HexStatic Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Exw ena acer aspire me enan athlon 64 3200+. Mipws gnwrizei kaneis an einai dinaton na mporw na rithmizw manualy ta mhz pou tha douleuei to cpu gia oikonomia tis mpatarias? Logika otan douleuei me mpataria peftei apo mono tou alla den simbainei panta auto ...
georgeadams Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Απόλυτο manual έλεγχο των MHz δεν έχεις. Πήγαινε όμως στο Control Panel, στο εικονίδιο Power Options και κοίτα στην καρτέλα Power Schemes. Αυτά, αν και δεν αναφέρεται πουθενά από τα Windows, εκτός από το χρόνο απενεργοποίησης της οθόνης, των δίσκων κλπ, επηρεάζουν και την ταχύτητα του επεξεργαστή. Δηλαδή για παράδειγμα, αν επιλέξεις το Scheme Always On, ο επεξεργαστής σου θα δουλεύει πάντα στη μέγιστη ταχύτητα. Αντίθετα, αν επιλέξεις το Max Battery, θα δουλεύει πάντα σε χαμηλά MHz. Αν επιλέξεις κάποιο από τα υπόλοιπα, η ταχύτητα του επεξεργαστή θα ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες επεξεργαστικής ισχύος. Δυστυχώς δεν ξέρω όμως τις διαβαθμίσεις του κάθε Scheme. Σε ένα παλιό notebook με AMD AthlonXP 1800+ που έχω, βάζοντας το Scheme Portable/Laptop, η ταχύτητα ανεβαίνει στο full (1533MHz) μόνο όταν δουλέυει κάτι βαρύ, ή πολλά προγράμματα ταυτόχρονα. Αλλιώς τον περισσότερο καιρό μένει στα 530MHz...
vagpap Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Δοκίμασε να βρεις το SpeedswitchXP. Δεν ξέρω αν θα κάνει για 64, σε mobileXP δουλεύει μια χαρά.
georgeadams Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Συγνώμη, αλλά είδατε πότε είχε γίνει η ερώτηση του HexStatic??? Στις 4 Δεκεμβρίου 2004! Ένα μήνα πριν δηλαδή! poulinos, Δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο ξέθαψες το θέμα (και μάλιστα χωρίς ουσιαστική απάντηση)
georgeadams Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2005 Βλέπω τώρα πως έχεις κάνει το ίδιο και σε άλλα 5-6 θέματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.