Προς το περιεχόμενο

All about DC++. Απορίες; Εδώ!

angelos0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

paschalia exeis router h usb modem???ama exeis modemaki mhn bazeis oute ip out tcp gia active h udp gia passive..asta olla kena kai klikare to active mono..ama exeis firewall sto mhxanhma apla epelekse allow k den tha exeis kanena problhma me afto..ama exeis mono sp2(o 8eos na to kanei firewall)akoma kalutera..einai san na mhn yparxei.ego 3 xronia pou to xrisimopio etsi mpaino.ama exeis akoma apories edo eimaste :-D

Δημοσ.
Τπτ δεν ειναι προφανως ..

Αλλα πες μου τι ρυθμιαεις πρεπει να γινουν .

Συνήθως αρκεί να δώσουμε πλήρη πρόσβαση στο DC.

Στο firewall των XP θέλει και άνοιγμα ports.

Δημοσ.

Ρυθμίσεις για να γίνουμε ACTIVE.

Για να λειτουργήσει σωστά και πλήρως το DC χρειάζεται κάποιες απλές ρυθμίσεις το ίδιο,αλλά και το firewall και το router μας.

Στο router χρειάζεται να κάνουμε forward τα ports 1412 TCP&UDP.

Αν δεν έχουμε ιδέα πως θα το κάνουμε, υπάρχει το http://www.PORTFORWARD.com όπου θα βρούμε το router μας και οδηγίες.

Επίσης για το firewall υπάρχουν οδηγίες σε αυτά τα site: http://dc.dark-angel.gr/ και http://www.FIREWALLING.com

Ας πούμε όμως μερικές γενικές οδηγίες για το πώς ανοίγουμε ports στο router μας.

Πρώτα πρέπει να μπούμε στο μενού του.Αν δεν ξέρουμε πως,κάνουμε τα εξής:

Πάμε Start/Run γράφουμε CMD και στο παράθυρο που θα βγει γράφουμε ipconfig/all.Σημειώνουμε τα: DEFAULT GATEWAY & IP ADDRESS.

Βάζουμε τον αριθμό DEFAULT GATEWAY στον Internet explorer και μπαίνουμε

στο μενού του router μας.

Όλα τα router βέβαια δεν έχουν τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις,οπότε θα ψάξουμε κάτι σαν,Virtual Server,Internet,NAT ή DNAT,Portforward,Game & Applications,Novice Configuration κλπ.

Εκεί θα πρέπει να υπάρχει κάποια εντολή όπως Add ή New προκειμένου να δηλώσουμε τα Ports και το IP ADDRESS(αν δεν μπαίνει αυτόματα το ΙP)

Σε κάποια router, το Protocol μπορούμε να το βάλουμε ANY οπότε δεν χρειάζεται να φτιάξουμε ξεχωριστούς κανόνες για TCP και UDP.Στην πλειοψηφία τους όμως,τα router θέλουν ξεχωριστούς κανόνες.

Αφού τελειώσουμε με το router,συνεχίζουμε στο DC++.

Οι οδηγίες είναι για την έκδοση 0.674.

Πάμε λοιπόν,File/Settings/Connection Settings τσεκάρουμε το ACTIVE και βάζουμε το 1412 στα TCP/UDP Ports.

Για να βρούμε και να βάλουμε το IP εφόσον είμαστε συνδεδεμένοι σε κάποιο hub,γράφουμε +myip και μας το δείχνει στο παράθυρο.

Επίσης όταν μπαίνουμε στα hub μας εμφανίζεται το IP,ενώ υπάρχουν και κάποιοι clients που το βάζουν αυτόματα,και δεν ασχολούμαστε.

Το IP αλλάζει σε διάφορες περιπτώσεις (restart π.χ) και αν δεν είναι το ίδιο με αυτό που έχουμε στο Connection Settings τότε θα σταματάνε τα downloads και δεν θα έχουμε αποτελέσματα στο search.

Αν το router μας δεν φτιάχνει από μόνο του static ip,μια καλή λύση είναι να μπούμε στο http://www.NO-IP.com και να χρησιμοποιούμε αντί για IP στο DC,το domain name που θα δηλώσουμε.

