Προς το περιεχόμενο

VGA+PSU=high cpu temps!!!

phovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούστε πως έχουν τα πράγματα!

Όπως γράφει και στην υπογραφή μου έχω έναν athlon64 3000+ ο οποίος είχε πολύ καλές θερμοκρασίες με stock ψυξη κι ένα fan στο κουτι(27-30 idle και 45-47 full load)

Βάζω μια MSI NX6800-TD128 κι ένα Tagan 480W και η θερμοκρασία σε idle πήγε στους 35οC!!!!!!!Τώρα βεβαια πρέπει να πω ότι το κουτί είναι midi και αν σκεφτείτε ότι η 6800 είναι τεράστια και το psu έχει μισό μέτρο από κάθε καλώδιο η κατάσταση μέσα στο case είναι λίγο αποπνυκτική(δε βάζεις χέρι ούτε για πλάκα)

Προσπάθησα να μαζεψω ότι καλώδιο μπορούσα κι έβαλα κι ένα fan μπροστα να βάζει αέρα αλλά τίποτα....

Είναι λογική η αυξηση της θερμοκρασίας?Πείτε καμια ιδέα να τον κατεβάσω λίγο στα φυσιολογικά του επίπεδα!!Έχω και μια artic silver5 που κάθεται...λέτε να κάνει τίποτα??

Υ.Γ σε full load δεν τον δοκίμασα ακόμα αλλά έτσι όπως είναι υποθέτω ότι θα πιάσει και 50oC!!!!

Δημοσ.

Προφανώς το προηγούμενο τροφοδοτικό σου είχε τον δεύτερο ανεμηστήρα από κάτω, δηλαδή πάνω από την CPU και έτσι βοηθούσε λίγο.

Στο πίσω μέρος του κουτιού έχεις ανεμηστήρα να φυσάει προς τα έξω;

• Super Moderators
Δημοσ.

logika 8a exeis xeiroterh kykloforia aera...prospa8hse na taktopoihseis ta kalwdia oso kalytera mporeis...pantws kai to Tagan exei 2 Fans...apla den einai apo katw alla apenanti apo to allo...

Δημοσ.

Στο κουτί έχω ένα fan μπροστά να βάζει αέρα κι ένα πίσω να βγάζει...Καλά το παλιό μου τροφοδότικό είχε μόνο έναν ανεμιστήρα από κάτω!Το πρόβλημα μάλλον είναι στα καλώδια του τροφοδοτικού που είναι τεράστια και δε χωράνε στο κουτάκι μου!Τα τακτοποιησα όσο μπορούσα δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...Ουσιαστικά δεν έχω μεγάλες θερμοκρασίες αλλά από τους 27 να πάω στους 35 είναι αρκετά μεγάλη διαφορα!!!

Με A.Silver 5 θα δω καμια διαφορά ή τζάμπα τα 6 ολοκληρα ευρό που έδωσα? :D :D :D

Δημοσ.

to oti to kouti sou einai mikro paizei poli megalo rolo!

ap tin alli i artic silver 5 einai apo tis kaliteres pastes pou tha mborouses na baleis......eixa brei palia ena review opou me arctic silver 5(se sxesi me tin pasta apo tin amd) erixe tin thermokrasia tou cpu ews k 6 bathmous......distixws den mboresa na to brw....

brika omws auto an se endiaferei:

http://compreviews.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?site=http://www.thecrucible.ca/reviews/thermal/

Δημοσ.

Τη πάστα δεν την έχω βάλει ακόμα γιατί πιστεύω ότι πρέπει να συνδιαστεί με μια καλή ψηκτρα(thermalright 948-U)...Με τη μαμα δε νομίζω να έχει καλή απόδοση!!!

Full load ανέβασε 50οC με 3 ώρες prime95.Μικρή αυξηση συγκριτικά με τους +8oC που είχα σε idle!

Βασικός παράγοντας είναι το κουτί...Για λίγο που το άνοιξα να πάρει αέρα έπεσε στους 30...

Επίσης τώρα που έχω γεννεθλια μπορείτε να βρείτε 20 άτομα να δώσει ο καθένας από 10 ευρώ και να μου πάρετε ένα coolmaster stacker!!!!! :D :D :D :D

Ωρες ωρες έχω πολύ γ@αμ@τες ιδέες.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Mhn trelenesai mia xara einai ta temps sou! Ti kouti exeis? Exeis round ide cables? Pantos den einai anagh na pareis panakrivo kouti me 200 euro. Kalutera na pareis px ena me 100 k na dwseis k kana 60 ari gia kalutero cpu heatsink.

Δημοσ.

Τα temps το ξέρω ότι είναι μια χαρα αλλά έχω πρόβλημα χώρου στο κουτί!!!!

Ένα midi είναι απο εκείνα τα μαυρα με την οθόνη lcd μπροστά(50 ευρο με το ΦΠΑ ) :D :D

Και round cables έχω βάλει και 2 fan έχω βάλει(ένα μπροστά ένα πίσω)Πήρα και τρίτο αλλά είμαι τόοοοσο παρατηρητικός που νόμιζα ότι στο κουτί μπορεί να μπει και δευτερος πίσω(τελικα μου έμεινε το fan στο χέρι)

Το stacker βγαινει στα 180....!!Ένας φιλος μου είπε ότι με 300 έχει ένα μοντέλο η thermaltake(νομίζω) full tower με ενσωματομένο kit υδρόψυξης.Ξέρει κανενας αν υπάρχει κάτι τέτοιο και που μπορώ να το βρω???

Δημοσ.

Καλά θα ήταν να σκεφτείς την αγορά ενός full tower case. Με ένα τέτοιων διαστάσεων κουτί διαχωρίζεις motherboard και τις κάρτες σου, με τροφοδοτικό και λοιπά drive που έχεις. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να βάλεις και το fan που λες ότι σου “έμεινε στο χέρι “ αλλά και να έχεις πολύ καλύτερη κυκλοφορία αέρα μέσα στο case. Πιστεύω πως είναι η καλύτερη λύση για το πρόβλημα σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...