Προς το περιεχόμενο

Αρχάριος στο DVD authoring

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πρώτη φορά μπαίνω σε αυτό το τμήμα των fora και είμαι τελείως αρχάριος στο DVD authoring. Βλέπετε, τώρα ο πατέρας μάζεψε τον κατάλληλο εξοπλισαμό (DVD player-κάλλιο αργά παρά ποτέ!..) και ψηφιακή κάμερα, οπότε σε εμένα πέφτει το δύσκολο έργο της μεταφοράς όλων των παλιών κασσετών σε DVD...

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τί θα χρειαστώ, ώστε να μεταφέρω όλες τις παλιές κασσέτες Compact VHS σε DVD.

-Τα καλώδια επικοινωνίας με το PC

-Τα προγράμματα για την μεταφορά και το κόψε-ράψε

Αν μπορείτε και να μου προτείνετε κάποιο καλό άρθρο που να τα έχει συγκεντρωμένα όλα, θα σας είμαι υπόχρεος. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

xreiazesai prvta ap'ola mia karta gia na kaneis to capture, afoy einai apo analogikh phgh, afoy malista theleis na to kaneis apo vhs den xreiazetai na doseis kai polla lefta giati h diafora poy tha deis tha einai mikrh , nomizo an den kano lathos oti h hauppage PVR 150 (etsi legetai nomizo) se kalyptei , kanei capture apo analogikes phges kai kanei hardware mpeg2 encoding, opote to mono poy xreizesai meta einai ena dvd authoring programma, mias kai to authoring poy theleis na kaneis einai geleio, to Tmpgenc DVD author tha se kalypsei apolyta.

Δημοσ.

Διαφωνώ κάθετα με τον Slay. Προτείνω να μην κάνεις capture σε MPEG2 on-the-fly αλλά πρώτα σε avi με έναν μη απωλεστικό αλγόριθμο τύπου huffyuv ή έστω mjpeg (ειδικά αν δεν έχεις πολλά GB ελεύθερα) και εκ των υστέρων να κάνεις κωδικοποίηση σε mpeg2, με το πλεονέκτημα ότι ο mpeg2 encoder που θα χρησιμοποιήσεις θα μπορεί να κάνει 2 περάσματα για να κατανείμει καλύτερα το bitrate, ανάλογα με την ύπαρξη αργών ή γρήγορων σκηνών στο video.

Δες και αυτό : http://www.doom9.org/index.html?/capture/start.html

Δημοσ.

simfono me ton parsifal. gia mpeg2 encoder tha sou proteina na xrisimopoiiseis to cinema craft encoder. molis teleiosei, tha sou dosei 2 arxeia. 1 ixou kai 1 eikonas. dose ta se ena authoring programa kai eisai etoimos.

Δημοσ.

Αν ξέρεις κάτι από AviSynth ή είσαι εξοικειωμένος με το Gordian Knot ώστε να σου ετοιμάζει τα AviSynth σκριπτάκια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν εντελώς opensource mpeg2 encoder, τον QuEnc ο οποίος δέχεται ως είσοδο αρχεία .avs (AviSynth scripts) και είναι αρκετά παραμετροποιήσιμος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...