Προς το περιεχόμενο

DVD backup

G_Zisis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε, μου έβαλες ιδέες... :) ! Τώρα που μου είπες για το K-Lite Mega Codec Pack, θέλω να το κατεβάσω! Πες μου όμως κάτι, στο K-Lite Codec Pack (όχι το Mega) διάβασα ότι:''It it always up-to-date with the latest versions of the codecs''. Αυτό ισχύει και για το Mega?Α...! Και το BSplayer τι διαφορά έχει από το Media Player Classic?

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

-- To K-Lite *Mega* Codec Pack περιέχει το K-Lite Codec Pack, οπότε οι codecs του ενός υπάρχουν και στο άλλο. Πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να εγκαταστήσεις για να βλέπεις κάθε είδους βίντεο που κυκλοφοράει (avi, mpeg, dvd, real, quicktime, wmv, asf, ...) χωρίς να χρειαστείς άλλες εγκαταστάσεις. To 1.16 μάλιστα που κυκλοφοράει τώρα, έχει και τους τελευταίους συμβατούς encoders με την έκδοση 1.60 stable του AutoGK, οπότε γλιτώνεις ακόμα περισσότερες εγκαταστάσεις ξεχωριστών προγραμμάτων για μετατροπές dvd σε divx!!!

-- BSplayer vs. Media Player Classic: εγκατέστησέ τα και τα 2 και δεν θα χάσεις :wink: Δεν το έχω ψάξει σε επίπεδο "εγκαθιστώ το 1 ή το άλλο", αφού μου έχει τύχει αρχείο να παίζει μόνο σε 1 από τα 2... Εννοείται πως έχω ξεχάσει πώς είναι το media player 6.4 που έχω στα Windows 2000 και δεν μπαίνω στον κόπο να περάσω κανένα από τα νεώτερα "καμάρια" της ΜS!

Δημοσ.

to fairuse to dokimases gia na kaneis rip se Divx?

to eida mia mera sto BT, to katevasa kai doulevei apsoga

exw kanei tainies kai me to AutoGK kai me to FairUse

kai ta dyo poly kala

Δημοσ.

FairUse

Πολύ καλό σε ποιότητα, αλλά (άν θυμάμαι καλά) πρέπει να έχεις το dvd με την ταινία στο drive για να κάνει την μετατροπή, ενώ το AutoGK δουλεύει μόνο στον σκληρό δίσκο αφού "καθαρίζει" το Decrypter...

...για το οποίο Decrypter πρόσφατα διάβασα σε κάποιο forum ότι την ταινία που "ακουμπάει" στον δίσκο την κάνει region-free & την διαβάζει ακόμα κι άν δεν έχει το ίδιο region με το dvd-rom. Μου φαίνεται πολύ καλό για να είναι αλήθεια - έχει κανείς άποψη/εμπειρία πάνω στο θέμα?

Δημοσ.

Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα προγράμματα (...για απλούστερα στην χρήση ΚΑΙ τσάμπα δεν ξέρω...) - απλά δεν τα έχουμε βρει ακόμα!

...Και κάτι τελευταίο: είχα την τύχη να δοκιμάσω πολλές από τις divx/xvid ταινίες που έχω φτιάξει σε ένα επιτραπέζιο dvd/divx/xvid κλπ.... player μοντέλο Waitec X5. Το συγκεκριμένο player τις έπαιξε *όλες* είτε τις είχα φτιάξει με ESS-support είτε χωρίς (ρύθμιση στην εγκατάσταση του AutoGK), είτε είχαν ήχο AC3 είτε vbr-mp3. Εννοείται πως οι ελληνικοί υπότιτλοι παίζανε άψογα αφού τους βάζει μέσα στην εικόνα - περιττό να σου πω ότι "ψήνομαι" για την έκδοση του συγκεκριμένου player όταν βγει με δυνατότητα ανάγνωσης dual-layer dvd's!

Δημοσ.

Re paida mia k lete omorfa k endiaferonda pragmata,adimetwpisa gia prwth fora provlhma me thn ekdosh 1.6 toy AutoGK kathws mou leei oti eprepe na ripparw thn tenia se IFO mode sto DVDDecrypter!

Egw pali de fadasthka oti tha xe tetoio provlhma (nomizw de to xe se palioterh ekdosh) kai afou ekana rip olo to DVD se file mode (ola ta arxeia) to epestrepsa sto videoclub.Twra de ginete tpt gia na to dei to autogk?Prepei dhladh na to ksananoikiasw gia na to ksanaripparw?

Trelo mou akougetai :shock:

Δημοσ.

Den eipa oti to ena einai kalytero apo to allo h kati antistoixo

Eksakolou8w na xrhsimopoiw kai ta 2 analoga ta kefia.

Apla to zhthma htan ena software pou na kanei DVD2DivX ola mono tou, xwris RIP sto disko kai meta encoding. An 8ymamai kala to prwto post, kati tetoio epsaxne, pragma pou to FairUse to kanei enw to AutoGK oxi.

Δημοσ.

Φίλε panxris, σου δίνω παρακάτω 2 links από το forum του AutoGK μαζί με τα αποσπάσματα που θα σου λύσουν τις απορίες σου.

http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=72679 ----------------------

1.1 Can I use other DVD rippers apart from DVDDecrypter?

- short answer is : NO AutoGK will not accept non-DVDDecrypter inputs. IFO parsing code is gone for good and please don't ask me to put it back.

