Προς το περιεχόμενο

Apotiximeno bios reflash??

teri_vti

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Paidia se ena sustimataki palio me pentium 3 ilopoiisi kai m/b tis elite ekana reflash to bios.Den itan kati pou kano genika proti fora alla tin sugekrimeni fora sto telos k eno ola eginan sosta otan ekane restart to mixanima den ksanaanoikse alla ekane ena monimo "mpip" . I othoni fusika den anavei , opote ti kanume? uparxei tropos na tin epanafero i paei gia petama to m/b?

Δημοσ.

hotflash.

Βγάλε το bios chip και προγραμμάτισε το σε άλλη μητρική με το bios της elite...

Mόνο που θα πρέπει να βγάλεις το bios chip από αυτή που θα κάνεις τη δουλειά,την ώρα που είσαι σε dos prompt.

Το μέγεθος των rom να είναι ίδιας χωρητικότητας,στις μητρικές...

Δημοσ.

Ψάξε να βρεις μια άλλη ίδια μητρική και κάνε boot με το καλό bios αυτής. Μόλις το σύστημα φορτώσει (σε command prompt πάντα), βγάλε το τσίπάκι και βάλε το δικό σου και ακολούθα τη διαδικασία flashing του bios (αλλά αυτή τη φορά βάλε το κανονικό). Έχω αναστήσει έτσι μητρική Soyo.

Δημοσ.

Αν το τσιπάκι του ΒΙΟS ειναι σε βάση τοτε μπορει να βγει και να προγραμματιστεί σε EPROM PROGRAMMER.

Επειδή εχω programmer, aν δεν βρεις αλλο τροπο τοτε στειλε μου PM μηπως μπορέσουμε και κανουμε κατι.....

Δημοσ.

Τί M/B έχεις και τί μάρκα λέει πάνω το τσιπ του BIOS;

Τον τελευταίο καιρό έχουν ενσωματωμένο ένα προγραμματάκι που ακόμα και να αποτύχει το flash, βάζεις μία δισκέτα με το BIOS με συγκεκριμένο όμως όνομα αρχείου, και πατάς κάποιο shortcut στο πληκτρολόγιο όταν μπουτάρει ο υπολογιστής, οπότε κάνει αυτόματα update από το αρχείο της δισκέτας, χωρίς να λειτουργεί τίποτα άλλα, όλα αυτόματα.

Δημοσ.

Φίλε μου έχω ακριβώς την ίδια μητρική (και 2 τεμάχια μάλιστα), μόνο που δεν δουλεύει... :)

Πιο συγκεκριμένα, απλά μια μέρα σταμάτησε να ανοίγει! Παίρνει ρεύμα, δίνει ρεύμα (παντού εκτός από CPU) αλλά ούτε μπιπ ούτε τίποτα. Η ιδιομορφία τους είναι ότι υποστηρίζουν και slot1 και socket370 και όταν κάποια στιγμή χαλάσει το κυκλωματάκι που τσεκάρει τι έχεις κουμπώσει πάνω, δεν ξέρεις να το φτιάξεις! Την μία την πήρα μεταχειρισμένη, δούλευε μόνο το socket. Η δεύτερη ήταν σε ένα πισι ενός γνωστού που μου έδωσε να επισκευάσω πριν κανα 2μηνο. Ακόμα ψάχνω στο εμπόριο να βρω μητρική ΡΙΙΙ για να την αντικαταστήσω... :(

Ομολογώ ότι δεν έψαξα για λύση, ούτε τις έβαλα δίπλα δίπλα να δω ποια μπορώ να επισκευάσω, ούτε έστειλα μέηλ στην εταιρία, οπότε πλέον μου χρησιμεύει μόνο να τεστάρω ανεμιστηράκια... :)

Το εν κατακλείδι είναι το εξής... Επειδή η μία από τις δύο έχει σίγουρα καλό bios και το τελευταίο που είχε βγει τότε, τα ξεκουμπώνουμε και τα ανταλάσσουμε! Προφανώς εμένα δεν πρόκειται να μπουτάρει έτσι και αλλιώς, οπότε το ίδιο μου κάνει... αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι δεν έχει καεί ΚΑΙ αυτό και βασικά δεν έχω τις γνώσεις ή τον εξοπλισμό για να το ελέγξω... :roll:

Σκέψου το και στείλε PM. Η μητρική μου είναι rev 2.2

Y.Γ. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να με βοηθήσει να επαναφέρω μία από τις δύο σε ζωή, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και ιδέες! Μου μείνανε τα cpu στο χέρι, κρίμα δεν είναι? Το καλό είναι ότι δεν είναι παντελώς "καμμένες" (ανάβουν λεντάκια). Πάντως, χλωμό το κόβω γιατί δεν είμαι ηλεκτρονικός... Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.
mia elite palia einai..p6bat-a+ to evgala to tsipaki apo tin vasi tu...award 1998 leei,pci/pnp686 196328708. Enas programmer poso stoixizei by the way?

Ενας Universal Programmer (προγραμματιζει FLASH, EPROMS, PAL,GAL και κάποιους Microcontrollers) εχει απο 300 ευρω και πάνω....

Νομιζω οτι κυκλοφορουν κάποιοι μονο για FLASH-EPROMS με περιπου 150.

Να ενας στο link για να δειτε περισσοτερα (υπάρχουν πάρα πολλοι στην αγορα)

http://xtronics.com/memory/EPROM.htm

Δημοσ.

thanks gia oles tis plirofories.Oso gia ton filo me tis 2 kamenes elite tha mporusame ean ontos k opote mporei na vrethume na adalaksume to tsipaki tu bios,ksero na to vgalo kai na do ean leiturgei i exei kaei k ekino.Episis exo mia alli p3 miktriki i opoia kanei auto pou epathes esu file mou...anavoun ta pada,lampakia m/b ,oloi oi anemistires klp...alla den anoigei i othoni...Oute me agp oute me pci karta grafikon...:(

Δημοσ.

Δηλαδή, με αυτό που γράφει στο pathfinder παίζει να έχει καεί το bios μου, ή να "μπλόκαρε" λόγω πτώσης τάσης, τα λέω σωστά? Έλεος! Δεν αξίζει και άλλα λεφτά η άμοιρη η πλακέτα... Τελοσπάντων, την αλλάγή να την κάνουμε, και αν κάποιος έχει τα μηχανήματα και την όρεξη να τσεκάρουμε τα τσιπάκια, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, και με το αζημίωτο φυσικά (κερνάω καφέ :D )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...