rebel2000 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Έχω δύο διανομές linux (Mandrake 10.1 Com,Slackware 10),το θέμα είναι ότι μάλλον τα cd δεν γράφτηκαν καλά και δεν κάνουν boot,(δοκίμασα σε 3 pc). Επειδή δεν είναι καθόλου εύκολο τα cd να ξαναγραφτούν απο τα πρωτότυπα θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να τα ξαναγράψω εγώ με κάποιο τρόπο ώστε να κάνουν boot. Εφόσον το cd έχει όλα τα δεδομένα εγώ σκέφτομαι ότι ίσως αν κάνω ένα image τα αρχεία που κάνουν το cd bootable(με το winimage) και μετά δώσω αυτό το image sto nero στην επιλογή boot(cd) και το ξανακάψω δεν θα γίνει το cd bootable? Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πια είναι αυτά τα αρχεία... Γνωρίζει κανείς με ποιά αρχεία να κάνω το image ή καμιά άλλη λύση????
apoikos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Τα CD αυτά χρησιμοποιούν το ISOLINUX για το bootάρισμα. Όλα όσα χρειάζεσαι υπάρχουν ήδη πάνω στο CD. Δε θυμάμαι απ' έξω τι επιλογές σου δίνει το Nero για bootable cd's, αλλά δοκίμασε να δώσεις ως bootimage το isolinux/isolinux.bin και να θέσεις το emulation mode σε "no emulation" και πες μας .
rebel2000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Λοιπόν δοκίμασα τα εξής χωρίς όμως αποτέλεσμα : 1ο Να κάψω το cd δίνωντας το isolinux.bin ώς bootimage αλλά κολλούσε στο booting from cd... 2o Να δημιουργήσω ένα image με τα αρχεία που είχε μέσα ο φάκελος isolinux αλλά ούτε καν προσπάθησε να ξεκινήσει το pc. Και τέλος το nero έχει μια επιλογή EFI boot που δίνεις έναν φάκελο που περιέχει τα αρχεία για να δημιουργήσει ένα FAT partition αλλά και μαυτό τζίφος.... Τα παραπάνω τα δοκίμασα και στο Mandrake και στο Slackware. Καμιά άλλη ιδέα??
apoikos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Πόσα sectors του έβαλες να φορτώνει στο no-emulation mode; Ξαναδοκίμασε με 4 αν θες. Στο linux πάντως τα δημιουργείς ορίζοντας ως no-emulation boot mode και boot image το isolinux/isolinux.bin και να φορτώνει 4 sectors από το boot image.
rebel2000 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δοκίμασα με 4 sectors και κάτι πήγε να γίνει αλλά έβγαλε ένα άλλο error τώρα... image checksum error... ??
apoikos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Είναι πολύ πιθανό να έχει πρόβλημα το BIOS σου. Δοκίμασε το CD αυτό και σε ένα άλλο pc αν μπορείς.
rebel2000 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2004 Το δοκίμασα σε 4 pc.... Μήπως παίζει κάτι με την επιλογή στο nero που λέει Load segment of sectors(hex) και είναι default σε 07C0??
CyberWalker Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2004 Σημασία έχει το αν δοκίμασες σε έστω ένα από αυτά τα 4 pc αν δούλευε το isolinux bootable ORIGINAL CD. Γιατί αν όχι τότε δε φταίει το CD αλλά το BIOS σου. Για παράδειγμα εχτές δοκίμασα μια σειρά από CDs ORIGINAL σε δύο μηχανήματα και στο ένα από τα δύο (το παλιό) όσα ήταν με τον ίδιο τρόπο φτιαγμένα δεν bootαραν. Έτσι αναγκάστηκα να περάσω σε έναν μικρό (και παλιό) server μου αντί του debian μια άλλη διανομή που bootαρε.
rebel2000 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2004 Δεν γίνετε να δοκιμάσω τα orig γιατί τα cd προσφέρθηκε και μου τα έστειλε ένα παλικάρι απο Κρήτη...και έτσι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες.... Γι'αυτό προσπαθώ και εγώ μήπως μπορέσω να κάνω τπτ με αυτά που έχω... Πάντως είναι περίεργο να υπάρχει πρόβλημα και στα 4 μηχανήματα αφού το ένα είναι παλιό(pIII 500) ενώ τα υπόλοιπα είναι αρκετά καινούρια μηχανήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.