Προς το περιεχόμενο

DVD backup

G_Zisis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως ξέρει κανένας κaνένα πρόγραμμα για DVD backup σε DivX και να επιλέγω εγώ το μέγεθος του DivX. Ψάχνω, δηλαδή, κάτι σαν το AutoGK, μόνο που αυτό χρειάζεται το DVD Decrypter, το οποίο δεν χρησιμοποιώ καθόλου! :X Please help!!! :(

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ama de xrisimopoieis to dvd decrypter, dokimase kammia pio palia ekdosi tou gordian knot 0.26.xxx p.x. i opoia xrisimopoiei to smart ripper pou einai arketa pio eukolo sti xrisi tou apo to decrypter kai eksisou kalo.

kalitera na matheis to gnot para na xrisimopoiiseis allo prog gia divx. epeidi exw xrisimopoiisei polla auto gia mena itan to kalutero.

kai mporeis na to xrisimopoieis, kai malista opoia ekdosi thes, kai apla na ripareis tis taiies me allo prog opws to smart ripper

Δημοσ.

Εγώ θέλω ένα πρόγραμμα που έχει ενσωματωμένο ripper και να μην χρειάζεται άλλα προγράμματα! Ξέρετε κανένα? :?:--==m@vR()$==--, έχεις χρησιμοποιήσει το MovieJack? Κάνει καλά τη δουλειά του?

Δημοσ.

πρόγραμμα για DVD backup σε DivX και να επιλέγω εγώ το μέγεθος του DivX

G_Zisis, για *ποιοτική* μετατροπή DVD σε DivX *χωρίς άγχος*, με λίγες αλλά *υπερ-επαρκείς* επιλογές (...μεταξύ των οποίων και η επιλογή μεγέθους του avi που θα φτιάξεις) δεν νομίζω να βρεις κάτι πιο απλό από τον συνδυασμό DVDDecrypter/AutoGK. Ο τύπος που φτιάχνει το AutoGK έχει γράψει ένα πολύ καλό tutorial το οποίο σου αναλύει *πλήρως* την όλη διαδικασία - θα το βρεις στην σελίδα του AutoGK και δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να ξεκινήσεις να μετατρέπεις τα dvd σου. Ειδικά το DVDDecrypter πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο τίμια freeware που κυκλοφοράνε - δεν σου γεμίζει την registry με εγγραφές ούτε τον δίσκο με αρχεία - κάνει μόνο αυτό που λέει και το κάνει πολύ καλά!

θέλω ένα πρόγραμμα που έχει ενσωματωμένο ripper και να μην χρειάζεται άλλα προγράμματα!

Δοκίμασες τον συνδυασμό και δεν σου άρεσε ή/και δεν σε κάλυψε, ή απλά θέλεις ένα πλήρες "compact" πρόγραμμα για να αποφύγεις άλλη μία εγκατάσταση? Στην 1η περίπτωση σου εύχομαι να βρεις κάτι που να σε καλύψει χωρίς πολύ κόπο (...δοκίμασα 10-δες share-/free-ware και το *μόνο* που μου έδωσε σωστά εικόνα+ήχο+υποτίτλους ήταν το DVDDecrypter/AutoGK...), ενώ στην 2η περίπτωση σου συστήνω *ανεπιφύλακτα* να κάνεις μία δοκιμή και δεν θα χάσεις :)

Δημοσ.

Δοκίμασα τελικά το Auto GK, μόνο που χρειάστηκε να κάνω abort! Είδα λίγο το αποτέλεσμα και ήταν τέλειο 8) (συγκεκριμένα η ταινία είναι το TAXI 3) (ευχαριστώ nemo :D )!

Δημοσ.

