Προς το περιεχόμενο

Goa Trance

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

akouei kaneis Psychedelic Goa [ an kai pleon einai nekro eidos, epishma den kyklforoun kainouria kommatia apo oso ksero]... poloi kaloi gia mena itan oi Iapones Prana kathos kai oi ebraioi MFG ...

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Darma... --> θεοί είναι!! :D Απίστευτα κομμάτια έχουν βγάλει, Revenant, Ultra, Solution και όλο το Τrance Wars 3, φοβερές μελωδίες όλα. Το καλύτερό τους για μένα είναι το Speedy, ανεπανάληπτο, μόνο το Merlin συγκρίνεται μαζί του... Και οι Oxydow πάντως είναι αξιόλογοι και πάνω απ'όλα είναι νέα παιδιά, μακάρι να φέρουν μια ανανέωση στην κουρασμένη αυτή σκηνή...

Δημοσ.

στους Ισραηλινούς πάντως με εκνευρίζει χοντρά που πολλά κομμάτια τους είναι σκέτα τσιφτετέλια... πχ. Holymen - Sicko leako ...και να χω και τον ξαδερφό μου δίπλα να με πρήζει ότι είναι το καλύτερο psychedelic που υπάρχει! :shock: :shock: Έλεος...! :shock:

Δημοσ.

file costinio, stin Trance Wars 3 ta kommatia exoun graftei lathos kai sto authentiko ! an thes pigaine Discoball na rotiseis... ton darma einai ta 2,4,6,8 dhl. ta bubble, gullotri klp....

kai oi ellines tsiftetelia barane , p.x. space odyssey.

Δημοσ.

Δύο από τα πολύ αγαπημένα μου σχήματα Cosmosis και Pleiadians. Α, και μην ξεχάσω και τους Etnica στους πρώτους δίσκους.

Υγ. Φοβερή μουσική όντως, κρίμα που χάθηκε, τόσο η μουσική όσο και η όλη φάση...

Δημοσ.

kairo eixa na se do girioni... tous sykekrimenous pou eipes den tous exo ksanakoysei... tha psakso tora na katebaso tpt an einai... MFG i Prana s'aresoun ?

Υγ. Φοβερή μουσική όντως, κρίμα που χάθηκε, τόσο η μουσική όσο και η όλη φάση...

Ontos :cry:

Δημοσ.

Ναι δεν πολυμπαίνω και πολύ και συνήθως όταν μπαίνω πάω κατευθείαν στον προγραμματισμό :)

Οι Cosmosis και οι Pleiadians για εμένα είναι η πεμπτουσία του goa. Αν βάλω μέσα και το πρώτο των Astral τότε μιλάμε για τους δίσκους κολοσσούς, για τον ορισμό του goa (αν και αδικώ συγκροτήματα όπως MFG, Chakra, Transwave (το Helium μαμάει), Psychaos, Doof, Etnica, Man with no name κλπ). Και όταν λέω goa εννοώ το αυθεντικό, το μελωδικό, το γλυκό το goa και όχι τα καρναβάλια/τσιφτετέλια (ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κανείς με τον όρο "καρναβάλια", έτσι τα λέγαμε τότε) που ήρθανε αργότερα (βλέπε μετα-goa σκηνή του Ισραήλ ή τους "δικούς" μας Cyan, το Βέρο στα πάρτυ που έκανε στο plus soda μαζί με αυτόν τον Ισραηλίτη, να δεις πως τον λέγανε... ένα λεπτό τύπο με μακρύ μαλλί, τον ξεχνάω..., κλπ).

Πάντως γενικώς εκείνη την εποχή ήμουνα πολύ χωμένος στα μουσικά δρώμενα στην Ελλάδα, μιλάμε για την περίοδο τέλη 1994/αρχές 1995 - Σεπτέμβριο 1996 που ήμουνα Ελλάδα. Έπαιρνα το τραίνο από Λάρισα και έτρεχα σε Θεσσαλονίκες (οι Θεσσαλονικείς goaδες θα θυμούνται το Acid. Άσχετο αλλά ξέρει κανείς τι απέγινε ο dj Lorry; Μιλάμε αυτός ο τύπος ήτανε ο θεός μου, δεν έχω ξανακούσει καλύτερο goa trance), Βαρυμπόπες και Οινόφυτα, εγώ και άλλο ένα τρελό φιλαράκι μου χεχε. Μετά πήγα Αγγλία (άλλο χάσιμο εκεί) όπου ήμουνα μέσα στην καρδιά της trance σκηνής. Όπου πάρτυ και γιορτή και εγώ μέσα, να φανταστείς γνώριζα κάποια άτομα από το χώρο (Joti Sidhu, Mark Alen, τον τύπο από τους hallucinogen), καμμένοι όλοι. Μόνο που τα σκέφτομαι όλα αυτά αναπολώ.

