magnaman Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 paidia paizei na pantreutoun enas psifiakos radioenisxuths me ena pc ? dhladh na blepw ta dvd sto pc kai na akouw hxo 5.1 apo hxeia sindedemena me ton enisxuth ? ...h zhtaw polla? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Θα πρέπει να προσέξεις να είναι συμβατές οι είσοδοι κ οι έξοδοι, πχ αν από το PC η έξοδος είναι SPDIF, ο ενισχυτής να έχει το αντίστοιχο SPDIF/in. Το άλλο πιθανό βύσμα για μεταφορά ήχου ψηφιακά είναι το ομοαξονικό optical (αν δεν κάνω λάθος λέγεται toslink, διορθώστε με οι πιο καλοί γνώστες). Μετά, κάνεις τις ανάλογες ρυθμίσεις στους οδηγούς της κάρτας ήχου (ή της onboard τελοσπάντων) ΚΑΙ στο πρόγραμμα DVD player που χρησιμοποιείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sarisn Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Επιβάλλεται βέβαια και η ύπαρξη κάρτας ήχου που να υποστηρίζει 5.1 έτσι? Με αυτό δεδομένο γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Holy Ghost Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 swstes oloi oi parapanw alla na symphrwsw kai egw oti den xreiazetai h karta sou na yposthrizei 5.1 h alla protypa arkei na exei omoaksonikh eksodo(ligo dyskolo) h mia optical(pio syni8ismeno).vevaia gia na exei mia karta ta parapanw 8a einai sigoura sxetika neas texnologias opote yposthrizei polykanalo.episis 8a sou proteinw auto pou exw dei kai exw dokimasei apeires fores kai douleuei apsoga. Phgaine pare mia ekswterikh karta hxou gia na apofygeis kai 8ermikes paramorfwseis ston hxo kai syndese to optical out ths me to optical in tou enisxyth sou(an exei) kai apolause ka8aro krystallino hxo... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thcp Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2004 Να προσθέσω και εγώ κάτι? Πολυκάναλο ήχο βγάζεις ακόμα και από κάρτες παλαιότερης τεχνολογίας, αρκεί ο ενισχυτής (που μάλλον δεν είναι ψηφιακός όπως λές, αλλά έχει δυνατότητες ψηφιακών συνδέσεων) να έχει αποκωδικοποίηση / ομοαξονική είσοδο AC3. Κάτι SoundBlaster16 και παλιότερες, μέσω drivers βγάζουν ψηφιακό σήμα, από το jack (line out) βύσμα τους! ( http://www.inmatrix.com/sb16pci_spdif.shtml ) Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεσαι ένα jack-RCA καλώδιο, φυσικά σε περίπτωση που ο ενισχυτής έχει RCA ψηφιακή είσοδο... Βέβαια η καλύτερη λύση είναι αυτή που προτίνει ο φίλος μας το άγιο φάντασμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soupia Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2004 ΔΕΝ θα πρότεινα την σύνδεση ενισχυτή με το PC. Έχω κάνει και γω το ίδιο, χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για να εξηγηθώ λοιπόν. Πρόσφατα απέκτησα μια audigy 2 ZS. Κατευθείαν λοιπόν βάζω το digital out στον 5.1 ενισχυτή μου. Για να βγάλω τα εξής συμπεράσματα: 1. Ήχος dolby και DTS δουλέυουν μια χαρά. (Δηλαδή DVD και ελάχιστα παιχνίδια) 2. Οτι η κάρτα μου έχει μετατραπει σε μια απλή 2.1 σε όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές!!! Όταν δεν στέλνει dolby ήχο ο ενισχυτής τον εκλαμβάνει σαν απλό στερεοφονικό! Όποτε μόνο τα 2 μπροστά ηχεία δουλέυουν. Ακόμα και η ίδια η Creative λέει οτι δεν είναι δυνατόν να πάρεις πολυκάνναλο ήχο σε παιχνίδια από την ψηφιακή έξοδο! (εκτός από μερικά ψηφιακά ηχεία της που το υποστηρίζουν) Φρίκη! Ζω με την ελπίδα οτι κάποιος θα απαντήσει στο post και θα μου πει οτι κάνω λάθος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Holy Ghost Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2004 Agaphth soupia apo auta pou grafeis katakavainw oti mallon den exeis psaksei arketa ton enisxyth sou... Einai logiko oti otan h phgh den dinei polykanalo hxo tote kai o dekths (enisxyths) 8a anaparagei stereofwniko hxo, anagnwrizontas omos thn optikh eisodo(vlepe endeiksh PCM sthn o8onh tou amp sou),paizontas vevaia ola ta hxeia, an exeis epileksei apo ton enysxith sou to mode multi-channel stereo h 6ch stereo. Mporeis na eksomoiwseis kai polykanalo hxo(to opoio den to proteinw an h poiothta tou tragoudiou pou paizeis den einai kalh poiothta <=160kbp) allazontas to eiserxomeno mode tou enisxyth gia to sygkekrimeno kanali apo stereo se dolby,dts ktl. Oso gia to mono moionekthma me thn optikh, toulaxiston me thn audigy 2, einai oti den mporeis na anaparageis DVD-AUDIO. Gia tetoia anaparagwgh prepei na synde8ei me ta kalwdia, kai dvd-audio me ton 8oryvo kai thn paramorfwsh pou exoun ta kalwdia den leei... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2004 ΔΕΝ θα πρότεινα την σύνδεση ενισχυτή με το PC. Έχω κάνει και γω το ίδιο' date=' χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για να εξηγηθώ λοιπόν. Πρόσφατα απέκτησα μια audigy 2 ZS. Κατευθείαν λοιπόν βάζω το digital out στον 5.1 ενισχυτή μου. Για να βγάλω τα εξής συμπεράσματα:1. Ήχος dolby και DTS δουλέυουν μια χαρά. (Δηλαδή DVD και ελάχιστα παιχνίδια) 2. Οτι η κάρτα μου έχει μετατραπει σε μια απλή 2.1 σε όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές!!! Όταν δεν στέλνει dolby ήχο ο ενισχυτής τον εκλαμβάνει σαν απλό στερεοφονικό! Όποτε μόνο τα 2 μπροστά ηχεία δουλέυουν. Ακόμα και η ίδια η Creative λέει οτι δεν είναι δυνατόν να πάρεις πολυκάνναλο ήχο σε παιχνίδια από την ψηφιακή έξοδο! (εκτός από μερικά ψηφιακά ηχεία της που το υποστηρίζουν) Φρίκη! Ζω με την ελπίδα οτι κάποιος θα απαντήσει στο post και θα μου πει οτι κάνω λάθος![/quote'] Ο ενισχυτής σου στην είσοδο που τον έχεις συνδέθει ανιχνεύει τον τύπο του σήματος που έρχεται από το pc σου και ανάλογα παίζει στερεοφωνικά ή πολυφωνικά (DPL,DTS) Αν ο ενισχυτής σου υποστηρίζει Dolby PrologicII ή DTS-Neo τότε ρύθμισε τον ώστε στην είσοδο αυτή να παίζει με μια από αυτές τις δύο επιλογές. Αυτόματα θα μετατρέπει το στερεοφωνικό σήμα σε 5.1. Προσωπικά για μουσική προτιμώ το DPLII. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.