nemos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 ...Αυτά είναι τα υπόλοιπα sites που μου έφαγα ώρες να διαβάζω πριν καταλήξω στο AutoGK ..... άν δεν βαριέσαι ρίξε μία ματιά ........κι άν βρεις κάτι καλό πέσμου...... Doom9.net: http://www.doom9.org/index.html VideoHelp.com: http://www.videohelp.com/ Welcome to Dvdstuff.gr ++V2.0: http://dvd.stuff.gr/
G_Zisis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Nemo, τελικά έγινε το θαύμα ! Το μόνο που είχα να κάνω ήταν (όπως μου είπες) να μετακινήσω το φάκελο VIDEO_TS στο C:\DVD_Decrypter\TAXI_3\VIDEO_TS, και αποθήκευσα το XviD στο C:\AutoGK\TAXI_3\TAXI 3.avi αλλά έκανα abort γιατί είχα δουλειά :roll: ! Αλλά είναι σίγουρο ότι έγινε γιατί, όχι μόνο δεν λέει αυτό που λέει στην εικόνα (EXCEPTION: Cannot open...) αλλά υπήρχε το AVI ! Σ' ευχαριστώ και άμα χρειαστώ τίποτα άλλο, μπορώ να σε ρωτήσω, έτσι :wink: ?
nemos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 ...Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά άν δεν αφήσεις 1 ταινία να γίνει DivX ή XviD *μέχρι το τέλος* ΚΑΙ μετά να την δεις να παίζει στο PC σου, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα......... http://www.imdb.com/title/tt0295721/ ...Αφού την έχεις την ταινία άστην να γίνει DivX σε 1 CD - δεν πιστεύω να κάνει πάνω από 2-2,5 ώρες..... Αμα σου ξανα-τσακίσει ρώτα, αλλά πιστεύω ότι άν ακολουθήσεις όλα όσα σου έχω ήδη πει δεν θα έχεις προβλήματα για απλές μετατροπές
G_Zisis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 Τελικά την έκανα μετατροπή ολόκληρη την ταινία και δουλεύει! Από ποιότητα σκίζει , μόνο που η ανάλυση δεν βγήκε καλή (608x256) και μάλλον πρέπει να την ξανακάνω μετατροπή ! Μήπως ξέρεις πώς μπορώ να ρυθμίσω την ανάλυση που θέλω όταν κάνω μετατροπή στο AutoGK :roll: ?
nemos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 Έχω φτιάξει ταινία 528x208 και φαίνεται άκρως αποδεκτά είτε την βλέπω σε 17άρα οθόνη είτε στην 15άρα TV που συνδέω μερικές φορές στην VGA μου (εννοείται full-screen). Αν θέλω καλύτερη ποιότητα, την κάνω σε 2 cd με καρφωτή επιλογή "mp3 128" στον ήχο (ούτε Auto ούτε AC3) για να βρει μεγαλύτερο περιθώριο το AutoGK για βίντεο όταν σαρώνει την ταινία για να γράψει τα σκριπτάκια του - δοκίμασέ το και θα δεις. ...Οπως λέει και στο tutorial του AutoGK για το "compressibility percentage": "If 100% is perfect quality, we're aiming for 60-75%. Below 50-55% the quality will suffer noticeably." *Αυτό* το νούμερο κοιτάς όταν γίνεται η μετατροπή - άν δεις πρόβλημα διακόπτεις και μεγαλώνεις τον αριθμό των cd ή/και πειράζεις τον ήχο.... Δες και τους 2 codecs πριν καταλήξεις κάπου - προσωπικά, μετά από 15 ταινίες DivX+XviD ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω ποιός είναι καλύτερος..... και σκέψου ότι τις 6 τις έχω φτιάξει και με τους 2! Πάντως, για ένα είμαι σίγουρος: προς το παρόν δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα που να σου φτιάχνει DivX *ακριβώς* στο μέγεθος αρχείου που θέλεις (1 ή 2 cd) με καλύτερη ποιότητα εικόνας+ήχου. Οπως σου είπα και πριν, άν βρεις κάτι καλύτερο/απλούστερο πέσμου γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα.