Τώρα όμως για απαντήστε μου σ' αυτό :? :έκανα μετατροπή την ταινία (TAXI 3), που κράτησε περίπου 5-10 λεπτά. Το αποτέλεσμα του AutoGK κανονικά έπρεπε να ήταν η ταινία και κάτι άλλα αρχεία, σωστά? Αλλά σε εμένα το αποτέλεσμα ήταν όλα τα άλλα αρχεία εκτός από την ταινία! :evil: Ξαναπροσπάθησα αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο! Α... και κάτι ακόμα: την πρώτη φορά που έκανα conversion δεν μου είχε γίνει αυτό το λάθος!Please help!!! :cry:

Δημοσ.

Τώρα όμως για απαντήστε μου σ' αυτό :? :έκανα μετατροπή την ταινία (TAXI 3), που κράτησε περίπου 5-10 λεπτά. Το αποτέλεσμα του AutoGK κανονικά έπρεπε να ήταν η ταινία και κάτι άλλα αρχεία, σωστά? Αλλά σε εμένα το αποτέλεσμα ήταν όλα τα άλλα αρχεία εκτός από την ταινία! :evil: Ξαναπροσπάθησα αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο! Α... και κάτι ακόμα: την πρώτη φορά που έκανα conversion δεν μου είχε γίνει αυτό το λάθος!Please help!!! :cry:

Δημοσ.

Τώρα όμως για απαντήστε μου σ' αυτό : έκανα μετατροπή την ταινία (TAXI 3), που κράτησε περίπου 5-10 λεπτά

Κάααατι δε έχεις κάνει σωστά είτε στο Decrypter είτε στο AutoGK - για να μετατρέψεις μία ταινία 1,5 ώρας χωρίς υποτίτλους σε 1 cd -DivX- απαιτούνται περίπου 2 ώρες σε Ρ4 2.4 / RAM 512 ΜΒ!

Εκτύπωσε και διάβασε *πολύ προσεκτικά* το tutorial που έχει το AutoGK (δεν θα χρειαστεί να διαβάσεις -προς το παρόν- τίποτε άλλο οπότε αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο)

Μην ασχοληθείς (...ακόμα...) με κάποια συμπληρωματικά προγράμματα που έχει βγάλει -Assistant, Hidden Options- και σίγουρα θα βρεις την άκρη!

-=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=-

...Εννοείται πως κατέβασες την τελευταία *σταθερή* έκδοση και όχι την beta, ....έτσι δεν είναι???

-=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=--=-

...Και κάτι ακόμα: άν θυμάμαι καλά (...έχω μείνει στην 1.25 stable και δεν πολυ-θυμάμαι τα της εγκατάστασης...) ο XviD codec έρχεται στο PC σου με την εγκατάσταση του AutoGK ενώ τον DivX codec πρέπει να τον εγκαταστήσεις εσύ. Προσωπικά χρησιμοποιώ το K-Lite *Mega* Codec Pack (http://filesharingplace.com/codecs.php // είναι μεγαλούτσικο download αλλά -πίστεψέ με- αξίζει τον κόπο!) το οποίο πέρα από το ότι είναι πλήρες με όλους τους codecs που θα χρειαστείς για να δεις κάθε μορφής βίντεο, περιέχει και τους XviD/DivX codecs για να φτιάξεις αντίστοιχα avi.

Αν συνεχιστούν τα προβλήματα ρώτα με ό,τι θες :)

Δημοσ.

Ρε nemo, ξαναπροσπάθησα και δεν έγινε τίποτα :cry: ! Μήπως φταίει κάτι που λέει: ''EXCEPTION: Cannot open file...'' (αν ξέρεις τι είναι) :?: ? Χρησιμοποιώ την έκδοση 1.60 stable, αλλά το δοκίμασα και με την 1.80 beta :wink: μόνο που πάλι δεν έγινε τίποτα :X ! Α... και το DivX που μου είπες, το έχω εγκατεστημένο, αλλά και πάλι εγώ χρησιμοποιώ το XviD. Please help me! :(

Δημοσ.

...Για να δούμε τί θα δούμε...

