predator Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2004 to xerw oti ligo poly ta exoume 3ana syzitisei ola ayta alla 8elw new DATA panw sto 8ema! 1.) i nea genia sklirwn tis Maxtor (SATA) me 16 MB buffer axizoun ta parapanw lefta kai exoun kaliteres epidoseis apo tous antistoixous me 8 MB buffer? 2.) pws mporeis na bgaleis tis beltistes epidoseis se RAID? pia lysh einai protimoterh? :arrow: enan 74 GB raptor gia OS kai enan 200+ GB SATA me 16 MB buffer gia backupidi :arrow: Raid0 me 2 raptor kai 200+ SATA gia backupidi :arrow: Raid0 me 2 16 MB SATA :arrow: apla enan SATA 8 MB 3.) pia i diafora anamesa se SATA 1.0 kai 2.0? boi8iste ligo guyz giati exw frikarei. exw 5 wres pou diabazw sxetika me to 8ema kai akrh de bgazw! thanks!
Spyrious Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Αν αντέχει η τσέπη σου η καλύτερη λύση είναι 2 raptors 36GB raid0 + sata 200 GB 16mb για backup.
predator Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 skeftomai arxika na balw ena raptoraki mono tou alla sta 74GB kai ton 200ari pou aneferes me 16 MB (isws kai 250 h 300 an exw lefta) gia backup. argotera an exw lefta tsimpaw kai to deytero raptor. diabasa pantws x8es mexri prwias kai oi perissoteroi lene pws den yparxei sxedon kamia of8almofanh ay3hsh stis epidoseis apo to Raid0!
caveman Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Raptor 76GB gia OS kai SATA 16MB cache gia data kai tha pigainei sfaira. Sxetika me to raid gia tous raptor i diafora einai amelitea. Eixa diavasei ena arthro sxetika me tous raptor se raid0 alla de thumamai pou
predator Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 nai kai egw to diabasa kai akribws ayto elege, den exei sxedon kamia diafora o Raptor II (74 GB) apo 2 Raptor II se Raid0. to ar8ro brisketai edw: http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2101&p=1
Spyrious Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Nαι το έχω διαβάσει και εγώ αυτό. Και εγώ στο σύστημα της υπογραφής μου αρχικά είχα ένα maxtor diamondmax plus 9 ata133 80GB.Mετά πείρα έναν ακόμα ίδιο και τους έκανα raid0 και η αίσθηση του συστήματος είναι πολύ καλύτερη. Τα windows φορτώνουν πιο γρήγορα,τα προγράμματα ,οι αντιγραφές κ.τ.λ. Αν απαντήσουν και άλλοι με raid τα ίδια θα σου πούν. Έχει συζητηθεί σε πολλά forum.
poulinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 ego exo raid me 2 x 160 gb sata kai pigenei mia xara.den exo allo disko gia backup alla ola pane se dvd .otan to patao to sistima me antigrafes kai dvd ripping tautoxrona to sistima den masaei mia.gia mena i kaliteri epilogi einai a:)2 x 74 gb raptor.meta pame sto pio ftino 2 x 160 i 2 x 200 gb .bebea i kaliteri epilogi apo ola einai raid 5 me 5 diskous.oi 4 einai gia raid 0 kai o 5os gia parity.opote kai na xtipisei kapoios den xaneis tipota.sou leei tipota auto.?pragmati lene stin praxi to raid 0 den exei diafora oute diplasies epidoseis pantos ego otan to fortono to blepo na pigenei poli kalitera.i pio apli kai ftini lisi einai raid 0 me 2 diskous konta sta 200 gb.
predator Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 xm de 3erw egw me kobw meta ta xristougenna na tsimpaw enan raptor2@74GB kai enan maxtor 16MB@200GB. to raid0 de me pei8ei. kati asxeto twra: telika to paging file se poion skliro einai kalytero na brisketai? sto disko opou einai ta windows h se 3exwristo disko/partition? episis otan kanoume install ena game na to xwsoume sto partition pou einai ta windows h se keno partition mono gia games/backup?
