Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ με DVD+/-RW

mitsosG7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εδώ και 8 μήνες ένα Pioneer DVR-107D updated με "σπασμένο" firmware 1.18. Έχω γράψει γύρω στα 300 δισκάκια. Ξεκίνησα με princo -R 4x και τον τελευταίο καιρό, 2-3 μήνες, γράφω με Intenso +R 8x. Το πρόβλημα εμφανίστηκε με τα 2 τελευταία μου Intenso +R 8x και κορυφόθηκε με τα Intenso -R 8x που πήρα λόγω έλλειψης των προηγούμενων. Όταν γράφω με το Nero 6.3.1.15 δισκάκια σε ταχύτητες 6x και 8x, 1/5 γράφονται κανονικά και τα υπόλοιπα βγάζουν με την σειρά write error και short lead-out ενώ ένα από τα +R μου έβγαλε write error και positioning error. Τα error γίνονται στο 1%. Και παρόλο που το δισκάκι έχει μία γραμμή από την έναρξη της εγγραφής δεν "καίγεται" και μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί κανονικά. Τα δισκάκια γράφονται σε ταχύτητα 4x χωρίς σφάλματα. Ζητώ λύσεις. :cry: Να δοκιμάσω και άλλα δισκάκια; Να κάνω αναβάθμιση το Nero? Υπάρχει περίπτωση να τα έχει "φτύσει" το drive? Ευτυχώς που είναι μέσα στην εγγύηση ακόμα. Δεν είναι λίγο νωρίς όμως; Παρεπιπτόντως το drive δεν το έχω χρησιμοποιήσει για να "διαβάσω" cd ή dvd. Μόνο για εγγραφή dvd.

Συγγνώμη για το μέγεθος του post αλλά ξαφνιάστηκα, καθώς δεν περίμενα να έχω πρόβλημα με το drive για άλλους 6 μήνες τουλάχιστον.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.[/b]

Δημοσ.

Πρώτα δοκίμασε με άλλο πρόγραμμα εγγραφής αλλιώς με καλύτερα (επώνυμα) δισκάκια, αν δεν γίνει τίποτα βάλε το επίσημο firmware αν πάλι δεν γίνει τίποτα μίλα με το μαγαζί απ΄ όπου το προμηθεύτηκες αφού είναι εντός εγγύησης

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...