Προς το περιεχόμενο

βοηθηστε με να διαλεξω..

Isis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

υπαρχουν 3 περιπτωσεις.

1ον) να παρω την ASUSV9999DT ( που ειναι agp 8x, ενω εγω εχω agp 4x ) και να την κρατησω μεχρι οσο παει ( πανω απο χρονο παντως ).

2ον) να παρω μια καρτα μεχρι 150 ευρω και να την αλλαξω μαζι με motherboard και επεξεργαστη το καλοκαιρι που θα βγουν και οι 64bit και τα pci-e.

3ον) να μην παρω τιποτα και να μεινω με την geforce 4 μεχρι το καλοκαιρι οποτε τοτε βλεποντας και κανοντας.

PS. αν παρω μια καρτα μεχρι 150 ευρω, ειναι καλυτερα να εινι αagp 4x και 256mbs μνημη ram ή να ειναι agp 8x και να εχει 128 mbs μνημη ram?

PS2. μια pci-express καρτα γραφικων θα παιζει στο συστημα μου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντως δυσκολα βλεπω να αντεξω. ηδη παιζω πολυ βαρια παιχνιδια με δυσκολια ( halo,nfsu2,ut2004) και καποια αλλα που εχω δεν μπορω να τα παιξω ( painkiller,doom3,far cry,silent hill3,4 ).

Isis εγώ ένα πράγμα ξέρω...Οποτε πήρα VGA μονο και μόνο γιατι δεν έπαιζε ένα παιχνίδι μετα το μετάνιωσα!!!Αμα μπορείς περίμενε μεχρι το καλοκαίρι να πάρεις και mobo με pci express...

Κι αν δε μπορείς να περιμένεις κοίτα και στα μεταχειρισμένα...μπορεί να βρεις κάτι που θα σε καλύψει μέχρι τότε!

...Κι αν δε μπορείς να περιμένεις κοίτα και στα μεταχειρισμένα...μπορεί να βρεις κάτι που θα σε καλύψει μέχρι τότε!

Συμφωνώ απόλυτα. Πήγαινε και μια βόλτα στις Αγγελίες του insomnia...

τελικα αποφασισα. θα ποω ή την V9999DT ή την 9800 pro και το πασχα θα βαλω και motherboard και επεξεργαστη, οποτε θα ειμαι μια χαρα. ειπαμε οτι θα λειτουργει ηκαρτα σε agp 4x, απλα δεν θα ειναι στο maximum Οι επιδοσεις, σωστα? αποφασισα να παρω αυτη την καρτα γιατι πιστευω οτι θα μπορω να παιζω τα παιχνιδια μια χαρα σε σχεση με αυτη που εχω τωρα. εδω αλλοι δεν εχουν ουτε 50 ευρω να αγορασουν ηχεια :P.

skeftikes oti an tin pareis twra, kai to mobo to pasxa tha anagkasteis thelontas kai mi tha pereis mobo agp kai oxi pcix? ektos kai an to pasxa allakseis kai tin akrivi sou vga. afou to pasxa tha kaneis pou tha kaneis upgrade, kanto swsta. mexri to pasxa fersou pio eksipna kai pare mia vga gia na sou kratisei mexri tote. pare twra estw kammia 9600XT ama thes na sou paizei ta paixnidia me aksioprepia kai ase tin 6800 mazi me tin riziki allagi, alliws thasounai axristi meta kai tha psaxneis agorasti metaxeirismenwn.

think about it man

Kai ego eimai sta prothyra tis anabathmisis alla exo tin entyposi oti tha prepei na perimeno ligous mines... Eimaste se mia metabatiki periodo oso afora epexergastes (64 bit), mobo (pci-e kai sli) kai kartes grafikwn (pci-e, sli)...

Perimenontas isos glytoseis xrimata kai oxi mono...

mia kai basikh.diafora epidoseon-timis.me nikiti to pci-e.arakse mexri to kalokairi kai ftiakse to sistimataki sou tote mia kai kali kai na`xeis kai to kefali sou isixo.xristougenna einai.fae ta lefta sou sta bouzoukia,perna kala kai meta vlepeis..

mia kai basikh.diafora epidoseon-timis.me nikiti to pci-e.arakse mexri to kalokairi kai ftiakse to sistimataki sou tote mia kai kali kai na`xeis kai to kefali sou isixo.xristougenna einai.fae ta lefta sou sta bouzoukia,perna kala kai meta vlepeis..

xaxa sostos! :)

ναι αλλα δεν εχω καταλαβει ακομα την διαφορα των pci-e με αυτες των vga.

Περισσότερο ρεύμα μέσω διαύλου. ΑGP = ~45W, PCI-E = ~75W. ΄Οταν οι καινούργιες μεγάλες κάρτες χρειάζονται δύο καλώδια από το τροφοδοτικό για να λειτουργήσουν ήταν λογικό και αναμενόμενο ότι θα αλλάξει το πρωτόκολλο.

Πιο γρήγορο το PCI-E; Όχι ουσιαστικά μιας και το επιπλέον εύρος του διαύλου κάθεται ανεκμετάλλευτο ούτως ή άλλος. Στα επερχόμενα συστήματα SLI, οι δύο κάρτες μοιράζονται τα 16 lanes PCI-E, με αποτέλεσμα η κάθε κάρτα να έχει το ίδιο εύρος με ΑGPx8, το οποίο και αυτό μένει ανεκμετάλλευτο.

Οι διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ μιας ίδιας κάρτας PCI-E και μιας ίδιας ΑGP είναι αμελητέες, πλην κάποιων σπάνιων εξαιρέσεων που δεν αφορούν παιχνίδια συνήθως.

Είναι αλήθεια δε ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένα σύστημα AGPx8 υστερεί σήμερα ή θα υστερεί έναντι ενός συστήματος PCI-E. Πάρτε έναν εφάμιλλο σε τιμή και επιδόσεις ΑΜD64bit και μια Χ800ΧΤ/AGP και έναν εφάμιλλο Ρ4 με μια Χ800ΧΤ/PCI-E και δείξτε μου που ακριβώς υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις γιατί εγώ δεν της έχω δει ακόμα σε συγκρίσεις.

Να σας δείξω τι έχει η ίδια η ΑΤΙ να πει για θέματα εύρους διαύλων έναντι καρτών γραφικών και σχετικά με θέματα texture upload/download μέσω διαύλου και τι ακριβώς προτείνει στους δημιουργούς παιχνιδιών μπας και επιτέλους καταλάβουμε πέρι τίνος πρόκειται;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...