-------------------------------------------------------------------------------------------

http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=77941 ---------------------

I was not planning to support many ripping application, so I decided that DVDDecrypter is good enough. Its simple and does the job really well. If you feel like AutoGK is forcing you to use DVDdecrypter, then yes it does.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Η 1η ταινία που έκανα backup (πριν 1 χρόνο περίπου) ήταν ριπαρισμένη με το DVDshrink - το AutoGK μου την μετέτρεψε μια χαρά (με υποτίτλους, ήχο, σωστό καρέ). Η 2η ταινία που πήγα να φτιάξω ήταν πάλι ριπαρισμένη με το DVDshrink - το AutoGK μετέτρεψε μόνο το πρώτο chapter κι αυτό χωρίς υποτίτλους. Αυτό πάει να πει ότι δεν διάβασα σωστά τις οδηγίες χρήσης του προγράμματος - δεν σημαίνει ότι το πρόγραμμα έχει πρόβλημα.

[....Ελπίζω, τέλος, να δείξει λίγη ανοχή ο moderator καθότι το post σου ισορροπεί επικίνδυνα πάνω στους κανόνες του forum............]

Δημοσ.

Φίλε fr0g έκανες πολύ καλά και πρότεινες το FairUse στον φίλο μας καθότι είναι "της προκοπής" και υπάρχουν και λεπτομερή tutorials γι' αυτό (http://www.dvd-guides.com/content/view/34/59/) - απλά σε πρόλαβα και τον "έψησα" με το AutoGK και τώρα δυσκολεύεται να ξεκολλήσει και να ψάξει κάτι άλλο! :wink:

Δημοσ.

Φίλε μου fr0g, σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, αλλά κατάλαβα πως αν είναι να έχω ένα καλό αποτέλεσμα, δεν θα τρελαθώ για ένα rip :?! Εξάλου, όπως είχα αναφέρει, χρησιμοποιούσα το MovieJack (κάτι σαν το FairUse) αλλά είδα πως δεν πετύχαινετο μέγεθος που ήθελα και ήθελε 5 ώρες για να μετατρέψει μια ταινία :shock:! Έτσι κόλλησα με το AutoGK! Ευχαριστώ πάντως :)!

Δημοσ.
Φίλε panxris' date=' σου δίνω παρακάτω 2 links από το forum του AutoGK μαζί με τα αποσπάσματα που θα σου λύσουν τις απορίες σου.

http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=72679 ----------------------

1.1 Can I use other DVD rippers apart from DVDDecrypter?

- short answer is : NO AutoGK will not accept non-DVDDecrypter inputs. IFO parsing code is gone for good and please don't ask me to put it back.

http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=77941 ---------------------

I was not planning to support many ripping application, so I decided that DVDDecrypter is good enough. Its simple and does the job really well. If you feel like AutoGK is forcing you to use DVDdecrypter, then yes it does.

Η 1η ταινία που έκανα backup (πριν 1 χρόνο περίπου) ήταν ριπαρισμένη με το DVDshrink - το AutoGK μου την μετέτρεψε μια χαρά (με υποτίτλους, ήχο, σωστό καρέ). Η 2η ταινία που πήγα να φτιάξω ήταν πάλι ριπαρισμένη με το DVDshrink - το AutoGK μετέτρεψε μόνο το πρώτο chapter κι αυτό χωρίς υποτίτλους. Αυτό πάει να πει ότι δεν διάβασα σωστά τις οδηγίες χρήσης του προγράμματος - δεν σημαίνει ότι το πρόγραμμα έχει πρόβλημα.

[....Ελπίζω, τέλος, να δείξει λίγη ανοχή ο moderator καθότι το post σου ισορροπεί επικίνδυνα πάνω στους κανόνες του forum............']

Re file mallon de katalaves,ME TO DVDDECRYPTER RIPPARA aplws den iksera pio prin oti eprepe na valw IFO mode (palia douleve k sto file mode pou na kserw) kai twra to DVD to epestrepsa.Rwtaw an borw na kanw kati twra pou to xw sto disko wste na einai sa na to xa ripparei se IFO mode.Afth akrivws htan h erwthsh mou......

Δημοσ.

Re file mallon de katalaves

......Ασε το "μάλλον"..........

.........*τώρα* σε κατάλαβα!...... :? :roll:

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως μπορέσεις να "κοροιδέψεις" το Decrypter ώστε να "δει" το directory που έχεις το ριπαρισμένο dvd και να το ξανα-ριπάρει σε IFO mode... Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ίσως κάποιο πρόγραμμα που δημιουργεί virtual CD/DVD drives να σε βοηθήσει (π.χ. Alcohol 120%, ή κάποιο άλλο...?). Φαίνεται ενδιαφέρουσα δοκιμή γιατί το Decrypter (απ' όσο ξέρω) "βλέπει" μόνο DVD-ROM για input και όχι directories στον σκληρό δίσκο - γι' αυτό και δεν μπορεί απευθείας να κάνει αυτό που θέλεις.

Δημοσ.

xmmm ,an to "ekaiga" se ena "DVD" me to nero image recorder se ena iso k meta to fortwna se ena eikoniko "DVD" to opoio tha edina sto DVDDecrypter na to diavasei isws epiane!

De to xa skeftei,thanks!

Molis paw spiti tha to dokimasw :D

E re pali tha kseskistei na doulevei o WD.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...