δημιούργησε ένα shortcut αν θές μέσω του my network places και δώσε την διεύθυνση του laptop. Απο εκεί και πέρα κάνε share τους φακέλους που θές και την σύνδεση internet του desktop. p.s. η γνώσεις μου στα δίκτυα είναι περιορισμένες, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος να σε βοηθήσει που γνωρίζει καλύτερα. Δοκίμασε πάντως
billpeppas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 στο section που είσαι [ Λειτουργικά Συστήματα ] , υπάρχει sticky "Networking Guide"
9-11 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 στο section που είσαι [ Λειτουργικά Συστήματα '] , υπάρχει sticky "Networking Guide" Κατατοπιστικο μεν, αυτο που ζηταω δε, είναι ακόμη πιο απλό = ένας shared folder στον host + ένας shared folder στον client...και αμφιδρομο file trasfer... ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! Αν είναι δυνατόν θα ήθελα να ΜΗΝ γινεται καν internet connection sharing Μπορεις να το απλοποιήσεις λίγο;
Dreamstorm Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Μα αφού το pc σου δείχνει 'A network cable is unplugged' τσέκαρε το καλώδιο σου. Μετά δεν είναι τίποτα, να στήσεις το δίκτυο σου. Απλά δώσε ip στα δύο pc, βαλ'τα στο ίδιο workgroup και share ότι θέλεις εσύ. Κοίτα να ρυθμίσεις και το firewall αν έχεις , πχ του sp2.
evkar Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Αν, παρόλο που το καλώδιο είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συνδεδεμένο στην υποδοχή της κάρτας , και εξακολουθεί να σου βγάζει μύνημα ότι "δεν είναι" τσέκαρε 1.) μήπως έχεις κάποιο conflict (σύγκρουση πόρων) από τον πίνακα ελέγχου , 2) αναβάθμισε τους οδηγούς της κάρτας . Έχε υπόψη σου ότι το καλώδιο πρέπει να καμπούνει καλά στην υποδοχή της κάρτας , να μην "παίζει" μέσα στην υποδοχή .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.