geo_x Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Αγόρασα την προηγουμενη εδομαδα εναν HD απο το καταστημα e-shop.gr, εναν Western Digital Caviar 120GB SE 8MB Cache ATA100 (WD1200JB). Και εχω το εξης προβλημα, τον HD τον πηρα ωστε να αναβαθμισω τον παλιο. Δηλαδη, ο παλιος ηταν ενας 20αρις με 2 partition, το ενα με το OS και το αλλο με διαφορα αρχεια, και ετσι χρησιμοποιωντας το Norton Ghost 9 θα μετεφερα τα partitions στον καινουργιο ωστε να κανει boot, με την διαφορα οτι τον καινουργιο τον ειχα με 3 partition (τα partitions στον HD εχουν δημιουργηθει με το Partition Magic 8 της Power Quest). Και ετσι εκανα τα 3 partitions, το πρωτο primacy και τα αλλα 2 extended (και logical), οπως επισης το πρωτο το εκανα active ωστε να bootαρει επειδη θα ειχε το λειτουργικο, και τελος εγιναν και τα απαραιτητα format επισης μεσω Partition Magic. Τωρα σειρα ειχε το Norton Ghost. Ξεκιναω να αντιγραψω το πρωτο partition του παλιου HD στον καινουργιο μεσω της επιλογης "copy one drive to another", στα options επιλεγω (παλι) να οριστει ο HD σαν active οπως επισης να αντιγραφουν και τα master boot records. Η διαδικασια τελιωνει κανονικα οπως αναφερει το Norton Ghost. Ετσι κλεινω το υπολογιστη, αποσυνδεω τον παλιο HD, και κανω master τον καινουργιο HD για να δω αν δουλευει. Μολις ανοιξω τον υπολογιστη περναει κανονικα την πρωτη οθονη που δειχνει τι επεξεργαστης, ποσο μνημη και τι συσκευες εχει πανω ο υπολογιστης, και στην δευτερη οθονη με το που εμφανιση ολα τα στοιχεια για IRQ κτλ μου εμφανιζει κατω απο το"veryfing DMI pool data" "error loading operating system" και κολλαει εκει. Το συγκεκριμενο προλημα γινεται και αν κανω το partition του παλιου HD ghost σε DVD και παω να το επαναφερω στο partition του κανουργιου HD, και αν στο καινουργιο HD κανω μονο ενα partition. Γενικα εχω δοκιμασει τα παντα! ! ! Αλλα το σοβαροτερο που με ανησυχει ειναι οτι αν παω να περασω καινουργια windows (καθαρα) πανω στον HD χωρις να εχει τιποτα μεσα ο HD και με ενα partition εχω παλι το ιδιο προβλημα. Κανω κανονικα boot απο cd ξεκιναει ο υποτυπoδεις wizzard κανει partition και format στον HD περναει καποια βασικα αρχεια και μετα κανει restart ωστε να ξεκινησει να διαβαζει απο τον HD. Φτανει παλι στην δευτερη οθονη εικει που λεει "press any key to boot from cd" και δεν παταμε τιποτα ωστε να ξεκινησει να διαβαζει απο τον HD και εμφανιζει παλι "error loading operating system". Επισης κατεβασα ενα διαγνωστικο προγραμμα απο την Western Digital οπου δεν βρισκει καποιο προβλημα στον HD. Και τελος, πηγα τον HD σε ενα φιλο μου για δοκιμη, και με καθαρα windows δουλευει και με ghost που ειναι γραμμενο σε dvd δουλευει! Να σημειωσω οτι και το BIOS και το chipset της mobo ειναι ενημερωμενα στις τελευταιες εκδοσεις τους. Το BIOS και τα windows "βλεπουν" τον HD, μεσα στα windows o HD δουλευει κανονικα (σαν slave), μπορω να "μπω", να κανω copy/cut αρχεια κανονικα. Το configuration του υπολογιστη ειναι: AMD Athlon XP 2600+ (Thoroughbred), MSI K7N2 Delta nForce2, Kingston 2 x 256MB DDR 333MHz, Quantum Fireball Plus AS 20.5GB (παλιος HD), Windows XP Professional En (με SP1).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.