G_Zisis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 Μπορώ να ρυθμίσω την ανάλυση από το ''Advanced Options'';
nemos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 Ναι, στο "Resolution settings" διαλέγεις το μέγεθος του καρέ της ταινίας. Αν το αφήσεις στο Auto (και ανάλογα και με το μέγεθος του αρχείου ήχου - το "cbr mp3 128" έχει μικρότερο μέγεθος από όλα αλλά σε ταινία με ηχητικές απαιτήσεις το "vbr mp3 128" είναι καλύτερο σε σχέση μεγέθους/ποιότητας) το AutoGK θα φτιάξει script ώστε να καλύψει 1 ή 2 cd με την καλύτερη δυνατή εικόνα που μπορεί να επιτύχει. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μεγαλύτερο καρέ (...απ' ό,τι έχω καταλάβει...) - απλά σημαίνει ότι άν δεις full-screen την ταινία θα παίξει όσο πιο καλά γίνεται. ...Τώρα με έβαλες σε σκέψεις... Αν πειράξεις το καρέ στο "Resolution settings" κανονικά δεν θα πρέπει να τον περιορίσεις με την τιμή στο "Step 3:" του 1ου παραθύρου..... Αν θέλεις κάνε το και πέσμου τί σου δίνει - πιστεύω να βρω χρόνο να πειραματιστώ κι εγώ μέσα στο Σαβ/κο. ...Δεν ξέρω άν καταλαβαίνεις τί εννοώ λέγοντας πως όποιο άλλο πρόγραμμα έχω δει είναι πιο σύνθετο: 3 επιλογές έχει όλες κι όλες (size, resolution, audio) βάσει των οποίων "γράφει" τα απαραίτητα scripts για να φτιάξει divx/xvid - σε άλλα προγράμματα δίνεις ΕΣΥ τις παραμέτρους που χρειάζονται για την μετατροπή... κι άν τις ξέρεις ή έχεις χρόνο να τις μάθεις όλα καλά, αλλιώς κάνεις τον μάντη.........
G_Zisis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 Ναι, στο "Resolution settings" διαλέγεις το μέγεθος του καρέ της ταινίας.Τι πρέπει να πατήσω για να το κάνω?Αν πειράξεις το καρέ στο "Resolution settings" κανονικά δεν θα πρέπει να τον περιορίσεις με την τιμή στο "Step 3:" του 1ου παραθύρου..... Δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς :roll:
nemos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 -1- Οταν λες ότι η ανάλυση 608x256 (αυτό ονομάζω εγώ "καρέ" - ίσως όχι σωστά...) δεν σε καλύπτει, διάλεξε "Fixed width" μεγαλύτερο του 608. -2- [...Πράγματι δεν βγαίνει νόημα - το φόρτωμα της μέρας βλέπεις.....] Χωρίς να το έχω κάνει, νομίζω πως το AutoGK κάνει υπολογισμό βάσει του μεγέθους αρχείου που του προσδιορίζεις στο "Step 3:" του 1ου παραθύρου (1 cd, 2 cd, 1/3 dvd, κ.ο.κ.) και ανάλογα προσδιορίζει το μέγεθος του καρέ για να καλύψει με την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας αυτό το μέγεθος αρχείου. Αν εσύ του πεις "θέλω μεγαλύτερο καρέ" (-1-), το AutoGK θα ρίξει την ποιότητα της εικόνας για να σου φτιάξει αρχείο σύμφωνα με την επιλογή σου στο "Step 3:" του 1ου παραθύρου (1 cd, 2 cd, 1/3 dvd, κ.ο.κ.) 'Η θα φτιάξει την καλύτερη δυνατή ποιότητα στο νέο καρέ που θα του ορίσεις χωρίς πλέον να περιοριστεί σε μέγεθος αρχείου. Αυτό χρειάζεται δοκιμή - άν το κάνεις πέσμου αποτελέσματα - άν το κάνω θα σου πω εγώ. Ο προγραμματιστής πάντως του AutoGK είναι κάθετος στο ότι τα σκριπτάκια που δημιουργεί το πρόγραμμα για να δουλέψει είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ρυθμίσει κάποιος με το χέρι.... Μία δοκιμή θα μας φωτίσει, πιστεύω.....