Σε κάποια στιγμή, όταν άρχισε να ξεφτίζει η goa φάση (στην Αγγλία άρχισε να ανεβαίνει το psy-trance τότε) άρχισα να τρέχω στα πάρτυ του +Soda (όταν ερχόμουνα Ελλάδα) αλλά δε με ικανοποιούσε. Δεν ξέρω αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά, η μουσική ήτανε διαφορετική από αυτή που μου άρεσε, πολύ "ξερή" θα έλεγα, μια μελωδία όλο το τραγούδι χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, λείπανε τα διάφορα "επίπεδα" που είχε το goa, δηλαδή μια μελωδία, και μετά μια άλλη από πάνω, και μία ακόμα και όλα αυτά δένανε μεταξύ τους. Θα έλεγα ότι το goa ήτανε πιο πολύ για "ταξίδι" ενώ τα καρναβάλια για "χώσιμο". Ήθελες να ξεφύγεις άκουγες goa, ήθελες να τα σπάσεις γιατί δε σου έκατσε το γκομενάκι που κυνηγούσες άκουγες καρναβάλια.

Από την άλλη και στην Αγγλία άρχιζε να ξεφτίζει το goa και να δίνει θέση στο psychedelic (psy-trance). Αν και ήτανε ό,τι κοντυνότερο στο goa πάλι δε με κέρδισε. Πολύ βιομηχανοποιημένο θα έλεγα, πολύ τεχνικό, έλειπε η μελωδία και δώθηκε βάρος στο beat και σε πιο μπάσους ήχους. Οπότε εγκατέλειψα την όλη φάση, εξέλιξη του goa θα μου πείτε, ίσως αλλά εμένα δε μου άρεσε (καλά μιλάμε με έχει συνεπάρει όλη αυτή η σκέψη και από ότι βλέπω έχω γράψει αρκετά).

Κλείνω την παρένθεση.

Από Cosmosis προτείνω οπωσδήποτε το Cosmology (δισκάρα - το δεύτερο Synergy δε μου άρεσε και τόσο) και από Pleiadians και τα δύο που βγάλανε είναι κορυφή (I.F.O. και Family of light) αν και η προσωπική μου προτίμηση είναι το I.F.O. Το Family of light είναι και αυτό δισκάρα αλλά πρέπει να το ακούσεις δυνατά και σε ανοιχτό χώρο.

Οι MFG είναι και αυτοί από τους αγαπημένους, το The Prophecy το έχω σε περίοπτη θέση στη δισκοθήκη μου.

Οι Prana να σου πω την αλήθεια ποτέ δε μου άρεσαν ιδιαίτερα, όχι ότι έχουνε κάτι κακό αλλά αυτός ο Tsuyoshi πειραματίζεται πολύ και γίνεται υπερβολικά προοδευτικός σε πολλά κομμάτια με αποτέλεσμα να χάνεται η μελωδία και η ταχύτητα, δεν είναι το γρήγορο το goa που θα περίμενε κανείς. Αν και έχω και τους δύο δίσκους που βγάλανε (Cyclone και Geomantic) ποτέ δε μου έκαναν τρομερή εντύπωση. Πάντως πρέπει να παραδεχτώ ότι το Tayio με τη μείξη που έκανε ο Chakra είναι ό,τι πιο πωρωτικό έχει βγει ποτέ στο trance. Τρομερή δουλειά, ασύληπτες ταχύτητες, τρελλές μελωδίες, κολασμένα beats. Κομμάτι σταθμός (και μόνο που το σκέφτομαι πωρώνομαι).

Δημοσ.

Ontos to Tayio fobero kommati ! o tsuyoshi peiramatizetai poly, eidika tora paizei oti tou katebei sto kefali, kamia sxesi me goa... palia omos os prana legane ola ta kommatia... MFG [ Message From God] poloi kaloi se ola ta album kai tora kati ematha oti tha bgazan ena me oxi toso poly goa ixo [den ksero ama bgike kiolas].

Tous Astral Projection den tha tous xarakthriza Goa alla kai autoi exoun kala kommatia.

Tora genikos epikratoun oi Europes... [ epishma tetoio eidos den yparxei alla genikos etsi to lene gia na diaforopoiithoun apo tin psychedelic goa].

tora akougontai infected mushroom, skazi, talamasca, gms kai tetoia pragmata... yparxoun kai kapoia kala kommatia, alla kamia sxesh me thn palia skhnh pisteuo, poly pio rhxh mousikh apo thema ixon, melodies , epeksergasia tou kommatiou klp klp... tespa...

Δημοσ.

xvipes mpa... exoun bgalei kala [ p.x. Medieval Tales 2] alla koryfi stin ellhnikh uplifting gia mena einai oi Darma kai den sikono koubenta :D akoma apo ta kalytera kommatia kai to QSYS - GALEXY ...

Girionis: Thnx.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...