[...θεωρώ *ΔΕΔΟΜΕΝΟ* πως έχεις "κουρδίσει" το Decrypter όπως λέει το tutorial του AutoGK, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα στον φάκελο VIDEO_TS...]

1# Επιβεβαίωσε ότι το C: σου έχει NTFS file-system

2# Επιβεβαίωσε ότι το C: σου έχει τουλάχιστον 10 GB ελεύθερο χώρο

3# Μετέφερε τον φάκελο VIDEO_TS σε κάποιο σημείο του δίσκου σου όπου δεν υπάρχουν ελληνικά ή/και κενά μέσα στα ονόματα των φακέλων, π.χ.:

C:/myDVDs/Taxi3/VIDEO_TS/

Καλύτερα θα ήταν άν μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις ένα ξεχωριστό partition ή δίσκο μεγέθους τουλάχιστον 15 GB φορμαρισμένο σε NTFS αντί για το C:

Επίσης, τα ίδια πρέπει να ισχύουν και για το σημείο που θα σώσεις το XviD/DivX avi που θα φτιάξεις. Για το παραπάνω παράδειγμα θα έχεις κάτι τέτοιο:

C:/myDVDs/Taxi3/t3.avi

4# Απ' ό,τι βλέπω η ταινία είναι γαλλική, ενώ κρατάς ελληνικούς υποτίτλους - αυτά ρυθμίζονται από το 1ο παράθυρο του AutoGK. Εννοείται πως θα προτιμήσεις την stable έκδοση :wink:

5# *Σημαντικό*: άν η ταινία έχει αρκετά σκοτεινά πλάνα (π.χ. θρίλερ) ή διάρκεια γύρω στα 100 λεπτά θα μπορέσεις να την φτιάξεις σε 1 CD 700ΜΒ - σε κάθε άλλη περίπτωση να προτιμάς τα 2 CD για καλύτερη ποιότητα εικόνας & ήχου.

Κάτι τελευταίο: οι γνώμες γενικώς "παίζουν" αλλά από την δική μου εμπειρία με το AutoGK έχω δει ότι η ποιότητα του XviD δεν διαφέρει τραγικά σε σχέση με την ποιότητα του DivX. Στο δικό μου PC (Ρ4 2.4 / RAM 512 ΜΒ) συνήθως οι μετατροπές προς DivX γίνονται πιο γρήγορα - σε 2-3 περιπτώσεις περίπου στον μισό χρόνο έναντι του XviD.

Δες λίγο πως θα πάει κι εδώ είμαστε :)

Δημοσ.

Το DVDx ήταν το 1ο πρόγραμμα που δοκίμασα πριν 1 χρόνο περίπου! - έφτιαξα και μία ταινία αλλά δεν ήταν καθόλου της προκοπής καθότι (άν θυμάμαι καλά) φτιάχνει DivX κλπ. με 1 "πέρασμα" σε αντίθεση με το AutoGK που κάνει 2 "περάσματα" οπότε κάνει καλύτερο συσχετισμό μεγέθους αρχείου με ποιότητα εικόνας (γι' αυτό και θέλει περισσότερη ώρα).

Περισσότερα για το DVDx θα βρεις εδώ...

http://www.dvd-guides.com/content/view/60/59/

...ενώ στο http://www.dvd-guides.com/content/category/3/68/59/ θα βρεις πολλά πραγματάκια για κάθε είδους μετατροπή βίντεο - μέχρι να καταλήξω στο AutoGK τους είχα "ξεσκονίσει" όλους τους οδηγούς που έχει αλλά εδώ και καιρό δεν ασχολούμαι καθόλου (...καλυμμένος γαρ...). Σημείωσε τέλος ότι, όσο κι αν σου φανεί περίεργο, το site που αναφέρω θεωρείται "αναφοράς" μαζί με 2-3 ακόμα για το θέμα μας, και ακόμα και το πιο απλό πρόγραμμα που περιέχει σε σύγκριση με τον συνδυασμό DVDDecrypter/AutoGK φαίνεται περίπλοκο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...