Mετά μένει και το Firewall.

Αν είναι κάποιο firewall με antivirus ή ξεχωριστό,απλά αρκεί να δώσουμε πλήρη πρόσβαση στο DC.

Κάποια όμως,όπως το Firewall των XP, θέλουν και άνοιγμα ports.

Στο link βλέπουμε πως…

http://www.firewalling.com/personalfirewalls/windowssp2.htm

Κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε επίσης:

• Να μην χρησιμοποιεί άλλη εφαρμογή (π.χ torrent) τα Ports που θα βάλουμε.

• Mην μπερδεύουμε το IP του Router με το IP που βάζουμε στο DC.

• Αν ξαφνικά σταματήσουν τα downloads/uploads και δεν έχουμε αποτελέσματα στο search,το πιθανότερο άλλαξε το IP.

Δημοσ.

Αυτοι που κατεβαζουν το dc++ απο το http://www.angelos0.com χρειαζεται να ξερουν αυτη την πληροφορια μιας κ η εκδοση που υπαρχει εκει ειναι η 0.674 .

β) Υπαρχει καποια ρυθμιση ωστε να αλλαζει η γραμματοσειρα κ το χρωμα στα γραμματα ?

Πρεπει να εχεις μεγεθυντικο φακο για να διακρινεις τι γραφεται στο main ή να εισαι κολλημενος στην οθονη .

Δημοσ.

Υπαρχει καποια ρυθμιση ωστε να αλλαζει η γραμματοσειρα κ το χρωμα στα γραμματα ?

Πρεπει να εχεις μεγεθυντικο φακο για να διακρινεις τι γραφεται στο main ή να εισαι κολλημενος στην οθονη .

File/Settings/Colors and sounds

Δημοσ.

Έχω βάλει 3 εναλλακτικές hublists, κάθε φορά που πάει να κατεβάσει μου γράφει είτε ότι hublist downloaded-αλλά δε μου εμφανίζει τίποτα είτε ότι download failed. Ξανά και ξανά, επανεκίνηση του προγράμματος τα ίδια.

Με reboot συστήματος συνήθως στρώνει. Καμμία τρελλή ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Πως θα διακοψω το κατεβασμα καποιο αρχειου που θελω; Παταω delete πανω στο αρχειο που κατεβαινει, αυτο σταματαει για λιγο και γραφει disconnected και μετα απο λιγο συνεχιζει να κατεβαζει. Δοκιμαζω επισης να κανω close connenction κανοντας δεξι κλικ πανω στο αρχειο και εχω τα ιδια αποτελεσματα.

Δημοσ.
Πως θα διακοψω το κατεβασμα καποιο αρχειου που θελω; Παταω delete πανω στο αρχειο που κατεβαινει, αυτο σταματαει για λιγο και γραφει disconnected και μετα απο λιγο συνεχιζει να κατεβαζει. Δοκιμαζω επισης να κανω close connenction κανοντας δεξι κλικ πανω στο αρχειο και εχω τα ιδια αποτελεσματα.
aplotato prama file mou :D...kane deksi klik proton k epelkde "remove user from queue" k afto htan.toso aplo :-D ..

meta an pas sto eikonidio terma pano pou leei "download queue" mporeis na to kathariseis entelos k apo thn liust ekei ..alla mono me to remove pou sou eipa tha eisai ok.

Δημοσ.
Έχω βάλει 3 εναλλακτικές hublists' date=' κάθε φορά που πάει να κατεβάσει μου γράφει είτε ότι hublist downloaded-αλλά δε μου εμφανίζει τίποτα είτε ότι download failed. Ξανά και ξανά, επανεκίνηση του προγράμματος τα ίδια.

Με reboot συστήματος συνήθως στρώνει. Καμμία τρελλή ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;[/quote']synbenei poles fores afto me tis lists..mhn anysyxeis.pata kana 2 fores "refresh"sta deksia ths othonhs k tha sthn emfanisei..epishs kamia fora mporei na sthn fortosei alla na sou bgalei mia list apo hubs me lious users..ama ginei k afto ksanakane refrsh mexri na sou emfanisei thn full hublist me ta megala public hubs.den symbenei mono se esena mhn anysyxeis :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...