georgeadams Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 bebea i kaliteri epilogi apo ola einai raid 5 me 5 diskous.oi 4 einai gia raid 0 kai o 5os gia parity.opote kai na xtipisei kapoios den xaneis tipota.sou leei tipota auto.? Καμία σχέση. Στο RAID5 (που χρειάζεται 3 όμοιους δίσκους και πάνω), τα δεδομένα και το parity γράφονται εναλλάξ σε όλους τους δίσκους. Δεν είναι πιο γρήγορο από το RAID0 αλλά είναι πιο ασφαλές. Για να αποδόσει σωστά χρειάζεται καλό (δηλαδή ακριβό) controller, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να απασχολήται η CPU του συστήματος για τον υπολογισμό του parity. Κοίτα εδώ για περισσότερες λεπτομέριες: http://www.acnc.com/04_01_05.html
poulinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 bebea i kaliteri epilogi apo ola einai raid 5 me 5 diskous.oi 4 einai gia raid 0 kai o 5os gia parity.opote kai na xtipisei kapoios den xaneis tipota.sou leei tipota auto.? Καμία σχέση. Στο RAID5 (που χρειάζεται 3 όμοιους δίσκους και πάνω)' date=' τα δεδομένα και το parity γράφονται εναλλάξ σε όλους τους δίσκους. Δεν είναι πιο γρήγορο από το RAID0 αλλά είναι πιο ασφαλές. Για nα αποδόσει σωστά χρειάζεται καλό (δηλαδή ακριβό) controller, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να απασχολήται η CPU του συστήματος για τον υπολογισμό του parity. Κοίτα εδώ για περισσότερες λεπτομέριες: http://www.acnc.com/04_01_05.html[/quote'] george adams katalava ti egrapsa.apla to egrapsa apla gia na katalavei o kosmos ti einai.einai grigoro san to raid 0 dioti stin ousia einai san raid 0 apla iparxei kai to thema asfaleias me to parity.i adaptec exei ena poli kalo controller pou pernei kai ecc mnimi pano kai exei kai cpu akribos gia auto to logo gia na min kourazeis tin cpu.to basiko ine oti i taxitita einai san raid 0 alla kai na xalaseis ena disko ton xanakaneis rebuild san raid 1.georgeadams ennoite oti den ennoo raid 0 + 1.to parity den tha katso na to exigiso akribos pos douleuei i to pou apothikeuetai.ama katsoume na analisoume tora to raid 5 kalinixta.opote to ipa me apla logia gia na katalavei ti eipa.ax o george adams opou postaro apo piso na me diorthonei. Highest Read data transaction rate Medium Write data transaction rate
georgeadams Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 ax o george adams opou postaro apo piso na me diorthonei. LOL, δεν το είχα αντιληφθεί, και σίγουρα δεν το κάνω επίτηδες
Spyrious Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 xm de 3erw egw me kobw meta ta xristougenna na tsimpaw enan raptor2@74GB kai enan maxtor 16MB@200GB. to raid0 de me pei8ei. kati asxeto twra: telika to paging file se poion skliro einai kalytero na brisketai? sto disko opou einai ta windows h se 3exwristo disko/partition? episis otan kanoume install ena game na to xwsoume sto partition pou einai ta windows h se keno partition mono gia games/backup? Καλύτερα ένα pagefile εκεί που είναι τα windows και ένα στον άλλο σκληρό.
poulinos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 xm de 3erw egw me kobw meta ta xristougenna na tsimpaw enan raptor2@74GB kai enan maxtor 16MB@200GB. to raid0 de me pei8ei. kati asxeto twra: telika to paging file se poion skliro einai kalytero na brisketai? sto disko opou einai ta windows h se 3exwristo disko/partition? episis otan kanoume install ena game na to xwsoume sto partition pou einai ta windows h se keno partition mono gia games/backup? Καλύτερα ένα pagefile εκεί που είναι τα windows και ένα στον άλλο σκληρό. ego tha ekana pagefile se ena partition pou tha einai mono pagefile kai ama ginetai kiolas kai se allo disko kai episis se ena partition mono ta windows kai se allo partition mono ta paixnidia ktl.george adams entaxei oxi se kathe topic alla se exo dei se kamposa topic.kai to gelio ine to exis.to grafo kati me apla logia kai me diortothoun oti to ipa lathos.leo kati me texnikes orologies kai sigkekrimena kai mou lene na to po pio apla.dialexte i me apla logia kai sto peripou xoris analisi (pou kapoios mporei na to theorisei lathos) i analitika kai den tha katalavenoun oi misoi.kai ta 2 den ginetai :
georgeadams Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 dialexte i me apla logia kai sto peripou xoris analisi (pou kapoios mporei na to theorisei lathos) i analitika kai den tha katalavenoun oi misoi.kai ta 2 den ginetai Κι ομως γίνεται. [καβαλημένο καλάμι]Κοίτα για παράδειγμα τα δικά μου post[/καβαλημένο καλάμι] :P :D
poulinos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 dialexte i me apla logia kai sto peripou xoris analisi (pou kapoios mporei na to theorisei lathos) i analitika kai den tha katalavenoun oi misoi.kai ta 2 den ginetai Κι ομως γίνεται. [καβαλημένο καλάμι]Κοίτα για παράδειγμα τα δικά μου post[/καβαλημένο καλάμι] :P :D epidi eimai douleia otan postaro sinithos gia auto einai ligo diskolo na to exigiso kai me tous 2 tropous.sinithos to grafo apla kai grafo meta pio kato :::ama thes parapano info sfira na to exigisoume pio poli.alla gia arxi kalitera na parei mia geniki ennoia o allos opos peripou ti einai kai ti prosferei to raid 5 kai meta tou analieis ti einai to parity ktl.se kapoio topic ixe ginei analisi pali me apla logia gia to parity.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.