Προς το περιεχόμενο

PHP5+MySQL4+Apache2 Freakin' problem!!

GT1807

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με βλεφαρα ημικλειστα σας εκλιπαρω να με βοηθησετε να βγω απο την οδυσσεια που εχω μπλεξει.Σαν καλο παιδακι ειχα ενα μικρουλι Apache Server στον υπολογιστη μου να κανω πειραματα με PHP κ να αισθανομαι sitemaker.Εχθες αποφασισα να ασχοληθω με phpBB2 κ Forums,να παρω κ απο εκει μια εμπειρια ωρε αδερφε.Η ωρα που ξεκινησα ηταν 18:15 περιπου.

Απο εκεινη την ωρα μεχρι τωρα που ζηταω απελπισμενα βοηθεια προσπαθουσα να στησω την καταραμενη MySQL4(4 να ειναι οι ωρες της).Δοκιμασα τα παντα.Μπορω να πω οτι πλεον το Google κ τα PHP forums τα γνωριζω σαν την παλαμη μου.Κ τι δεν εκανα,αντεγραφα αρχεια απο το φακελο της MySQL σε οποιοδηποτε φακελο ελεγε ο καθενας οτι αν το βαλω θα δουλεψει.Κατελειξα να εχω τα αρχεια απο 7 φορες το καθενα στο PC.Το php.ini κ το httpd.conf του Apache2 τα εχω φτιαξει 40 φορες μετρημενες (κ νοικοκυρεμενες που λεει κ η διαφημιση).Μεχρι κ αγιασμο σκεφτηκα να του κανω αλλα φοβηθηκα το βραχυκυκλωμα.Μεχρι που σκεφτηκα να χαναπερασω την μοναδικη διανομη Linux(Debian ειναι νομιζω) που εχω.Κ ρωταω κ ξαναρωταω κ απαντηση δεν παιρνω,τοσο δυσκολο ειναι να βαλεις ΜySQL σε Windows?

Τα εχω βγαλει ολα(php,apache2,mysql,phpmyadmin) κ λεω να δοκιμασω μολις ξυπνησω με καθαρο μυαλο.Αν καποια ευγενικη ψυχη εχει καποια λυση μεχρι τοτε ας μου στειλει pm,ας γραψει εδω,ας στειλει κ μυνηματα καπνου οτι σας βολευει.

Καλημερα κ ευχαριστω προκαταβολικα.

Υ.Γ.H phpinfo() δεν θελει να μου γραψει για την φιλη της την MySQL ουτε λεξη.

ZZZZZZZZzzzzzZZZZZzzzzzz

Δημοσ.

To logiko einai na exeis kanei ola auta pou lene ta configurtion files kai na exeis kataferei mia trypa sto nero...me to sympa8eio (ta idia perasa kai egw).

Sthn arxh xrhsimopoihsa to PHP Nuke 7.4 (den 8ymamai akribws ekdosh pantws htan 7...kati) kai den katafera tipota. Meta lew mhpws einai to OS (to douleua se Win2k me sp4) alla tpt kai dokimazw thn 6.9 ekdosh, alla pali tpt. Rwtw kapoious kai lene pws kati paizei me ton Apache2, opote gyrizw se 1 kai pali tipota.

Sthn telikh brhka to wamp5_1.3 pou exei ta stoixeia :

Server Configuration

Apache version : Apache/1.3.31 (Win32)

PHP version : 5.0.2

MySQL version : 4.0.21-nt-log

Tools

phpinfo( )

PHPmyadmin 2.6.0-rc3

SQLitemanager 1.0.1

Examples of PHP5's new features

SimpleXML (fichier XML)

Object programming

SQLite

kai katafera na 3ekinhsw PHPadmin.

Omws, ta programmata den 8ymamai apo pou ta katebasa, gia na se boh8hsw me links.

To wamp5_1.3 "zygizei" 20,2MB :shock: kai to PHPNuke 6.9 sta 4,5MB.

Δημοσ.

GT1807 η εγκατάσταση της MySQL 4 σε Windows δεν είναι δύσκολη. Κάνε τα εξής βήματα:

1. Κατέβασε την 4.x.xx version WINDOWS-NOINSTALL από το http://www.mysql.com

2. Αποσυμπίεσε στο σκληρό (έστω "C:")

3. Μετονομασε τον φάκελο σε "C:\mysql"

4. Στο φάκελο των windows (έστω "C:\WINDOWS") φτιάξε ένα νέο αρχείο με όνομα "my.ini" και γράψε τα εξής:

[mysqld]

basedir=C:/mysql

datadir=C:/mysql/data

default-character-set=greek

5. Γράψτε στην κονσόλα "C:\mysql\bin\mysqld-nt.exe --install"

6. Κάνε reboot - τελείωσες.

Τώρα η εγκατάσταση Apache 2 / PHP 4-5 είναι άλλη υπόθεση. Πάντως οπως και να έχει, η υποστήριξη της MySQL από την PHP δεν έχει να κάνει με το αν έχεις εγκαταστήσει σωστά ή καθόλου τη βάση. Σου προτείνω Apache 1.3 / PHP 4 που είναι δοκιμασμένα rock solid setup και χρησιμοποιείται από όλο τον κόσμο...

Δημοσ.

Αν τα θες όλα έτοιμα γρήγορα και εύκολα , υπάρχει το Project "FoxServ"

Κατέβασε το FoxServ 3.0 [ search in google ] , ένα απλό Setup , και είσαι έτοιμος.

Δημοσ.

ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!ΔΟΥΛΕΥΕΙ!

Συγγνωμη για τον ενθουσιασμο αλλα χθες κοντεψα να σπασω τον υπολογιστη.Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Δεν τις δοκιμασα ολες.Του Turrican εκανε την δουλεια.Μαλλον κατι δεν επαιζε καλα με PHP5 k Apache2.Ισως(δεν ξερω)

να επρεπε να κανω πρωτα απο ολα install την MySQL κ μετα ολα τα αλλα.

Ευχαριστω πολυ.

Τα σεβη μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...