Προς το περιεχόμενο

Αρίθμηση φύλλων (όχι σελίδων) στο Word... Πώς;

tharch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς γίνεται ενώ εκτυπώνω ένα έγγραφο του word και στις δύο όψεις του φύλλου, να έχω αρίθμηση μόνο στη μία; (κάτι σαν τα συμβόλαια)

Δημοσ.

Βλέποντας τη σελίδα όπου θες να κάνεις αρίθμηση πήγαινε View -> Header and Footer, από εκεί στο Footer -> Insert Auto Text -> PAGE, και στο Page Setup -> Layout τσέκαρε το Different odd and even.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ τους φίλους που ασχολήθηκαν.

Accipio έκανα αυτό που είπες και μου βγάζει αρίθμηση μόνο στη μία όψη του φύλλου αλλά η αρίθμηση πηγαίνει 1,3,5,7,…

Εγώ θέλω να είναι συνεχόμενη: 1,2,3,4,5,…

Αυτό πώς γίνεται;

alkisg πώς γίνεται να βάλω τύπο που να διαιρεί με το 2;

Δημοσ.

Το έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μάθουμε.

Βέβαια μπορείς να κάνεις το εξής τρελό.

Στο τέλος κάθε φύλλου να βάλεις ένα χαρακτήρα π.χ. # και να πεις ότι εκεί τελειώνει η παράγραφος. Και να κάνεις αρίθμιση παραγράφου.

Δημοσ.

1) Βάλε κανονικούς αριθμούς σελίδας

2) Πήγαινε στο υποσέλιδο, διάλεξε τον αριθμό σελίδας και πάτα Shift+F9. Θα πρέπει να σου εμφανίσει {PAGE}

3) Σβήσε το PAGE, ώστε να μείνει μόνο { }

4) Μέσα στα άγκιστρα γράψε = και πάτα Ctrl + F9. Θα πρέπει να βλέπεις

{ = { } }

5) Τα παραπάνω τα λέω γιατί τα άγκιστρα αυτά δεν είναι "κανονικά", δεν μπορείς να τα γράψεις απλά από το πληκτρολόγιο, είναι ειδικά για τύπους.

6) Συμπλήρωσε ώστε να έχεις

{ = INT({PAGE} / 2) }

με το PAGE να μπει μέσα στα δεύτερα άγκιστρα που έβαλες στο βήμα (4)

7) Πάτα F9.

ΟΚ? :D

Υ.Γ. υπάρχουν κι άλλοι τύποι, π.χ. "IF", αν θέλεις να φαίνεται μόνο στην αριστερή ή μόνο στην δεξιά σελίδα...

Δημοσ.

Φίλε alkisg

Δοκίμασα αυτά που μου είπες (εντυπωσιακά!, πού πάτε και τα βρίσκετε ρε παιδί μου...;) αλλά η αρίθμηση μου βγαίνει γκολ.

Έβαλα τη συνάρτηση στον αριθμό της πρώτης σελίδας και η αρίθμηση που μου προέκυψε ήταν: 0,2,1,4,2,6,3,8,4,....

Μετά δοκίμασα και στον αριθμό της δεύτερης σελίδας αλλά και πάλι η αρίθμηση βγήκε άλλ' αντ' άλλων...

Μπορεί να φταίει η συνάρτηση...

Θα κάνω μερικές δοκιμές κι αν βγάλω άκρη θα κάνω post

Σ' ευχαριστώ

Δημοσ.

Μάλλον έχεις ήδη βάλει κάποια άλλη ρύθμιση για αριθμούς σελίδας και "μπλέκεται". Δοκίμασέ το σε καινούργιο έγγραφο να δεις ότι δουλεύει, θα πρέπει να σου βγάλει 0, 1, 1, 2, 2, 3, 3, 4, 4, 5, 5, 6, 6, κτλ οπότε μετά του λες να μην τους εμφανίζει στην αριστερή σελίδα και ξεμπέρδεψες.

Αν δεν τα καταφέρεις στείλε μου το email σου με PM για να στο στείλω κατευθείαν σε έγγραφο word.

Υ.Γ. Τύποι + Visual Basic for Applications είναι *must* για σωστό office automation, αλλά πολύ παραμελημένα στην Ελλάδα :D (απ' όσο ξέρω)...

Δημοσ.

Φίλε alkisgr

τελικώς έχεις δίκιο. Ξαναδοκίμασα, έκανα και τις απαραίτητες ρυθμίσεις στη διαμόρφωση σελίδας (Κεφαλίδες κι υποσέλιδα: διαφορά σε μονές/ζυγές) και βγήκε όπως τα λες: 0,1,1,2,2,3,3 κι αφού είναι τσεκαρισμένη η διαφορά μονών/ζυγών τελικά βγαίνει 0, κενό, 1, κενό, 2, κενό, 3, ...

Σ' ευχαριστώ πολύ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...