G_Zisis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 1. Μην ανυσηχείς, θα το δοκιμάσω εγώ. Θα το βάλω να μετατρέπει ενώ κοιμάμαι ! 2. Μήπως έχεις κανένα πρόγραμμα για chat, γιατί θα είναι πιο εύκολο να μιλάμε απευθείας!
nemos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 1. OK - θα δοκιμάσω κι εγώ το τελευταίο stable AutoGK με το τελευταίο K-Lite mega codec pack, οπότε κάπου θα καταλήξουμε 2. Ποoooλύ αραιά στο chat του Insomnia - αλλιώς pm
G_Zisis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 1. OK, έκανα το πείραμα (The Green Mile, 1400 MB). Το αποτέλεσμα έχει πολύ καλή ποιότητα σε ανάλυση 720x400 και μέγεθος ακριβώς 1400 ΜΒ! Αν θες να μάθεις τίποτα άλλο, ρώτα ! Εσύ τι ανάλυση επιλέγεις? 2. Αν θες να μιλήσουμε καμιά φορά στο chat! 3. Έχεις εγκατεστημένο το Alcohol 120%?
nemos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2004 1.----------- Το ερώτημα είναι τί ανάλυση θα επέλεγε από μόνο του το AutoGK (Resolution settings >> Auto width) και πώς θα φαίνονται full screen οι 2 ταινίες - εννοείται με τις ίδιες ρυθμίσεις σε codec και audio... Aπ' όσο θυμάμαι, το Green Mile έχει πολλά σκοτεινά πλάνα και λίγες σκηνές όπου υπάρχει έντονη κίνηση/δράση οπότε φαίνεται λογικό να του δώσει μεγάλο μέγεθος στο καρέ (ίσως και το 720x400 που του έδωσες). Δεν έβαλα να κάνω κάποια μετατροπή καθότι έχω μπόλικη δουλειά στο σπίτι - με την 1η ευκαιρία όμως θα το κάνω γιατί με έβαλες σε περιέργεια! Το "Resolution settings" το άφηνα συνεχώς "Auto width" - μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα εκτός από την ταινία που την έκανε 528x208 (Minority report - divx/ac3 -δεν είμαι σίγουρος-/2cd) και, όχι ότι φαίνεται άσχημα, αλλά θα ψαχνόμουν για να δω πώς μπορεί να φαίνεται σε μεγαλύτερη ανάλυση. 2.----------- Θα σου στέλνω pm όταν μπω κι έχω χρόνο :wink: καθότι σ' έβαλα στην buddy list - χαίρομαι ιδιαίτερα που σε βοήθησα να βγάλεις άκρη! 3.----------- Οχι. Δεν έχω χώρους για virtual drives (40 gb πλήρως κατανεμημένα με 2 Win-εγκαταστάσεις, data και *πολύ* προσωρινό χώρο για mp3, dvd, κλπ), δεν παίζω ιδιαίτερα παιχνίδια & τα cd μου τα καίω είτε με Nero (Win2000sp4) είτε με K3b (Knoppel Linux).
G_Zisis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2004 1. Στο AutoGK με το ''Fixed width'' επιλέγω μόνο το πλάτος της ανάλυσης, έτσι δεν είναι? Το ύψος το ρυθμίζει μόνο του το AutoGK? Στο ''Auto width'' συνήθως τι ανάλυση σου βγάζει? 2. Σ' έβαλα κι εγώ στη Buddy List :wink: !
nemos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Στο AutoGK με το ''Fixed width'' επιλέγω μόνο το πλάτος της ανάλυσης, έτσι δεν είναι? Το κατάλαβες, αρχηγέ, οπότε μην το ψάχνεις περισσότερο.... Πλέον το θέμα μετατροπής dvd σε divx έγινε "χτεσινό νέο" για την πάρτη σου... Το ύψος το ρυθμίζει μόνο του το AutoGK? Το ύψος το ρυθμίζει μόνο του για να διατηρήσει σταθερή την σχέση ύψους/πλάτους του καρέ (...θα το συναντήσεις σαν "aspect ratio"...). ...Δεν μπορείς να φανταστείς την τσαντίλα που σου δημιουργεί το να περιμένεις 4 ώρες να κάνει μία μετατροπή το απόλυτο πρόγραμμα που κατέβασες από το ΝΕΤ και να παίρνεις avi με τετράγωνο καρέ! Στο ''Auto width'' συνήθως τι ανάλυση σου βγάζει? Πρέπει να κοιτάξω 15 ταινίες για να σου πω! Σ' έβαλα κι εγώ στη Buddy List ...see ya, man!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.